ماهان شبکه ایرانیان

تاثیر کووید ۱۹ بر ابتلا به ام اس

«اسکات مونتگومری»، استاد اپیدمیولوژی بالینی می گوید: ما شاهد افزایش خطر ابتلا به ام اس در بین افرادی بودیم که کووید۱۹ شدید داشتند. با این حال، تنها تعداد بسیار کمی از افرادی که کووید ۱۹ شدید داشتند، بعداً تشخیص ام اس را دریافت کردند.

بررسی‌های جدید در دانشگاه Örebro و بیمارستان دانشگاه Örebro در سوئد نشان داده است کووید19 ممکن است یک عامل خطر برای «مولتیپل اسکلروزیس» (MS) باشد.
 
به گزارش ایسنا، «اسکات مونتگومری»، استاد اپیدمیولوژی بالینی می گوید: ما شاهد افزایش خطر ابتلا به ام اس در بین افرادی بودیم که کووید19 شدید داشتند. با این حال، تنها تعداد بسیار کمی از افرادی که کووید19 شدید داشتند، بعداً تشخیص ام اس را دریافت کردند.
 
ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.
 
علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل این موارد باشد: مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن، گزگز یا بی حسی در اندام ها، اختلال عملکرد مثانه و روده، اختلال شناختی، تغییرات خلقی یا افسردگی، لرزش یا اسپاسم، سرگیجه و اختلال بینایی.
 
در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.
 
مونتگومری سوابق همه بیماران مبتلا به کووید19 را که بین سال‌های 2020 تا 2022 در بیمارستانی در سوئد بستری شده بودند، بررسی کرد.
 
نتایج نشان داد که تقریباً 26 نفر از هر 100 هزار بیمار مبتلا به کووید19 جدی متعاقباً به ام اس مبتلا شدند. در عین حال این خطر بیش از دو برابر نسبت به افرادی بود که تشخیص کووید19 نداشتند.
 
مونتگومری گفت: می خواهم روشن کنم که ام اس یک بیماری غیر معمول است و تعداد کمی از افراد در این مطالعه تشخیص ام اس مرتبط با کووید19 را داشتند. تقریباً 26 نفر مبتلا به ام اس تازه شروع شده در هر 100 هزار مبتلا به کووید19 شدید تنها 0.02 درصد است.
 
با این حال، مونتگومری مشکوک است که تعداد افرادی که به دنبال کووید19 شدید مبتلا به ام اس تشخیص داده می‌شوند، در طول سال‌های پس از همه‌گیری افزایش خواهد یافت.
 
مونتگومری می‌گوید: ممکن است 10 تا 20 سال طول بکشد تا تشخیص ام‌اس به دنبال مواجهه مرتبط با مغز یا نخاع باشد. میزان جدی بودن خطر کووید19 شدید برای ابتلا به ام ‌اس طی چند سال، مشخص‌تر خواهد شد.
 
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، او امیدوار است که این تحقیقات منجر به تشخیص زودهنگام ام اس در میان افراد مبتلا شود تا بتوان آنها را قبل از ایجاد بیماری پیشرفته تر، درمان کرد.
 
وی ادامه داد: از آنجایی که اکثر افرادی که مبتلا شده اند به بیماری هایی مانند ام اس مبتلا نمی شوند، نباید نگران باشند. با این حال، افراد دارای علائم باید به دنبال مشاوره پزشکی باشند. مونتگومری می‌گوید، درمان‌ها، بدتر شدن بیماری را به تاخیر می‌اندازند.
 
او همچنین بر اهمیت اطمینان از به روز بودن واکسیناسیون کووید19 برای همه افراد به منظور جلوگیری از ابتلا تاکید می کند.
 
به گفته این متخصص، کووید19 در موارد شدیدتر با خطر بیشتر ابتلا به ام اس مرتبط است و احتمالاً ام اس نهفته را آشکار می کند. همچنین تحقیقات مشابهی در مورد سایر بیماری هایی که ممکن است توسط کووید19 ایجاد شود در حال انجام است.
 
مونتگومری اظهار کرد: اگر بتوانیم گروه بیمارانی را که به دلیل کووید19 شدید در بیمارستان بستری شده اند دنبال کنیم و بیماری هایی را که احتمال بروز آنها بیشتر است شناسایی کنیم، ممکن است بتوانیم این بیماری ها را تحت نظر داشته باشیم و امیدواریم به موقع به بیماران کمک کنیم.
 
جزئیات بیشتر این مطالعه در مجله Brain Communications منتشر شده است.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی