یک بررسی سیستماتیک به رهبری پروفسور تارو کیشی (Taro Kishi) از دانشگاه بهداشت فوجیتا، نتایج امیدوارکنندهای را برای تحریک انفجاری متناوب تتا (iTBS) نشان داده است؛ رویکردی پیشرفته که قشر پیشپیشانی پشتی سمت چپ مغز را هدف قرار میدهد. این روش به طور بالقوه میتواند چالشبرانگیزترین جنبههای اسکیزوفرنی را که در درمانهای کنونی اغلب برای درمان آن تلاش میشود، هدف قرار دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اساف، اسکیزوفرنی تقریبا یک درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار میدهد و باعث اختلالات قابل توجهی در نحوه تفکر، درک و تعامل افراد با جهان میشود. در حالی که داروهای ضد روان پریشی موجود به طور مؤثری توهمات و هذیانها را مدیریت میکنند، اما اغلب در رسیدگی به علائم منفی مانند گوشهگیری عاطفی و اختلالات شناختی ناتوان هستند.
در یک مطالعه جدید، کارآزمایی بالینی تصادفی با 1424 شرکتکننده تجزیه و تحلیل و 9 پروتکل مختلف تحریک مغز بررسی شد. محققان دریافتند که iTBS به طور قابل توجهی ابعاد مختلف علائم متعدد را بهبود میبخشد.
دکتر کیشی توضیح میدهد: این روش میتواند علائم منفی، افسردگی، اضطراب و اختلالات شناختی را بهبود بخشد.
نکته قابل توجه این است که این روش در کاهش علائمی که داروهای سنتی برای رفع آنها تلاش میکنند، مؤثر بود. قشر پشتی جانبی پیشپیشانی در سمت چپ که یک ناحیه کلیدی مغز مرتبط با مکانیسمهای زمینهای اسکیزوفرنی است، به نقطه کانونی این رویکرد درمانی نوآورانه تبدیل شد.
قشر پشتی جانبی پیشپیشانی در سمت چپ به بخشهایی از مغز متصل است که با پاتوفیزیولوژی اسکیزوفرنی مرتبط است و اختلال در آن ممکن است نقش مهمی در علائم منفی و شناختی داشته باشد. بنابراین، این یک هدف امیدوارکننده برای درمان علائم منفی و شناختی در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی است.
محققان در عین هیجان زده بودن، محدودیتهای مطالعه را تصدیق میکنند. پروفسور شینسوک کیتو (Shinsuke Kito) به حجم نمونه نسبتا کوچک و تأثیر بالقوه داروهای روانگردان به طور همزمان اشاره کرد. مطالعات آتی در مقیاس بزرگ و بلند مدت برای ارائه درک جامعتر برنامه ریزی شده است.
این تحقیق بارقهای از امید را برای افرادی که با اسکیزوفرنی دست و پنجه نرم میکنند، ارائه میکند و نشان میدهد که تحریک غیرتهاجمی مغز میتواند مکمل قدرتمندی برای استراتژیهای درمانی موجود باشد.