به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) حجتالاسلام محمد عرب صالحی، رییس پژوهشکده حکمت و دینپژوهی و دبیر علمی همایش ملی نقد اعتزال نو ضمن اعلام این خبر گفت: از مهمترین برنامههای همایش ملی نقد اعتزال نو که صبح پنجشنبه 18 دیماه جاری با حضور صاحبنظران فسلفه و کلام حوزه علمیه برگزار میشود، آیین رونمایی از مجموعه پنج جلدی جریانشناسی و نقد اعتزال نو خواهد بود.
دبیر علمی همایش ملی نقد اعتزال نو به اشاره به اینکه بحث اعتزال نو تاکنون غیر از چند مقاله و مصاحبه سابقه علمی دیگری نداشته است افزود: چنین مجموعهای در موضوع نواعتزال در جهان اسلام سابقه ندارد. پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به این بحث چالشی پرداخته است که مجموعه مصاحبه ها، مقالات و سخنرانیهای علمی برجستهترین صاحبنظران این حوزه در قالب یک مجموعه پنج جلدی رونمایی خواهد شد.
وی ادامه داد: جلد اول با موضوع جریانشناسی اعتزال نو، جلد دوم با موضوع اعتزال نو و مسائل فلسفه دین، جلد سوم با موضوع اعتزال نو و اندیشههای حقوقی، جلد چهارم با موضوع چالش با ابوزید و جلد پنجم با موضوع عقل شیعی و عقل نواعتزالی به چاپ رسیده است.
وی افزود: امروزه بسیاری از کرسیهای تدریس دین اسلام در دانشگاههای کشورهای اسلامی و حتی کشورهای اروپایی و به طور کلی جهان مدرن، در دست جریان اعتزال نو است. بنابراین نفوذ آنها در نسل جوان و تأثیرشان می تواند زیاد باشد. از این لازم بود معرفی علمی و روشمند و مطابق با مستندات علمی ارائه درباره این جریان ارائه شود. اینکه اساس شکلگیری این جریان، خاستگاه وعلل شکلگیری آن، حوزه و گستره جغرافیایی آن، مبانی فکری آن در موضوعات مختلف مثل فلسفه دین و اندیشههای حقوقی علوم قرآنی، بهخصوص دیدگاه آنها در خصوص کتاب و سنت و نصوص دینی، از موضوعات بسیار مهم روز است.
عرب صالحی همچنین گفت: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با توجه به این ضرورتها و بنا به پیشنهاد مستقیم ریاست پژوهشگاه آیتالله رشاد و تصویب شورای علمی گروه منطق فهم دین از سال 1390 این پروژه را در دستور کار قرار داد که نهایتاً منجر به تولید مجموعه پنج جلدی جریان شناسی و نقد اعتزال نو گردید که این مجموعه ارزشمند در روز همایش رونمایی خواهد شد.
همایش ملی نقد اعتزال نو صبح پنج شنبه 18 دیماه 93 از ساعت 8 تا 12 با سخنرانی آیات محمد علی تسخیری، علی اکبر رشاد و حجتاسلام عبدالحسین خسروپناه، با حضور اساتید حوزه و دانشگاه، در تالار اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دفتر قم به نشانی بلوار پانزده خرداد(شاه سید علی)، خیابان شهیدی میثمی برگزار خواهد شد.