رئیس سازمان زندانها با اعلام اینکه بیش از 300 نفر از زندانیان معسر در دهه مقاومت آزاد میشوند، گفت: استفاده از ظرفیت شبکه عظیم حقوقدانان، نخبگان و انجمنهای تخصصی بسیجی در خدمترسانی به زندانیان و خانوادههای آنان ارزشمند است.
به گزارش ایسنا، آیین آزادسازی زندانیان معسر به صورت سراسری و ارتباط تصویری با مراکز استانی سراسر کشور به مناسبت هفته مقاومت با حضور غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندانها، سردار علیحسین پازدار معاون اجرایی سازمان بسیج مستضعفین، رسول بهرامیپور مسئول سازمان بسیج حقوقدانان کشور و جمعی از بسیجیان حقوقدان برگزار شد.
رئیس سازمان زندانها در این مراسم با گرامیداشت پنجمین سالگرد شهادت سردار شهید سپهبد حاح قاسم سلیمانی گفت: بسیج که در پنجم سال 1358 به فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شد، برگرفته از جمعیتی فرهیخته، مومن، معتقد و همیشه پای کار است.
محمدی اضافه کرد: بسیج به عنوان یک شجره طیبه و درختی مثمر در عرصههای تخصصی حقوقی و قضایی و هرجایی که نیاز باشد، منشأ خدمترسانی و دستاوردهای بزرگی برای ملت بوده و هست.
وی با بیان اینکه امام راحل فرمودند که تشکیل بسیج یقیناً از برکات و الطاف خدا است که بر ملت و انقلاب ارزانی شده است، افزود: بسیج از همان ابتدای تشکیل در اوایل انقلاب در قالب بسیج سازندگی و کمکم در قالب سازمانی قوی در راستای مبارزه با منافقین و ضد انقلاب به میدان آمد و نقطه عطف شکوفایی بسیج، در دوران دفاع مقدس بود.
محمدی تصریح کرد: از آن زمان تاکنون هر روز درخت تناور بسیج شکوفاتر شده است، چنانچه شاهد هستیم بسیجیان با بهرهمندی از علم و تخصص، این خدمترسانیها در عرصههای علمی و خدماتی مانند کمک به سیلزدگان، زلزلهزدگان و یا کمک به آحاد مردم در روزهای شیوع بیماری کرونا را هم رقم زدند.
وی اضافه کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب «در دوران بعد از پایان جنگ هم اگر بسیج نمیبود و اگر امروز هم نباشد، کمیت این انقلاب و این نظام و همه حرکتهای سازنده این کشور لنگ است» و حقیقت نیز چنین است.
رئیس سازمان زندانها ادامه داد: بنابراین امروز در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، که نسخه ارتقا یافتهای است ما نیازمند مشارکت بسیجیان در تمامی عرصهها به ویژه عرصه حوزه قضا و زندان هستیم و استفاده از ظرفیت شبکه عظیم حقوقدانان، نخبگان و انجمنهای تخصصی بسیجی در خدمترسانی به زندانیان و خانوادههای آنان ارزشمند است.
محمدی ارائه خدمات مشاوره و حقوقی رایگان، برپایی میزخدمت حقوقدانان و ارائه خدمات وکلای رایگان را بخشی از برنامههای سازمان بسیج حقوقدانان کشور برشمرد و گفت: بنابر آن است تا با انعقاد تفاهمنامهای بین سازمان زندانها و سازمان بسیج حقوقدانان، فصل نوینی برای تعامل و بهرهمندی بیشتر از ظرفیت بسیج در حوزه کمکرسانی به زندانیان و زندانها فراهم شود.
وی با ابراز خرسندی از کمکهای سپاههای استانی و بسیجیان حقوقدان در جمعآوری کمک برای آزادی زندانیان معسر گفت: طبق آمارهای اعلامی از سوی این سازمان در این روزها 300 زندانی معسر آزاد میشوند؛ موضوعی که در آذرماه سال جاری نیز انجام شد و شاهد آزادی 860 زندانی معسر بودیم.
همچنین در این مراسم سردار علیحسین پازدار - معاون اجرایی سازمان بسیج مستضعفین - با قدردانی از زحمات فرماندهان سپاههای استانی و سازمان بسیج حقوقدانان گفت: این روزها متعلق به سالگرد شهادت یگانه دوران، شهید حاج قاسم سلیمانی است، شخصیتی ولایتمدار، مردمی و خستگی ناپذیر که الگوی تمامنمای ارزشها و اسوه همه ارزشها و مجاهدتها بود.
وی در ادامه اعلام کرد: قولی که همکاران ما در بسیج حقوقدانان دادهاند این است که در پایان سال نیز شاهد آزادی 500 نفر از زندانیان به همت و تلاش این قشر از بسیج باشیم.
رسول بهرامیپور - مسئول سازمان بسیج حقوقدانان کشور - هم در این آیین گفت: یکی از برنامه جهادی سازمان بسیج حقوقدانان کمک به دستگاه قضایی و به طور ویژه سازمان زندانها در بحث آزادسازی زندانیان و کمک به خانواده زندانیان است.
وی با بیان اینکه چنین برنامههایی نهادینه شده است و در طول سال به عنوان یک برنامه محوری بسیج حقوقدانان شمرده میشود، تصریح کرد: در برنامه امروز توفیقی حاصل شد تا در سالروز شهادت حاج قاسم پویش نذر رهایی و آزادسازی زندانیان در این روزها رقم بخورد تا شاهد باشیم به نیابت از شهید سلیمانی 300 نفر از زندانیان معسر در سراسر استانهای کشور، آزاد میشوند و به آغوش گرم خانوادههای خود بازگردند.
مسئول سازمان بسیج حقوقدانان کشور افزود: ما معتقد هستیم کاهش جمعیت کیفری زندانها در نهایت منتج به کاهش آسیبهای اجتماعی میشود و این تکلیف صرفاً بر دوش قوه قضاییه و سازمان زندانها نیست چراکه زندان به عنوان شهر کوچک باید از خدمات رفاهی، فرهنگی، معاضدتی، بهداشتی و آموزشی برخوردار باشد و کمک در این عرصه وظیفه تشکیلات مختلف به ویژه سازمان بسیج حقوقدانان است که در قالب طرحهای جهادی این خدمترسانیها انجام میشود.
بهرامیپور در ادامه گفت: از ابتدای سال تاکنون به جز این برنامه، 913 گروه جهادی با 4859 نفر، با برپایی 3486 میز خدمت و حقوقیاران جهادگر با 11 هزار و 673 ساعت فعالیت در زندانهای سراسر کشور به امر معاضدت به زندانیان و خانوادههای زندانیان پرداختهاند.
وی تصریح کرد: در این بازه زمانی 28 هزار و 505 مورد مشاوره حقوقی انجام شده و 1276 مورد وکالت رایگان از سوی سازمان بسیج حقوقدانان ارائه شده است.
بهرامیپور از توزیع 7006 بسته معیشتی با هزینهای بالغ بر 5 میلیارد تومان و نیز 762 کارت هدیه با ارزشی معادل 300 میلیون تومان بین خانوادههای زندانیان نیازمند نیز خبر داد.
وی افزود: در این مدت 1916 نفر از زندانیان با ظرفیت شوراهای صلح و سازش بسیج و همکاری مددکاران زندانها بدون پرداخت وجهی، آزاد شدند و 2005 نفر هم مشارکت بسیج در امر پرداخت بدهی آنها آزاد شدند و به جامعه بازگشتند.
بر اساس اعلام قوه قضاییه، مسئول سازمان بسیج حقوقدانان کشور در پایان گفت: در این مدت 5996 نفر از زندانیان سراسر کشور از خدمات پزشکی و دندانپزشکی که با همکاری ردههای بهداشت و درمان سپاههای استانی جامعه پزشکی فراهم کردیم، بهرهمند شدند و این گوشهای از خدمات حقوقیاران و حقوقدانان جهادگر ما در عرصه خدمت به زندان و زندانیان است.