ماهان شبکه ایرانیان

امام جمعه قم: از جشنواره فجر تقدیر می کنیم اما مرزها و حریم‌های الهی جای مسامحه ندارد

امام جمعه قم افزود: دانشگاه و حوزه در برابر این پدیده بزرگ قصور و کم کاری داشته است. این حقیقت ناب انقلاب اسلامی فراتر از اقدامات انجام شده نیازمند تأمل، تفکر؛ الگو پردازی و نظریه پردازی است. دشمنان روی آن کار کردند. ما نیز باید کار کنیم.

خطیب جمعه قم گفت: ملت ایران که به صحنه انقلاب و دفاع مقدس آمد، معادلات امنیتی، نظامی و قدرت ظاهری را در دنیا و منطقه تغییر نداد بلکه معادلات عمیق قدرت را تغییر داد.
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی، در خطبه‌های نماز جمعه 19 بهمن 1403 که در مصلی قدس قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت دهه فجر عنوان کرد: عظمت و شکوه انقلاب شما ملت ایران که به نام خدا و اسلام اجتماع کردید و بزرگ‌ترین پدیده دو قرن اخیر را به وجود آوردید یک پدیده نادر و فوق العاده بود که مورد مطالعات متعددی قرار گرفت.
 
وی اضافه کرد: دشمنان و رقیبان انقلاب اسلامی و ملت ایران بیشتر از دوستان درباره انقلاب اسلامی مطالعه کردند و مقاله و کتاب نگارش کردند و این پدیده بزرگ را از زوایای مختلف مورد مطالعه قرار دارند.
 
امام جمعه قم افزود: دانشگاه و حوزه در برابر این پدیده بزرگ قصور و کم کاری داشته است. این حقیقت ناب انقلاب اسلامی فراتر از اقدامات انجام شده نیازمند تأمل، تفکر؛ الگو پردازی و نظریه پردازی است. دشمنان روی آن کار کردند. ما نیز باید کار کنیم.
 
وی ادامه داد: دانشگاه، مدرسه، جامعه و حوزه باید با تاریخ انقلاب اسلام، امتیازات و عناصر بزرگ آن آشنا باشد. هویت ایران، هویت اسلامی و هویت ملی ما با این انقلاب بزرگ پیوند خورده است. باید بشناسیم و نسل نو را با این پدیده بی نظیر آشنا کنیم.
 

انقلاب اسلامی نهضتی از دل مردم بود

خطیب جمعه قم گفت: انقلاب اسلامی نهضتی بود که از دل ملت جوشید و خیزش همگانی ملت بود و ملت از همه تعینات و تشخصات گروهی و فردی و هر چه خیر خدا بود تهی شد و پیرامون انقلاب اسلامی جمع شد. این پدیده پر حجم حضور یک دست فارغ از هر تعین و تشخص دیگر در تاریخ ایران و جهان کم نظیر است.
 
وی اضافه کرد: ای کاش نسل جوان امروز عظمت و شکوه طلوع فجر انقلاب اسلامی و مفاسد و ذلت‌های عصر ستم شاهی را می‌دید تا متوجه شود انقلاب اسلامی یک خیزش درونی همه ملت فراتر از هر احساس تشخص و تعین بود.
 
امام جمعه قم اظهار کرد: در انقلاب اسلامی به شکل کم نظیری همه آمال ملت ایران سربلند پیرامون اسلام تمرکز پیدا کرد و این در بین غیرمسلمانان نیز بود. همه خواسته‌های ملت در یک نقطه یعنی اسلام عزیز جمع شده بود و ارزش‌های ملت با اسلام گره خورده بود. ایران و اسلام به ترکیب اتحادی دقیق رسیدند و ایران محو در آن آرمان‌های اسلام عزیز شد.
 
آیت الله اعرافی تاکید کرد: همه آرمان‌های ملت در امام راحل تجلی پیدا کرد. امام (ره) آینه تمام ملت ایران شد و همه عشق و آرمان ملت در امام راحل تجسم و تمرکز پیدا کرد.
 
وی گفت: انقلاب اسلامی برآمده از تاریخ بیش از هزارساله اسلام بود همه ایده‌های و آرمان‌های اسلام در انقلاب تمرکز یافت و برای اولین بار خورشید ولایت و حکومت الهی بر زمین تجسم پیدا کرد و این افتخار بزرگ ملت ایران بوده است.
 
مدیر حوزه‌های علمیه اظهار کرد: انقلاب اسلامی دستاوردهای بی نظیر داشت. فتنه جویان تلاش کردند تا عظمت و شکوه انقلاب را نادیده بگیرند و به محاق ببرند؛ اما دستاوردهای انقلاب اسلامی کم نیست. استقلال و آزادی ملت ایران و سیر در مسیر رشد و تعالی با تکیه بر خود و با استغنای از قدرت‌های شیطانی عالم در هیچ جای عالم نیست.
 
وی بیان کرد: چالش‌های بزرگی نیز داشتیم که در برابر این چالش‌ها شاهد مقاومت بی نظیر ملت بودیم. رویش‌های درونی و بازسازی پیوسته ملت و انقلاب اسلامی دیگر ویژگی انقلاب اسلامی است. در چالش‌های گوناگونی ریزش‌ها و آسیب‌هایی داشتیم اما شما ملت روییدید و این انقلاب را حفظ کردید.
 

انقلاب اسلامی ریشه در مهدویت دارد

امام جمعه قم با بیان اینکه امتداد جهانی و آفاق پیش رو دیگر ویژگی انقلاب اسلامی است، ادامه داد: انقلاب اسلامی ریشه در مهدویت دارد و چشمی به جهان با نگاه فرهنگی، علمی، معنوی و عمیقی ایمانی دارد.
 
خطیب جمعه قم اضافه کرد: تاب آوری ملت ایران و ماندگاری انقلاب است دیگر ویژگی انقلاب است. هیچ کسی تصور نمی‌کرد حدود نیم قرن ملتی با این مقاومت و صلابت ایستادگی کند. امروز نیز دشمنان بدانند ملت ایران ایستادگی خواهد کرد و به فضل خداوند باز هم این پرچم را نگه خواهد داشت و برافراشته‌تر خواهد کرد.
 
وی افزود: مهم ترین کار ملت ایران و امامین انقلاب این بود که الگوی جدیدی به جهان معاصر و اسلام بر اساس قرائت اصیل و اجتهادی از اسلام، با نگاه به تحولات زمانه، پاسخگوی به نیازهای زمانه و تامین کننده مصالح انسان معاصر ارائه کرد.
 
آیت الله اعرافی یادآور شد: ملت ایران که در صحنه انقلاب و دفاع مقدس آمد معادلات امنیتی، نظامی و قدرت ظاهری را در دنیا و منطقه تغیر نداد بلکه معادلات عمیق قدرت را تغیر داد.
 
وی با بیان اینکه واقعیت آمریکا همان غزه است، گفت: آن چهره باطنی آمریکا به شکل دیگری در مسائل امروز در حال ظهور است. چهره باطنی آمریکا را در آواره‌ها و مظلومیت‌ها غزه و ضاحیه ببینید. این چهره واقعی آمریکا است. اگر راه برای آمریکا باز شود همان غزه در انتظار هر جایی است. واقعیت آمریکا یاوه گویی مردکی است که می‌گوید باید غزه را از مردمان آن گرفت.
 
مدیر حوزه‌های علمیه کشور ادامه داد: ویرانی غزه، نسل در غزه، قانون شکنی در دنیا و بی رحمان با دوستان خودشان از عناصر ذاتی هویت مستکبران آمریکایی است.
 
وی تاکید کرد: باید بدانیم و فریب نخوریم و سخن سست نگوییم و ضعف نشان دهیم. معرکه تاریخی و تمدنی ایران، اسلام و انقلاب اسلامی است باید شناخت عمیق داشت و ضعف نشان نداد و پاها را استوار کرد. ویرانی غزه سرنوشت همه خائنان و تسلیم شوندگان است. سربلندی غزه برای حماس و جهاد اسلامی بود که همه تحلیل‌ها بیان می‌کرد که غزه فرو ریخت اما ماند.
 
خطیب جمعه قم یادآور شد: شما ملت ایران نیز با تاب آوری و مقاومت شما می مانید. مسئولان مردم بدانند در چه میدانی قرار دارند. موضع آنان باید دقیق باشد.
 
وی بیان کرد: امروز معیشت مردم و وضعیت ارز نیاز به اعتماد به نفس، برنامه ریزی درست و نظرات متخصصین دارد. مسائل فرهنگی جای مداهنه و مجامله نیست. جشنواره فجر را برای همه خوبی تقدیر می‌کنیم اما جایی که مرزها و حریم‌های الهی شکسته شود جای مسامحه نیست. همه وظیفه داریم در برابر بی حجابی و شکستن مرزهای ایمانی موضع داشته باشیم.
 
امام جمعه قم با بیان اینکه شعبان ماه پیامبر (ص) است، گفت: از همه کسانی که در شهر جهاد و اجتهاد برای پذیرایی از زوار و عاشقان امام عصر (عج) همراهی و همکاری دارند و برنامه ریزی کردند سپاسگزارم.
 

اصولی برای تحکیم و تعمیق عبادت

آیت الله اعرافی در خطبه اول در رابطه با اصول و قواعد تحکیم و تعمیق عبادت عنوان: اولین اصل شناخت خداوند، خویش، مسیر و راهنما است. این شناخت‌ها منظومه‌ای پایه‌ای برای حرکت انسان است که اگر سنگ بنای آن محکم نباشد به ساحت عبادت راستین و عمیق راه پیدا نمی‌کند.
 
وی دومین اصل را محبت و علاقه به عبادت دانست و بیان کرد: اگر انسان عبادت را تکلیف سخت بداند ولی آن را انجام دهد حداقل فقهی عبادت را تامین می‌کند اما سیر در درجات عبادت زمانی محقق می‌شود که در دل بنشیند و انسان عبادت را دوست داشته باشد.
 
امام جمعه قم با بیان اینکه عبادت را باید یک نیاز بدانیم، گفت: انسان دو نوع نیاز دارد، دسته اول سلسله نیازهای مادی و طبیعی هستند که در تمتع‌های دنیوی مجسم است که نیازهای مشترک انسان و حیوان است.
 
وی افزود: دسته دوم نیازهایی مانند علم و دانش، شناخت و نیاز به حضور در پیشگاه خداوند است که از عالی‌ترین نیازهای انسان است. این نیازها مخفی‌تر هستند و دیرتر ظهور و بروز پیدا می‌کنند. کسانی هستند که از نردبان این نیازها می‌گذرند و از نیازهای طبیعی بالاتر می‌روند به ساحت نیازهای انسانی می‌رسند. کسانی که به این ساحت رسیدند در پرتو توحید، عبادات، مناجات‌ها و دعاها نیازی را تامین می‌کنند که آنان را در فراز عالم قرار می‌دهد.
 
مدیر حوزه‌های علمیه اظهار کرد: در عصری زندگی می‌کنیم که امام بزرگواری حضور داشت که روح عبادی و معنوی او آن‌قدر تعالی پیدا کرد که در برابر هیچ قدرتی سر خم نمی‌کرد، وجود امام تمام فقر در برابر پیشگاه خداوند بود به همین خاطر وجود او از قدرت‌های شیطانی و غیر خدایی خالی بود.
 
وی ادامه داد: عبادت وسیله تقرب به خداوند است نباید تصور کنیم مناجات و دعا یک تعارف، امر عادی و زائد است. در وجود انسان نیازهای عمیقی وجود دارد که به این امور گره خورده است.
 
خطیب جمعه قم یادآور شد: باید عوامل غفلت زا را از خود دور کنیم. باید قید و بندها را ببریم تا دل را در محضر خداوند حاضر کنیم. تقویت ذکر خداوند و انس با دعا کیمیایی است که ما را دگرگون می‌کند. اگر در سبد زندگی مان دقایقی را برای انس با ادعیه و مناجات‌ها قرار دهیم عالم درون ما نورانی خواهد شد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان