به گزارش خبرآنلاین، اگرچه نوشیدن هشت لیوان آب در روز شروع خوبی برای تأمین آب بدن است، اما توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد آب ممکن است شما را دچار مسمومیت یا اختلال در عملکرد مغز کند. این اتفاق زمانی رخ میدهد که میزان بیش از حدی آب در سلولها (از جمله سلولهای مغزی) وجود داشته باشد و سبب متورم شدن آنها شود. تورم در سلولهای مغز باعث ایجاد فشار در مغز میشود و میتواند حالاتی مانند گیجی، خوابآلودگی و سردرد را ایجاد کند. اگر این فشار افزایش یابد، باعث عوارضی مانند فشار خون بالا و ضربان قلب پایین (برادی کاردی) شود.
مسمومیت آبی چیست؟
سدیم، الکترولیتی است که به شدت تحت تأثیر هیدراتاسیونِ بیش از حد قرار میگیرد و منجر به وضعیتی به نام «هیپوناترمی» میشود. میزان طبیعی سدیم خون 135–145 mEq/dL است که معمولاً کاهش آن را به زیر 136 میلیمول بر لیتر را هیپوناترمی مینامند و علت آن، دفع مقادیر زیاد یونهای سدیم بیش از دفع آب بدن، یا دفع سدیم و آب از بدن همراه با جایگزینی آب و بدون جایگزینی کافی سدیم است که بهعنوان «مسمومیت آبی» هم یاد میشود.
سدیم یک عنصر حیاتی است که به حفظ تعادل مایعات در داخل و خارج سلولها کمک میکند. هنگامی که سطح آن به دلیل مقدار زیاد آب در بدن کاهش یابد، مایعات وارد سلولها میشوند، آنها را متورم میکنند و شما را در معرض خطر تشنج، کما رفتن یا حتی مرگ قرار میدهد.
منبع: webmd
مترجم: الهه جعفرزاده
47232