از ریحان علاوه بر این که برای سبزی خوردن و پخت و پز استفاده می شود، شربت نیز تهیه می کنند که خواص سلامتی متعددی دارد. اگر مایلید تا با خواص شربت ریحان آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم با این مطلب از آرگا همراه ما باشید.
آشنایی با خواص شربت ریحان
ریحان یا نازبو سبزی خوش طعم و عطری است که در انواع سبز و بنفش یافت می شود. این سبزی علیرغم استفاده به عنوان سبزی خوردن یا ادویه در پخت و پز برای تهیه شربت پرخاصیت نیز استفاده می شود. شربتی که از برگ های ریحان تهیه می شود به بازیابی تعادل بدن کمک می کند.

طبیعت ریحان گرم و خشک بوده و برای همه مزاج ها مناسب نیست. در ادامه به خواص درمانی شربت ریحان اشاره می شود. همچنین در صورت تمایل می توانید از مقالات قبلی در مورد خواص شربت عناب و خواص شربت خاکشیر نیز بازدید نمایید.
1. تسکین دهنده اعصاب
ریحان خاصیت آرامش بخشی اعصاب را به همراه دارد. برای رهای از حس غم و اندوه می توانید برگ و گل ریحان را در یک لیتر آب جوش به مدت 12 دقیقه دم کنید. بعد آن را صاف کرده و شیرین کنید. بعد یک فنجان از این شربت خوشمزه را قبل از غذا میل کنید.
2. تسکین دهنده سردردهای میگرنی
در طب سنتی ریحان برای درمان سردرد به ویژه سردردهای میگرنی مفید می باشد. برای بهبود سردردهای یک طرفه یا میگرن و سردردهای عصبی دم کرده 50 گرم ریحان شیرین شده را بعد از هر غذا میل کنید. حتی استنشاق بوی ریحان له شده نیز می تواند سردردهای ناشی از سفر را رفع کند.
3. بهبود گلو درد
در بیماری هایی مثل سرماخوردگی که گلو کمی ملتهب می شود می توان دانه ریحان را که لعاب زیادی دارد و نرم کننده گلو است میل کنید. همچنین مصرف شربت ریحان( دم کرده 50 گرم ریحان که با عسل شیرین شده ) را نیز مدنظر قرار دهید.
4. کاهش تب
در طب سنتی برای کاهش تب توصیه های متعددی بیان شده است که یک نمونه آن مصرف جوشانده سرد ریحان هنگام تب است.

5. جوانسازی پوست
سبزی ریحان حاوی آنتی اکسیدان های فراوان می باشد که می تواند فعالیت رادیکال های آزاد را محدود و مانع از پیری زودرس پوست و بیماری های پوستی می شود. به عبارتی ریحان مانند آنتی باکتریال بوده و به پاکسازی بدن کمک می کند.
6. کمک به سلامت قلب و عروق
ریحان حاوی بتاکاروتن و کارتنوئید است و یک منبع غنی منیزیم می باشد که با کلسترول خون مقابله می کند. همچنین سبب بهبود جریان خون به قلب و سلامت عروق می شود.
7. بهبود کم خونی
سبزی ریحان غنی از آهن بوده از این رو اگر کمبود آهن داشته یا در سن رشد هستید ریحان را در رژیم غذایی برای جبران آهن از دست رفته قرار دهید. دو فنجان ریحان تازه یک یک قاشق غذاخوری ریحان خشک شده می تواند 10 درصد آهن مورد نیاز بدن را فراهم نماید. ضمنا از سرگیجه ناشی از قند خون پایین جلوگیری می کند.
8. کمک به خواب راحت شبانه
برای داشتن خواب راحت شبانه بعد از یک روز کاری سخت یا یک غذای سنگین نوشیدن شربت تهیه شده از جوشانده برگ های ریحان کمک بسیاری می کند. ریحان سرشار از امگا 3، منیزیم، آهن و منگنز بوده و با شادابی سیستم عصبی و گوارشی به سلامت بدن بسیار کمک می کند.

9. تامین آب مورد نیاز بدن
شربت ریحان می تواند نیاز بدن به مایعات را تامین کند و با پشتیبانی از عملکرد غدد فوق کلیوی سبب بهبود عملکرد کلیه ها شود. جوشانده برگ ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را برطرف کرده و ضد تهوع هم می باشد.
10. رفع اضطراب و دلشوره
مصرف شربت ریحان می تواند به رفع اضطراب و دلشوره کمک کند. همچنین بی خوابی ناشی از اضطراب را هم برطرف می کند. این شربت نفخ را از بین برده و صدای روده ها را کاهش می دهد.
یک روش ساده تهیه شربت ریحان
روش های مختلفی برای تهیه شربت ریحان بر حسب ذائقه و مزاج وجود دارد. یک روش ساده این است که شربت را با دم کردن برگ های ریحان آماده تا ویتامین و مواد معدنی آن از بین نرود. بنابراین برگ های ریحان را به آب جوش اضافه و اجازه دهید چند دقیقه ای دم بکشد.
سپس آن را صاف کرده و در ظرف مناسبی قرار دهید. بعد چند قطره آب لیمو تازه را به آن اضافه و با عسل یا هر شیرین کننده دیگری شیرین کنید. می توانید کمی دارچین یا میخک برای خوش عطر شدن بیشتر به آن اضافه کنید.