حجتالاسلاموالمسلمین حسین علوی مهر، از استادان قرآنی حوزه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: من یکسال در نوروز مصاحبههایی با رادیو معارف داشتم و 13 روز نوروز آیتمی با صحبتهای من درباره طبیعت و قرآن و بحث تحول نوروز و ... پخش میشد. روزی در باغ بزرگی برای ضبط برنامه حضور داشتیم و اوایل صبح تا ظهر مشغول بودیم و من در آنجا به شعور طبیعت واقف شدم.
علوی مهر تصریح کرد: صبح که ما آمدیم گلها و گیاهان واقعا شاداب و با طراوت بودند اما متأسفانه ساعتی بعد تعدادی آمدند و صدای موسیقیهای مبتذل بلند شد و تا مدت زمانی هم ادامه داشت و وقتی با صبح مقایسه کردم به وضوح تغییر وضعیت گلها و گیاهان قابل مشاهده و معلوم بود که چقدر پژمرده شدهاند.
استاد علوم قرآنی حوزه بیان کرد: برخی متأسفانه به خود اجازه میدهند تا طبیعت را با کارهای نامناسب و ناشایست آزرده کنند؛ درحالیکه باید بدانیم طبیعت هم به این کارها واکنش نشان داده و قدرت خدا را بروز میدهد و پژمردگی احساس آن از رنجش است.
استاد علوم قرآنی حوزه با بیان اینکه اسلام تحول در طبیعت و وجود انسان و پدیدهها را میپذیرد، تصریح کرد: اعتقادات ما اصول ثابتی دارند و تغییرناپذیر ولی برخی مسایل روح تغییرپذیری دارند و از جمله زندهشدن طبیعت بعد از یک دوره مردگی است و ما هم باید از این تحول ظاهری برای تحول روحی انرژی و نیرو بگیریم.
وی افزود: قرآن کریم به تحول و تغییر داشتن حیات اشاره کرده زیرا تحولی عظیم و بزرگ است لذا عید موضوع منفی نیست بلکه تغییر طبیعت مقدمهای برای تحول روحی ما میتواند باشد که در روایت فرمودند «اذا رایتم الربیع فاکثروا ذکر النشور».
علوی مهر تأکید کرد: البته در روایتی از امام علی(ع) داریم که هر روزی که انسان در آن گناه نکند آن روز عید است و در ایام نوروز هم همراه با تحول در زمین ما هم باید مانند طول سال در ارتقای روحی خود بکوشیم.