به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی حسین وحید خراسانی صبح امروز 26 فروردین در درس تفسیر خود در مسجد اعظم با اشاره به اهمیت بازشناسی مفاهیم ارایه شده در قرآن و روایات در خصوص قیامت، گفت: مفسرین بسیاری اقدام به نوشتن تفسیر کردهاند ولی در شرح «یوم الدین» در ماندهاند و هیچ کسی نمیتواند ادعا کند که حقیقت تفسیر همین برداشتی است که او از «یوم الدین» بیان کرده است.
وی افزود: خداوند بیان میکند این روز روزی است که هیچ نفسی، بالنسبه مالک به هیچ نفسی نیست یعنی همان آیه «لاتملک نفس لنفس شیئا».
این مرجع تقلید بیان کرد: در نهایتِ کار خداوند بیان میکند که تمام امور دراین روز به امر خداوند است و هیچ کسی اجازه هیچ امری بدون اذن خدا را ندارد.
این مفسر قرآن با بیان اینکه در این آیه یکی از خصوصیات یوم الدین بیان میشود که در یومالدین نوزاد تازه به دنیا آمده پیر صدساله میشود افزود: در ادامه خداوند بیان میکند این یوم الدین روزی است که هر مادری فرزند خویش را فراموش میکند و مهر مادری با آن همه عمق دیگر در اینجا وجود نخواهد داشت و هر بارداری بر اثر آن وضع وخیم حمل خود را وا مینهد. در حقیقت این روز روزی است که زنان از برادر و فرزند و شوهرانشان فرار میکنند.
قاریان بی عمل بهرهای در قیامت نخواهند داشت
آیت الله وحید خراسانی اظهار کرد: خداوند همه این هشدارها و تذکرات را به انسان داده است ولی متاسفانه بسیاری هستند که قرآن هم میخوانند و به این اصول توجه نمیکنند ولی وقتی که در روز قیامت حاضر شدند دیگر سودی برای آنها نیست.
وی گفت: اولیاءالله نیز از پیامبر و اهل بیت(ع) بیانات بسیار شیوایی در خصوص یوم الدین بیان کردهاند که شدت آن روز به حدی است که ملائکهای که کوچکترین گناهی در خاطر آنها خطور نکرده است هم در ترس و وحشت خواهند بود.
شدت و هراس روز قیامت
این مرجع تقلید تصریح کرد: امام علی(ع) بیان کردند که شدت روز قیامت به حدی است که آسمان به لرزه در میآید و کوههایی که میخ زمین هم هستند لرزان میشوند.
وب تاکید کرد: روز قیامت روزی است که ملائکه بزرگ خداوند همچون جبرئیل و اسرافیل و میکاییل هم در خوف هستند و بدا به حال کسی که گناه کرده است و با چشم و گوش خود معصیت خداوند را انجام داده است.