به گزارش مشرق، محمد حسین محمدی نماینده مردم دلفان و سلسله، متقاضی تحقیق و تفحص از شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، گفت: محورهای اصلی تحقیق و تفحص از این شرکت شامل توقف پروژههای توسعهای و انحراف از ماموریتهای کلان، انفعال در تولید و توسعه صنایع پایین دستی، بررسی وضعیت ناکارآمدی مدیریت و هیات مدیره این شرکت در حفظ ارزش داراییها و تضعیف شرکتهای زیرمجموعه، عقب ماندن هلدینگ از جایگاه اقتصادی معادن کشور، نحوه هزینهکرد و سرمایهگذاری منابع هلدینگ و میزان بازدهی منابع سرمایهگذاری شده و بی توجهی به تکمیل طرحهای نیمهتمام است.
محمدی با اشاره به توقف پروژههای کلان، سردرگمی در تصمیم گیریها و تصمیم سازیها و غیرشفاف بودن و اتلاف منابع در “ومعادن” افزود: متاسفانه باید گفت عملکرد مدیران این مجموعه باعث تضییع بیتالمال، حقوق افراد خاص و سهم بخش خصوصی شده و این ظلم فاحش است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه ارزش داراییهای یک شرکت بر مبنای دلار سنجیده میشود، اظهار داشت: زمانی که مدیرعامل و هیاتمدیره فعلی این شرکت زمام امور را به دست گرفتند، دلار در کانال 20 هزار تومان بوده و این شرکت سودده محسوب میشد اما چگونه میتوان پذیرفت که با توجه به افزایش محسوس قیمت ارز و تثبیت در کانال 80 هزار تومان، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، زیانده و ورشکسته باشد!؟
وی با بیان اینکه شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات بخش زیادی از زنجیره تولید سنگ اهن را در اختیار دارد و میبایست نقش موتور محرک در تولید فولاد را ایجاد کند، گفت: فولاد مبارکه اصفهان برای تولید به شدت به کک نیاز دارد و یکی از تامین کنندههای اصلی این نیاز از زیر مجموعههای این شرکت یعنی کک طبس بوده و باید تاکنون به ظرفیت کامل دست پیدا میکرد اما حجم تولید این شرکت به قدری با کاهش همراه بوده که امروز ذوب آهن به وارد کننده کک تبدیل شده و یا از ذغال سنگ استفاده میکند و این ضایعه بزرگ برای صنعت فولاد میتواند فولاد اصفهان را به ورطه ورشکستگی بکشاند.
نماینده مردم دلفان و سلسله در استان لرستان با انتقاد از نوع سرمایهگذاری ها در “ومعادن” گفت: مشخص نیست بر اساس چه معیارهایی سرمایهگذاری در این هلدینگ صورت میگیرد و قبل از اینکه انبوه پروژههای نیمهتمام گذشته را به اتمام برسانند؛ چرا باید برای سرمایهگذاری در صنایع جدیدی که در بعضی مناطق اصلا توجیهپذیر نیست، اقدام شود. مدیران ومعادن در خصوص وضعیت طرحهای ناتمام گذشته باید پاسخگو باشند.
محمدحسین محمدی با اشاره به افت شدید گردش مالی در “ومعادن” به انتقاد از عملکرد اردشیر سعدمحمدی مدیرعاملاین هلدینگ پرداخت و افزود: بسیاری از موضوعات مطرح شده و همچنین تعریف پروژههای جدید مبتنی بر توصیه افراد، ناشی از ضعف شدید مدیریت است. این شرکت سود خالصی از سرمایهگذاری در بخش صنعت کسب کرده که متاسفانه این میزان سود در مواردی کاملا غیرشفاف هزینه شده که در آینده تشریح خواهم کرد. موضوع عدم شفافیت در موارد متعدد از جمله محورهای تحقیق و تفحص است که باید مورد بررسی جدی قرار گیرد.
وی با تاکید بر ارجحیت ضابطه بر رابطه در بخش مدیریت معادن کشور بیان کرد: عملکرد مدیرعامل “ومعادن” اصلا قابل قبول نبوده و نکته تامل برانگیز کاندیداتوری این فرد برای تصدی جایگاههای بزرگتر و مهمتر است. مسئولین وزارت صمت در پاسخ به ابهامات و دغدغههای بیان شده اظهار میکنند مدیرعامل “ومعادن”، منصوب دولت قبل بوده اما آیا با وجود گذشت حدود یکسال از دولت جدید بررسیهای لازم در خصوص عملکرد مدیرعامل و هیات مدیره انجام نشده و اقدامات لازم صورت نخواهد گرفت!؟
این نماینده مجلس ادامه داد: همانطور که بارها مقام معظم رهبری بیان فرمودند و اقتصاددانها نیز بر آن صحه گذاشتهاند، ما میتوانیم با مدیریت درست بر معادن و منابع به سمت اقتصاد بدون نفت حرکت کنیم اما امروز متاسفانه اتلاف منابع و سردرگمی در اداره معادن، کشور را به سمتی برده است که شاید بتوان گفت معدنداری معنا و مفهومی دیگر ندارد و از این رو به آقای اتابک وزیر صمت توصیه میکنم برای انجام بررسیهای ویژه در خصوص عملکرد ضعیف شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات اقدام نمایند.
محمدحسین محمدی نماینده مردم دلفان و سلسله افزود: با توجه به شناختی که از همکارانم در کمیسیون صنایع دارم قطعا در کمترین زمان ممکن این موضوع بررسی خواهد شد و امیدوارم که فشارهای خاص از نواحی مختلف این پیشنهاد را به بیراهه نکشاند.