روش های نگهداری از قهوه به شما کمک می کند تا بتوانید یک نوشیدنی بسیار خوب و با طعم عالی و لذت بخشی را میل کنید. در نظر داشته باشید که قهوه در برابر رطوبت و یا نور به سرعت طعم و مزه خود را از دست می دهد و نمی تواند آن حس بسیار خوب و لذت بخشی که با خوردن قهوه تازه تجربه می کنید را به شما بدهد. در ادامه روش هایی را برایتان بررسی می کنیم که بتوانید با استفاده از آن ها به راحتی قهوه را در خانه نگه داشته و مانع از خراب شدن آن شوید.
اهمیت و نحوه نگهداری درست از قهوه
باید در نظر داشته باشید که روش های دم کردن قهوه و نحوه آسیاب کردن آن و حتی نگهداری درست از آن در داشتن طعم بسیار خوب و دلپذیر آن بسیار تاثیرگذار خواهد بود. همچنین باید بدانید که اگر نتوانید قهوه را به صورت درست نگهداری کنید ممکن است نتوانید عطر و طعم خوبی از قهوه ای که در خانه تهیه می کنید به دست بیاورید. به صورت کلی باید در نظر داشته باشید که برای ماندگاری قهوه یک قانون کلی وجود دارد و باید آن را از مواردی مانند نور، گرما، رطوبت و هوا دور نگه دارید. در واقع باید در نظر داشته باشید که اگر دانه های قهوه را در معرض این موارد نام برده قرار دهید کیفیت دانه های قهوه کاهش پیدا می کند.

می توان گفت که بهترین ظرف برای ماندگاری قهوه ظرفی شفاف و ظرفی می باشد که قابلیت پلمپ شدن داشته باشد و از ورود هوای اضافی به درون ظرف پیشگیری کند. شما می توانید از کیسه های زیپ دار نیز استفاده کنید و حتماً قبل از اینکه زیپ کیسه را ببندید هوای درون آن را خالی کنید در غیر این صورت باز هم دانه های قهوه در برابر هوا قرار می گیرند و ممکن است طعم و مزه خود را از دست بدهند. همچنین باید قهوه را دور از مناطق گرم مانند فر یا اجاق گاز قرار ندهید زیرا این موارد نیز می تواند بر روی قهوه تاثیرات منفی داشته باشد.
ماندگار کردن قهوه تازه آسیاب شده
یکی از مهم ترین مواردی که در مورد نگهداری از قهوه تازه آسیاب شده وجود دارد مدت زمان نگهداری این قهوه ها می باشد و باید در نظر داشته باشید که قهوه آسیاب شده نیز نیاز است تا از گرما، نور، رطوبت و هوا دور نگه داشته شود در غیر این صورت عطر و طعم آن تغییر خواهد کرد و به سرعت کهنه خواهد شد.
در نظر داشته باشید که عمر مفید قهوه آسیاب شده حدوداً چندین ثانیه کوتاه خواهد بود و باید در نظر بگیرید که اگر بتوانید در خانه خود یک آسیاب داشته باشید و هر بار به اندازه نیاز خود قهوه را آسیاب کنید می توانید عطر و طعم بهتری از قهوه دریافت کنید. البته که این امکان برای همه افراد وجود ندارد ولی باید در نظر داشته باشید که اگر بتوانید پودر قهوه را به درستی نگهداری کنید حدود دو هفته عطر و طعمی بسیار خوب و قابل پذیرش خواهد داشت.
از بین رفتن عطر و طعم قهوه به این دلیل اتفاق می افتد که دانه های قهوه بلافاصله بعد از رست شدن اکسید می شود و هرچه بیش تر در برابر هوا قرار بگیرند سریع تر کهنه خواهند شد. بعد از مدت زمان دو هفته ای دانه های قهوه به آرامی عطر و طعم خود را از دست می دهند و باید در نظر داشته باشید که این اتفاق برای قهوه های تازه آسیاب شده سریع تر رخ می دهد. برای همین پیشنهاد می شود تا داشتن یک فنجان قهوه خوش عطر و طعم از قهوه تازه آسیاب شده کمک بگیرید.

ظرف نگهداری از قهوه
باید در نظر داشته باشید که ظرف نگهداری از قهوه بسیار اهمیت دارد و باید بدانید که بهترین گزینه در این زمینه ظرف های دارای وکیوم نگهداری قهوه خواهد بود. همچنین شما می توانید از ظرف های مات و بدون هوا برای این مورد استفاده کنید. باید بدانید که نور و اکسیژن باعث اکسید شدن قهوه و کهنه شدن آن می شوند از این رو ممکن است عطر قهوه شما را نیز از بین ببرد.
از دیگر گزینه هایی که در این زمینه برای شما وجود دارد ظرف های شیشه ای می باشند که بهتر است در کابینت های تاریک نگهداری شوند. ظرف های پلاستیکی نیز برای نگهداری طولانی مدت قهوه اصلاً مناسب نیستند اما اگر می توانید قهوه را در حدود دو هفته مورد استفاده قرار دهید می توانید از ظرف های پلاستیکی نیز کمک بگیرید.
تاریخ انقضا قهوه
جالب است بدانید که قهوه تاریخ انقضا ندارد و با این حال دانه های قهوه یا دانه های آسیاب شده آن ممکن است کهنه شده و عطر و طعم خود را به مرور زمان از دست بدهد. هرچه میزان قرارگیری قهوه در معرض نور، گرما، رطوبت و یا اکسیژن بیش تر باشد این مورد سریع تر کیفیت خود را از دست می دهد و عطر و طعمی مانند گذشته را نخواهد داشت. اگر توجه کرده باشید متوجه می شوید که بسته بندی های قهوه دارای یک فیلتر تخلیه هوای یک طرفه است و این فیلتر باعث پیشگیری از اکسید شدن قهوه ها می شود و می تواند به شما کمک کند تا به مدت زمان بیش تری از قهوه ها نگهداری کرده و بدون از دست دادن طعم و مزه آن ها قهوه ای بسیار خوب داشته باشید.
فریز کردن قهوه
بسیاری از افراد فکر می کنند که می توانند قهوه را برای مدت زمان بیش تری برای اینکه عطر و طعم خود را از دست ندهد درون فریزر یا یخچال قرار دهند که کاری بسیار اشتباه است. باید بدانید که این روش به هیچ عنوان توصیه نمی شود و دمای ایده آل برای ماندگاری قهوه حدوداً بین 10 الی 12 درجه سانتی گراد یا 50 الی 70 درجه فارنهایت می باشد.

یخ زدن و بعد از آن یخ زدایی کردن قهوه می تواند تراکم روی دانه های قهوه را افزایش داده و این مورد می تواند تاثیر منفی روی طعم آن داشته باشد. بنابراین اگر می خواهید قهوه ای با طعم اصلی میل کنید بهتر است از این کار خودداری کنید. همچنین دانه های رست شده قهوه متخلخل می باشند و به راحتی می توانند رطوبت و حتی بوی غذا های موجود در یخچال یا فریزر را جذب کرده و در نهایت قهوه ای بسیار بد طعم را به شما خواهد داد.
با این حال افراد بسیار زیادی هستند که به دنبال این می باشند تا بتوانند قهوه را در فریزر یا یخچال نگهداری کنند. قهوه را می توانید منجمد کنید اما طبق نظریه کارشناسان این روش اصلاً مناسب نگهداری از قهوه نخواهد بود و قهوه زمانی که در این دو حالت یعنی در فریزر یا یخچال قرار می گیرد در معرض رطوبت بوده و طعم آن به راحتی از بین می رود.
راه های نگهداری درست از قهوه
برای اینکه بتوانید قهوه را درست نگهداری کرده و مانع از خراب شدن طعم و عطر آن شوید باید از یک سری از نکات پیروی کنید و این نکات را که در ادامه برایتان بررسی می کنیم که می تواند به شما کمک کند تا همیشه قهوه ای خوش طعم و عطر برای خود تهیه کنید.
امتحان کردن دانه قهوه قبل از خرید
قبل از اینکه قهوه را خریداری کنید بهتر است دانه های آن را امتحان کنید در واقع این کار را باید از نظر تازه بودن آن ها انجام دهید که می توان گفت دانه های قهوه ای که ظاهری براق یا روغنی دارند تازه نمی باشند و بهتر است در خرید آن ها کمی احتیاط به خرج دهید.
از دیگر روش هایی که می توانید در این زمینه از آن استفاده کنید این است که مقداری از دانه های قهوه را درون یک کیسه زیپ دار قرار داده و بگذارید 12 ساعت بگذرد. اگر کیسه زیپ دار در طی این 12 ساعت منبسط شد بدین معنا خواهد بود که دانه های قهوه تازه هستند زیرا مقداری کربن دی اکسید را از خود خارج می کنند و باعث انبساط کیسه خواهند شد. اگر کیسه منبسط نشد و همانطور که قرار داده بودید روز بعد نیز همانطور آن را مشاهده کردید نشان دهنده کهنه بودن قهوه ها می باشد و باید در خرید آن ها کمی با احتیاط برخورد کنید.

خرید کم
سعی کنید قهوه را به صورت کم خریداری کنید و به اندازه ای قهوه بخرید که حداقل در طی یک الی دو هفته استفاده گردد. در واقع قهوه بسیار کم می باشد و برای اینکه بتوانیم طعمی بهتر و قوی تری را از آن بگیرید بهتر است قهوه را به صورت عمده نخرید.
تمیز کردن آسیاب قهوه
از دیگر مواردی که می تواند بر طعم قهوه شما تاثیرگذار باشد و باید بر تمیزی آن اهمیت زیادی قائل شوید تمیز بودن آسیاب قهوه می باشد. در واقع دانه های قهوه در حین آسیاب شدن یک سری روغن را از خود خارج می کنند که اگر این روغن ها را به صورت منظم تمیز نکنید دستگاه و تیغه آن پر از روغن می شود و در نهایت می تواند روی طعم قهوه شما تاثیرات منفی زیادی داشته باشد. برای اینکه بتوانید طعم و عطر قهوه خود را بهبود بخشید تمیز کردن آسیاب قهوه یکی از موارد نگهداری آن خواهد بود.
رسوب زدایی قهوه ساز
در واقع جمع شدن مواد معدنی موجود در آب درون قهوه ساز امری بسیار طبیعی می باشد و باید در نظر داشته باشید که این مورد به تنهایی می تواند باعث تغییراتی در طعم قهوه شما شود. بنابراین این مورد بسیار اهمیت دارد که بتوانید دستگاهی که استفاده می کنید را به صورت منظم رسوب زدایی کرده و بتوانید روزانه قهوه تازه و خوش عطر و طعمی داشته باشید.
استفاده از ظرف نگهداری درست
بهتر است دانه های قهوه را در ظروفی نگهداری کنید که مات هستند و به هیچ عنوان هوا وارد آن ها نمی شود. همچنین می توانید از ظرف های پلاستیکی کمک بگیرید البته اگر می خواهید دانه های قهوه و یا دانه های آسیاب شده آن را به مدت کم تر از دو هفته نگهداری کنید. کیسه های زیپ دار نیز بهترین گزینه برای نگهداری قهوه می باشد و هوای این کیسه ها را قبل از بستن زیپ باید خارج نمایید تا قهوه شما عطر و طعم خود را از دست ندهد.

دور نگه داشتن از شرایط خاص
دانه های قهوه و یا دانه های آسیاب شده آن را باید شرایط خاص قرار دهید و تمامی این دو مورد را باید از گرما، نور، رطوبت و حتی اکسیژن دور نگه دارید. شما می توانید این کار از ظرف های مخصوص استفاده کنید و همچنین در نظر بگیرید که کابینت های نزدیک فر یا کابینت هایی که نور مستقیم خورشید دریافت می کنند به هیچ عنوان گزینه مناسبی برای ماندگاری قهوه نمی باشند.
خارج کردن دانه های قهوه از آسیاب
که بسیاری از افراد انجام می دهند این است که در خانه تمامی دانه های قهوه را در مخزن آسیاب ریخته و در آن نگهداری می کنند که کاری بسیار اشتباه است. در واقع شما متوجه شدید که روش نگهداری درست از قهوه به حالتی خواهد بود که به آن نور، رطوبت، گرما و یا اکسیژن نرسد. اگر تمامی دانه های قهوه را در آسیاب قرار دهید باعث خواهید شد تا قهوه در معرض تمامی مواردی قرار بگیرد که منجر به کهنه شدن آن شود. بنابراین بهتر است برای اینکه دانه های قهوه را بهتر نگهداری کنید و مانع از کاهش عطر و طعم و مزه آن گردید بهتر است به اندازه کافی دانه قهوه را درون آسیاب ریخته و به هیچ عنوان قهوه را درون آسیاب نگه ندارید.
ترفند های حفظ طراوت قهوه
یک سری از راهکار ها وجود دارد که باعث می شود تا بتوانید طراوت و طعم قهوه خود را حفظ کنید که در ادامه آن ها را برای تان مورد بررسی قرار می دهیم.
- قهوه را به صورت دان بخرید و از خرید قهوه آسیاب شده خود داری کرده و هر بار که می خواهید قهوه درست کنید می توانید با استفاده از آسیاب مقداری قهوه را برای آن روز خود آسیاب نمایید.
- قرار دادن قهوه در ظرف متناسب با آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد و اگر شما به میزان کمی قهوه خریدید بهتر است آن را درون ظرف های بزرگ نریزید تا بتوانید از ورود اکسیژن اضافی به درون قهوه ها خودداری کنید.

- به هیچ عنوان قهوه را در یخچال یا فریزر قرار ندهید زیرا این کار بسیار غلط بوده و می تواند منجر به تغییر طعم و مزه قهوه گردد.
- برای برداشتن قهوه به هیچ عنوان از قاشق یا پیمانه خیس استفاده نکنید زیرا کوچک ترین رطوبت درون قهوه باعث کپک زدن آن خواهد شد.
- سعی کنید قهوه را در جایی قرار دهید که دور از مواد معطر باشد نگه دارید زیرا قهوه دارای بافت متخلخل بوده و در نهایت می تواند عطر مواد معطر را به خود جذب نماید.
- تقسیم بندی کردن قهوه خریداری شده از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و سعی کنید هر بار که قهوه می خرید ابتدا آن را به قسمت های کوچک تر تقسیم بندی کرده و در چندین ظرف متناسب قرار دهید. این حالت برای زمانی است که شما در ظرف قهوه را باز می کنید تمامی قهوه شما در معرض هوای آزاد قرار نمی گیرد و دیر تر از روی خود را از دست می دهد.
دور ریختن قهوه
برخلاف تصوری که در عموم مردم وجود دارد قهوه کهنه شده را نیز می توانید استفاده کنید و تنها زمانی می توانید قهوه را دور بریزید که کپک زده و یا درون آن پر از حشره شده باشد. در غیر این صورت می توانید از قهوه های کهنه شده برای متفاوتی مانند اسکراب و لایه بردار پوست، دارو های ضد کک و کنه برای حیوانات خانگی، کود گلدان ها، کمپوست، دفع کننده حشرات و یا حتی بوگیر درون یخچال نیز استفاده کنید.

اگر از این مطلب رضایت داشتید و با نحوه نگهداری عطر و طعم قهوه آشنا شدید در ادامه شما می توانید یک سری اطلاعات دیگری در مورد روش های نگهداری از سرکه سیب و روش های نگهداری از سبزی خوردن نیز مشاهده نمایید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این زمینه استفاده کرده تا بتوانید وارد صفحات مربوطه شوید.