به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله العظمی جعفر سبحانی امروز، 18 شهریور در درس خارج خود در مسجد اعظم قم با اشاره به وظیفه روحانیون در جامعه گفت: روحانیت از گذشته دارای مقام و شأن خاصی بوده و وظایف متعددی را در جامعه برعهده گرفته است.
وی افزود: یکی از مهمترین وظایف ایشان، حَکَم شدن در اختلافات و حل و فصل مشکلات حقوقی، قضایی و ... در بین مردم است و در گذشته مرم دعاوی خود را با علما مطرح و آنان نیز با احکام فقهی این مشکلات را برطرف میکردند.
لوازم جدید حل و فصل دعاوی
این مرجع تقلید تصریح کرد: امروز زمینههای متعددی در عرصه حقوقی در جامعه به وجود آمده و این حیطه را پیچیده کرده است، بنابراین وقتی طلبه جوان به فیضیه میآید نمیتواند بر مصدر قضاوت بنشیند، بلکه نیازمند لوازم جدید است که باید آن را با خود داشته باشد، لذا نشستن بر مسند قضاوت هم نیازمند آگاهی به دین و هم مدیریت و دانش حقوقی است.
وی در توصیه به طلاب جوان گفت: برخی طلاب جوان با انگیزه خاصی وارد حوزه میشوند، ولی ممکن است در آینده از حضور در این مسیر تردید کند؛ در حالی که روایات ما در این مسئله به شکل مشهودی ترسها و تردیدها را دارای منشأ غیرخدایی معرفی میکند.
آیتالله العظمی سبحانی بیان کرد: قطعاً خداوند این موضع را ایجاد و طلاب را به عالم کردن مردم به امور دینی و الهی مامور کرده است؛ بنابراین محل کسب معاش و زندگی آنان را نیز معین کرده و نباید به همین علت نگرانی داشته باشید.
طلاب قدر لباس و موقعیت خود را بدانند
این مرجع تقلید عنوان کرد: طلاب باید قدر حوزه و لباس خود را بدانند و دلواپس آینده نباشند، زیرا خداوند اراده کرده که شما در این خط باشید و آینده شما را نیز اداره خواهد کرد.
استاد حوزه علمیه با بیان خاطرهای از آیتالله خوانساری خطاب به طلبه جوانی که قصد خروج از حوزه را داشت، گفت: ایشان به آن جوان فرمود شاید بیرون از این لباس پول بیشتری به دست آوری، ولی قطعا زندگی راحتی نخواهی داشت زیرا زندگی خوش و راحت و آسوده با پول زیادی به دست نمیآید و مفهوم زندگی راحت و خوش همین آسوده بودن است.
وی تاکید کرد: پس طلاب نباید نگران آینده باشند و اگر وظیفه خود را به خوبی انجام دهند خدا برای آنان کفایت خواهد کرد.