
سید مهدی طاهری، دبیر علمی همایش در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: بعد از اعلام فراخوان کمیته علمی همایش به 127 مرکز حوزوی و دانشگاهی کشور تاکنون 55 مقاله به همایش واصل شده است.
وی از همکاری چندین مرکز در برگزاری این همایش از جمله جهاد دانشگاهی و انجمن مطالعات سیاسی حوزه خبر داد و با اشاره به بهرهمندی از محققان برتر جامعه المصطفی(ص) افزود: یکی از کارهای صورت گرفته سفارش مقاله به 15 نفر از محققان و پژوهشگران برتر المصطفی(ص) و برگزاری جلسه مشترک با آنان بوده است.
طاهری اظهار کرد: در این جلسه آسیبهای سبک زندگی کشورهای مختلف مورد بحث قرار گرفت و راه کارهایی از سوی محققان نیز ارایه و مقرر شد تا مقالاتی در محورهای بررسی آسیبها و موانع تحقق سبک و فرهنگ زندگی اسلامی در عرصههای مختلف اعم از فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی؛ ابعاد سبک و فرهنگ زندگی اسلامی شامل فردی، خانوادگی و جامعه؛ راه های برون رفت از آسیبهای سبک و فرهنگ زندگی اسلامی در کشورهای مختلف و راهکارهای هم زیستی میان سبک و فرهنگ زندگی سنتی– اسلامی ارایه شود.
55 مقاله
دبیر علمی همایش ادامه داد: تاکنون 55 مقاله به دبیرخانه همایش رسیده است و از آن جا که مهلت نهایی ارسال مقاله تا 15 شهریور است عده ای از ما درخواست تمدید همایش را داشتهاند، فراخوان همایش تا 31 شهریور تمدید شده است.
وی بیان کرد: ارزیابی هر مقاله توسط دو ارزیاب انجام می شود و میانگین نمره دو ارزیابی ملاک انتخاب مقالات برتر خواهد بود.
سبک و زندگی قرآنی
طاهری در خصوص پیشنشستهای همایش عنوان کرد: یکی از این پیش نشستها در نمایندگی گرگان با عنوان « سبک و فرهنگ زندگی اسلامی از دیدگاه حضرت امام خمینی و مقام معظم رهبری» برگزار شد و برنامهریزی و هماهنگی جهت برگزاری سه پیش نشست دیگر نیز صورت گرفته است که در پژوهشگاه بین المللی المصطفی(ص) و دانشگاه علامه طباطبایی همچنین یک نشست با عنوان « سبک و فرهنگ زندگی قرآنی» در موسسه زبان و فرهنگشناسی برگزار خواهد شد.
زمان برگزاری
معاون پژوهش موسسه زبان و فرهنگشناسی المصطفی(ص) تصریح کرد: این همایش پنج شنبه 14 آبان در سال شهید عارف حسینی و سالن شهید صدر مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی برگزار خواهد شد.
برخی محورهای همایش
یادآور میشود مفاهیم ، اصول، مبانی و شاخصههای سبک و فرهنگ زندگی اسلامی؛ جایگاه معنویت در سبک و فرهنگ زندگی اسلامی؛ جایگاه تعلیم و تربیت در سبک و فرهنگ زندگی اسلامی؛ سبک و فرهنگ زندگی در مقیاس حکومت اسلامی؛ سبک و فرهنگ زندگی از نگاه اندیشمندان مسلمان؛سبک و فرهنگ زندگی از منظر حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری ( مدظله العالی) و سبک و زندگی و تمدن سازی نوین اسلامی برخی محورهای این همایش را تشکیل میدهند.
توصیف سبک زندگی مسلمانان در نقاط مختلف دنیا؛ نقش سبک و فرهنگ زندگی اسلامی در ارتقاء فرهنگ جوامع؛ جایگاه سبک و فرهنگ زندگی اسلامی در هویت سازی فرهنگی؛ بایستههای سبک زندگی اسلامی در تعامل با غیر مسلمانان؛ تفاوت سبک و فرهنگ زندگی اسلامی با سبک زندگی غیر اسلامی؛ نحوه مواجهه مسلمانان با سبک و فرهنگ زندگی غیر اسلامی؛ نقش و جایگاه تکنولوژی در سبک و فرهنگ زندگی اسلامی؛ موانع و آسیبهای تحقق سبک و فرهنگ زندگی مسلمانان در دنیای معاصر و راههای برون رفت از آن و شیوههای گسترش سبک و فرهنگ اسلامی از طریق آموزش زبان برخی محورهای دیگر این همایش هستند.