به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، تصویری از سوره ناس به دستخط گوته که اخیرا منتشر شده است، گویای علاقه او به قرآن و اسلام است.
یوهان ولفگانگ فن گوته ( 1838-1749 ) بزرگترین شاعر آلمانى است که با آثار فراوان و ارزشمندش در ردیف بزرگترین شاعران جهان قرار گرفته است. نام گوته در کنار شکسپیر انگلیسی، هومر یونانی و دانته ایتالیایی آورده شده است. از جمله آثار معروف گوته فاوست است و شخصیت اصلی آن بر مبنای یک افسانه آلمانی است. فاوست انسانی موفق با تحصیلات دانشگاهی بود که از زندگی ناراضی بود و روحش را با دانش نامحدود و لذت دنیایی در معاملهای با شیطان معاوضه کرد. این نمایشنامه محل الهام بسیاری از آثار ادبی، داستانی، سینمایی و موسیقیایی شده است.
گوته برخلاف برخی از غربیان توجه ویژه به شرق داشت و عنوان یکی از آثارش دیوان غربی-شرقی است که آن را به حافظ شیرازی تقدیم کرده است. توجه همدلانه گوته به قرآن و اسلام چنان است که شعری در مدح پیامبر اسلام(ص) سرود.
قرآن به دستخط گوتهخانم کاترینا ممسن، استاد دانشگاه استانفورد آمریکا کتابی با عنوان «گوته و اسلام» در سال 2001 منتشر کرده است و مقالهای از وی با عنوان «اسلام و قرآن در اندیشه گوته» توسط محمد اخگری ترجمه و در روزنامه جام جم پیشتر منتشر شده است. ممسن در بخشی از مقاله خود مینویسد: «او در یادداشتهاى خود براى فهم بهتر دیوان شرقى در وصف قرآن چنین مىنگارد: «سبک قرآن قوى، با عظمت، پربار و توام با حقیقى شگرف است». هرکس زبان گوته را بشناسد، مىداند که او تعبیر «حقیقت شگرف» را همه جا به کار نمىبرد، مگر آن که اثر، شاهکارى عظیم باشد. اگر مطالعات قرآنى گوته را در این دوره بررسى کنیم، متوجه مىشویم او قصد داشته است زبان و نوشتار عربى فراگیرد. همچنین در میان این مطالعات به اوراقى برمى خوریم که یادداشت هاى گوته را از برخى آیات قرآن (ترجمه مگرلین و ترجمه لاتین مارسىسی) نشان مىدهد».
اخیرا تصویری از سوره ناس به قلم و دستخط گوته توسط علی موجانی منتشر شده است که علاقه وی به اسلام و کتاب الله را نشان میدهد.