فرشته کریمی روانشناس در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به غذا خوردن کودکان اظهار داشت: بسیاری از والدین از یاد دادن آداب غذا خوردن به فرزندان خود کلافه هستند. آن ها دوست دارند روزی را ببینند که فرزندشان غذا را روی لباس خود نریزد، غذایش را تمام کند یا دور دهانش غذا نچسبیده باشد.
وی در ادامه اذعان کرد: واقعیت این است که غذا خوردن کودکان تا زمانی که آداب آن را یاد نگرفته باشند برای بسیاری از والدین مانند کابوس است. تا زمانی که والدین با عجله و سرپایی غذا میخورند و وقت کافی برای صرف شام و ناهار با فرزند خود را نداشته باشند، نباید به دنبال معجزهای در روش غذا خوردن کودک خود باشند.
این روانشناس با بیان اینکه کودک در برخی موارد از لباس خود به عنوان دستمال برای پاک کردن صورتش استفاده میکند، اذعان کرد: وقتی کودک مدام دستهای کثیف خود را با لباسش پاک میکند، ممکن است این یک حرکت ناخودآگاه باشد. او به دنبال سریعترین راه برای خلاص شدن از چربی غذا است، در این شرایط والدین می توانند دستمال رنگی تهیه و کودک را به استفاده از آن برای پاک کردن دست هایش ترغیب کنند.
کریمی در رابطه با حرف زدن کودکان با دهان پر گفت: کودکان علاقه خاصی به خوردن لقمههای بزرگ دارند و در اغلب موارد با دهان پر حرف میزنند، این درحالی است که آن ها غافل از آن هستند که با حرف زدنشان آنچه در حال جویدن آن هستند، کاملا مشخص میشود، در این حالت والدین باید به کودک هیجانزده خود اطمینان دهند که وقتی لقمه خود را کامل قورت داد میتواند حرف بزند و والدین نیز به حرف های او گوش خواهند داد.
وی در ادامه گفت: به کودک یاد دهید تا از کلماتی مانند اَه و ایش برای غذایی که احساس خوبی نسبت به آن ندارد استفاده نکند، از او نخواهید دروغ بگوید بلکه به او عباراتی را آموزش دهید که کمتر آزاردهنده هستند مانند نه ممنونم یا ببخشید طعم این غذا به نظرم خوشمزه نیست.
این روانشناس در ادامه اذعان کرد: اگر فرزندتان یک چنگال بزرگ از شما خواست برایش تهیه کنید، چراکه او هرچه بیشتر ببیند که دیگران با چنگال چه غذاهایی را میخورند بیشتر دلش میخواهد از این وسایل استفاده کند، استفاده از قاشق و چنگالهای پلاستیک میتواند کار را برای او راحت تر کند.
کریمی در پایان تاکید کرد: والدین دقت کنند تا هر اقدامی را که برای تربیت کودک خود انجام می دهند باید با انعطاف پذیری و سعه صدر همراه باشد.