هفتهی گذشته از فناوریهای پوشیدنی گفتیم و اینکه در دنیای مدرن این تکنولوژیهای قابل پوشیدن تنها ساعتها و دستبندهای هوشمند نیستند و امروزه با پیشرفت روز به روز تکنولوژی در حوزهی مد یک تکه لباس کاملا مد روز، میتواند تبدیل به شارژی قابل حمل شود. در این مطلب به معرفی چند کاربرد دیگر تکنولوژی در دنیای مد میپردازیم. درادامه با بنیتا همراه باشید.
اولین تکنولوژی کت CHBL است که توسط یک شرکت معماری اتریشی طراحی شده است. میتوان از این تکنولوژی برای نامرئی شدن استفاده کرد، نه، اشتباه نکنید این لباس هوشمند مانند ساعت هری پاتر عمل نمیکند. پارچه فلزکاریشده این لباس باعث میشود که غیرقابل ردیابی و خارج از رادارهای شناسایی قرار بگیرد. مزیت اصلی این تکنولوژی حفاظت از اطلاعات امنیتی کارت اعتباری شماست و همچنین امواج اینترنتی که ممکن است به ابزارهای هوشمند شما همچون موبایل و تبلت آسیب برسانند دفع خواهد کرد. این کت هوشمند که برای نمایشگاهی در موزهی طراحی میلان تهیه شده با هدف حفظ حریم خصوصی و با درنظرگرفتن جیب مخصوص و امنی برای ابزارهای هوشمند سعی در تحقق این هدف داشته است.
پالت بارانی نام لباس هوشمند دیگری است که قرار است انسان امروزی را از تهدیدات محیطی محافظت کند. این فناوری پوشیدنی که به PH محیطی حساس است توسط طراح لباس کرهای Dahea Sun ساخته شده است. این تکنولوژی پوشیدنی بسته به تغییرات طبیعی به ویژه براثر بارش تغییر رنگ خواهد داد و پالت رنگی آن طیفی از رنگهای روشن همچون آبی روشن تا بنفش را دربرمیگیرد. علاوه بر هوشمند بودن به خاطر طیف رنگی آرامبخشش، لباس ظاهر بسیار جذابی دارد و همچنین در طراحی ظاهری لباس از تکنیکهای پارچهسازی چشمنوازی استفاده شده است.
کت B.B قرار است همچون یک تصفیهکننده حرفهای هوا، محیط پیرامون پوشندهی لباس را تمیز و تصفیه کند. این فناوری که توسط طراح نساجی اهل هلند Borre Akkersdijk ساخته شده به وسیلهی یک بلوتوث و قابلیت جریان mp3 امکاناتی همچون wifi و GPS را هم برای پوشنده فراهم میکند. در ساخت این لباس هوشمند از تکنولوژی پلاسمای سرد استفاده شده و سیمهای مسی داخل لباس بدون کمترین آزاری برای پوشنده میان دو لایهی محافظ پنبهای قرار میگیرد.
پروژهی آفتاب پرست که توسط گروهی از محققان دانشگاه مونترال کانادا درحال بررسی است، کار بر پروژهی پوشیدنی هوشمند دیگری را در دست دارد که قرار است تلفن همراه شما را شارژ کند. هدف اصلی این گروه ساختن پارچههای برقی است که از حرکات و جنبوجوش بدن پوشنده انرژی بگیرد و بتواند با انرژی الکتریکی موجود در پارچه، هنگامی که پریز برقی وجود ندارد گوشی و تبلت شما را شارژ کند. همان طور که از نام پروژه پیداست ویژگی دیگر این لباس تغییر رنگ در حالات مختلف است که تا کنون این دو کاربرد مورد آزمایش قرار گرفته و موفقیتآمیز بوده است. این محققان امکاناتی دیگر همچون امکانات پزشکی، کنترل شکل فیزیکی لباس و گرمابخشی را هم برای این لباس درنظر دارند که هنوز به مرحلهی اجرای نهایی نرسیده است.
تصور کنید با نگاه کردن به لباس دوستتان ناگهان لباس شروع به درخشیدن کند. طراحی به نام Ying Gao لباسی با همین فناوری برای نمایشگاههایی در موزهی هنر شانگهای و موزهی پارچهی کانادا طراحی کرده، این لباس که به تکنولوژی ردیابی نگاه چشم مجهز است پس از یک نگاه متمرکز از اطراف، شروع به روشن شدن و درخشش میکند، علاوه بر این در تاریکی این پوشیدنی هوشمند همچون شبتابی به زیبایی میدرخشد. این فناوری پوشیدنی با چند موتور فعال کوچک کار میکند و مهمترین کاربرد آن چشمنوازی و لذتی است که برای بیننده به وجود میآورد.
مد خورشیدنی اثر دیگری است که از طریق پنلهای خورشیدی کریستالی که در قسمت شانه و کمر لباس قرار گرفته شده، انرژی نور خورشید را جذب میکند. این کریستالها آنقدر ظریف و زیبا طراحی شدهاند که به ذهن کسی خطور نمیکند پنل خورشیدی باشند. با یک ساعت قرار گرفتن این لباس در معرض آفتاب، میتوان یک گوشی تلفن هوشمند را تا 50 درصد شارژ نمود.
آخرین تکنولوژی این مقاله به کفشهای پیادهروی نایک مربوط میشود. شاید نایک اولین برندی نباشد که برای طراحی و تولید کفش از تکنولوژی چاپگر سهبعدی استفاده کرده، فناوری محبوبی که این روزها در دنیای مد طرفداران بسیاری دارد. این کفش ورزشی نایک قرار است بر سرعت دویدن دونده بیافزاید و تغییر مسیر را برای پوشنده آسانتر از کفشهای دیگر فراهم کند. علاوه براین ویژگیها که شاید برای یک ورزشکار حرفهای جذاب باشد، نایک با استفاده از تکنولوژی چاپ سهبعدی به دنبال سرعت بخشیدن به روند تولید کفش بوده است.
پیش از این، آدیداس هم به سراغ چاپگر سهبعدی رفته، هدف اصلی استفاده از این فناوری برای برندها کاهش زمان تولید، صرفهجویی در هزینههای جانبی تولید، کاهش تعداد نیروی کار و نیاز کمتر به انجام کارهای دستی است. چاپگر سهبعدی لیزری میتواند تمام این نیازها را برآورده کند و شاید در آیندهای نهچندان دور بتوانید در اتاق کوچکی در خانهی خودتان، یک مجموعه از لباسهای موردعلاقهتان را با یک چاپگر سهبعدی تولید کنید. در مقالات آینده به استفاده از فناوری چاپ سهبعدی در صنعت مد خواهیم پرداخت.