ماهان شبکه ایرانیان

دهه سوم صفر

پنج شنبه ۲۰ صفر ۱۴۲۱مطابق با ۵ خرداد ۱۳۷۹ مطابق با MAY ۲۵

ب: ویژه دهه سوم صفر 1421 هجری قمری

پنج شنبه 20 صفر 1421مطابق با 5 خرداد 1379 مطابق با MAY 25

رویدادها:

- اربعین شهادت حضرت امام حسین و یاران فداکارش در کربلا (61 ق)

آنچه نزد ارباب مقاتل، مسلم است، زیارت جابر بن عبدالله انصاری در روز بیستم صفر سال شهادت آن حضرت در کربلا می باشد. اما آیا اهل بیت امام حسین نیز در همان روز از شام به کربلا بازگشته بودند، چنانچه سید بن طاووس نقل کرده است، نزد محققان و مورخان مورد شک و تردید می باشد زیرا مسیر حرکت اهل بیت : از کوفه به شام از شارع عام بوده که از بلاد معروفه می گذشته و مسافت آن چهل منزل بود و حداقل بیست روز طول می کشید. برخی از محققان و تاریخ نویسان نظرشان بر این است که اهل بیت : یک ماه در شام مانده اندو دیگر اینکه شیخ مفید، شیخ طوسی و کفعمی گفته اند که خاندان اهل بیت : را روز بیستم صفر از شام به سوی مدینه کوچ داده اند.

یکشنبه 23 صفر 1421مطابق با 8 خرداد 1379 مطابق با MAY 28

رویدادها:

- خجسته میلاد پنجمین ستاره آسمان امامت و شکافنده علوم، امام محمدباقر (57ق)

تولد ایشان در اول رجب یا سوم صفر سال 57 هجری قمری ذکر شده است. یعقوبی از آن حضرت روایت می کند: «هنگامی که جدم حسین به شهادت رسید من 4 ساله بودم و جریان شهادت آن حضرت و آنچه در آن روز بر ما گذشت همه را به یاد دارم ». جابر بن عبدالله انصاری می گوید: رسول خدا مرا مورد خطاب قرار داد و فرمود: «تو پس از من آن قدر زنده می مانی که مردی از فرزندان مرا که شبیه ترین مردم به من است و نامش مطابق نام من می باشد، زیارت کنی. او علم را می شکافد شکافتنی ». در دوران امام باقر حکام بنی امیه عموما نسبت به اهل بیت : سخت گیری می کردند و این سخت گیری به دلیل ادعای امامت و زعامت دینی - سیاسی آنها بود که بنی امیه راغاصب آن می دانستند. به همین دلیل وجود آن حضرت برای آنها قابل تحمل نبود و سرانجام در سال 114 هجری قمری از سوی «ابراهیم بن ولید بن عبدالملک » مسموم و به شهادت رسید و پیکر پاکش در بقیع که تجسم مظلومیت شیعه است به خاک سپرده شد.«رزقنا الله زیارته ».

جمعه 28 صفر 1421مطابق با 13 خرداد 1379 مطابق با JUNE 2

رویدادها:

- رحلت جانسوز پیامبر گرامی حضرت محمد (11 ق)

امیر مؤمنان حضرت علی در خطبه 23 نهج البلاغه می فرماید: پیامبر در حالی که سر او بر سینه من بود قبض روح شد. من او رادر حالی که فرشتگان مرا یاری و کمک می کردند، غسل دادم. گروهی از محدثان نقل کردند: آخرین جمله ای که پیامبر در آخرین لحظات زندگی خود فرمود، جمله «لا، الرفیق الاعلی » بوده است. زیرا فرشته وحی او را در موقع قبض روح مخیر ساخته است که بهبود یابد و بار دیگر در این جهان زندگی کند و یا به سرای دیگر بشتابد. پیامبر آن جمله را فرمود و دیدگان و لبهای وی روی هم قرار گرفت و روح مقدس و بزرگ آن سفیر الهی، نیم روز دوشنبه 28 صفر به آشیان خلد پرواز نمود.

- شهادت حضرت امام حسن مجتبی (50 ق)

امام حسن در نیمه ماه رمضان سال سوم هجری قمری در مدینه چشم به جهان گشود و در دامن رسول خدا و پدر و مادری همچون حضرت علی و فاطمه زهرا پرورش یافت. پیامبر وی را فرزند خود می خواند. حضور او و برادرش امام حسین درمباهله و تعبیر «ابناءنا» در مورد آن دو، سند افتخار دیگری برای آنها و حاکی از قداست ذاتی شان بود. نزول آیه تطهیر، تایید فراوان بر این مطلب است. چنانکه «انس بن مالک » آورده، هیچکس در میان اهل بیت : از نظر صورت به اندازه او شباهت به رسول خدا نداشت.پیامبر لطیف ترین تعبیرها را در مورد امام حسن بیان داشت: لوکان العقل رجلا لکان الحسن ; اگر قرار بود عقل به صورت انسانی مجسم شود همانا به صورت حسن جلوه می کرد. امام حسن در سن 7سالگی شاهد رحلت جد بزرگوارش پیامبر خدا شد و پس از زمان کوتاهی نیز به سوگ مادر نشست و در سال 40 قمری پس از شهادت پدر، منصب امامت به او محول شد. مهمترین حادثه زمان وی، صلح میان او و معاویة بن ابی سفیان بود که خود سهم بزرگی در افشای ماهیت بنی امیه و زمینه سازی برای قیام امام حسین داشت.سرانجام در 28 صفر سال 50 قمری همسرش جعده که از جانب معاویه و یزید تطمیع و اغفال شده بود با خورانیدن زهر، ایشان را شهید کرد.

شنبه 29 صفر 1421مطابق با 14 خرداد 1379 مطابق با JUNE 3

رویدادها:

- شهادت ثامن الحجج حضرت امام رضا (203 ق)

البته قول مشهور در شهادت آن امام همام روز آخر ماه صفر سال 203 قمری یعنی دو سال پس از آوردن آن حضرت از مدینه به خراسان و یک سال و اندی پس از صدور فرمان ولیعهدی به نام آن حضرت، از سوی مامون عباسی می باشد. طبق قول مشهور آن حضرت پس از شهادت پدر بزرگوارش، در سن 35 سالگی عهده دار مقام ولایت و رهبری شد و مدت امامت آن حضرت 20 سال به طول انجامید،که 10 سال آن با خلافت هارون الرشید و 5 سال با خلافت محمدامین و 5 سال دیگر با خلافت عبدالله مامون مصادف بود و از عمر آن حضرت در هنگام شهادت، 54 سال و 3 ماه و 19 روز می گذشت.

- ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران (1368ش)

امام خمینی در بیستم جمادی الثانی (مصادف با سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا ) سال 1320 قمری مطابق با 30 شهریور سال 1281 شمسی در شهرستان خمین دیده به جهان گشود. نام پدرش، سید مصطفی و نام مادرش هاجر خانم دختر میرزا احمد مجتهد خوانساری است. امام امت در سال 1308 شمسی با خانم خدیجه ثقفی فرزند حاج میرزا محمد ثقفی تهرانی ازدواج نمود و ثمره ازدواج آنان، دو پسر و چند دختر است که نام های آنها عبارت است از: سید مصطفی، سیداحمد، سیده صدیقه، سیده فریده، سیده فهیمه، سیده سعیده و سیده لطیفه.

امام خمینی در عصر اخیر، بی نظیرترین رجل سیاسی و مذهبی است که دارای ابعاد شخصیتی مختلفی بود. وی به مانند جدش امیرالمؤمنین، امام علی بن ابیطالب ، دارای ابعادی بود که وجود همزمانشان در یک فرد، بعید به نظر می آید. زندگی 88 ساله امام امت، همراه با فراز و نشیب های گوناگون و متعددی بود که هر مورد آن، تاثیر بسزایی در جامعه اسلامی ما برجای گذاشت. اما مهمترین وقایع زندگی امام راحل عبارتند از: قیام 15 خرداد سال 1342 شمسی، انقلاب اسلامی در سال 1357 شمسی، تشکیل حکومت جمهوری اسلامی، دفاع در برابر تهاجم های فرهنگی، سیاسی و نظامی استکبار جهانی و افشای چهره های شیطانی زاهدنماها و منتسبین به مقام شامخ روحانیت. سرانجام در 14 خرداد سال 1368 شمسی، طی یک بیماری جانکاه، روحش به اعلا علیین منتقل و به اجداد طاهرینش ملحق گردید. ملت شریف ایران اسلامی، طی یک تشییع باشکوه و بی نظیر، آن حضرت را در سمت غربی بهشت زهرا، تدفین نمودند و آن را مزار تمام حق طلبان عالم قرار داده اند.

- انتخاب آیة الله خامنه ای به رهبری جمهوری اسلامی ایران (1368 ش)

پس از رحلت جانسوز امام امت، مجلس خبرگان رهبری، بلافاصله تشکیل جلسه داد و پس از بحث و بررسی جوانب مهم رهبری، با اکثریت قاطع، حضرت آیة الله خامنه ای را به رهبری انقلاب اسلامی انتخاب نمودند. دشمنان داخلی و خارجی انقلاب اسلامی که برای رحلت امام امت، لحظه شماری می کردند، تا به خیال خام خود، بار دیگر نظام سیاسی ایران را دگرگون کنند، با این انتخاب، مایوس شدند و سیلی مهیب دیگری بر چهره کریه آنان نواخته شد.

ره توشه راهیان نور ویژه محرم 1379/1421

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان