ماهان شبکه ایرانیان

یادداشت/

شرایط حساس«پساداعش» در عراق/۱۰۰ میلیارد دلار هزینه بازسازی موصل

در بخشی از یادداشت سرکنسول ایران در کربلا آمده است: داعش از نظر نظامی در عراق پایان یافته و دیگر توانایی حضور رسمی در این کشور به عنوان ارتش منظم را ندارد اما زمان پساداعش بسیار حساس است.

شرایط حساس«پساداعش» در عراق/100 میلیارد دلار هزینه بازسازی موصل

خبرگزاری مهر، گروه سیاست_ میرمسعود حسینیان: آزاد سازی موصل از چنگال داعشی ها یک پیروزی و موفقیت بزرگ برای تمام عراقی ها فارغ از حزب، گروه و جناح بندی های سیاسی که دارند محسوب می شود و می تواند معادلات آن کشور و به تبع آن شرایط منطقه را با تغییر مواجه کند و این به معنای تغییر موازنه قوا به سود جبهه مقاومت است. اهمیت این مساله را باید با لحاظ کردن تضعیف جبهه تروریست ها و حامیان آنها در عراق و سوریه توامان مد نظر قرار داد و امیدوار به آینده ای بدون داعش در این منطقه بود که قطعا با درایت، هشیاری و مقاومت و بیشتر نیروهای مبارز عراقی و سوری محقق خواهد شد.

این مساله برای ایران به عنوان کشور حامی و همسایه که از بدو ورود تروریست ها به خاک آن کشور و با خواست دولت قانونی عراق کمک های مستشاری به آنها ارایه کرده و همواره عراق را در بالاترین اولویت های سیاست خارجی خود قرار داده است، دارای اهمیت بالایی است. بدین منظور «میرمسعود حسینیان» سرکنسول ایران در کربلای معلی در یادداشتی که در اختیارخبرگزاری مهر، قرار داد به بررسی این موضوع و دوران «عراق پس از داعش» پرداخته است.

متن کامل یادداشت به شرح زیر است:

گرچه می توان گفت تقریبا داعش از نظر نظامی و رسمی در عراق پایان یافته و دیگر توانایی حضور رسمی در عراق به عنوان ارتش منظم را ندارد اما به نظر می رسد به دلایل متعدد دیگر شرایط پسا داعش و فرا داعش از مهمترین و حساس ترین و چالش برانگیز ترین زمان ها برای دولت عراق باشد که هشیاری بالای مردم و مسوولین عراقی را می طلبد.  

برخی از این چالش ها را می توان به شرح زیر برشمرد:

1- احتمال افزایش عملیات انتحاری در تمام عراق از سوی عناصر داعش

2- داعش قبل از آنکه یک گروه نظامی باشد یک اندیشه و تفکر یا داعشسیم است ولذا راه مبارزه با آن پس از اتمام عملیات نظامی  مقابله با نفوذ فکری این جریان است و لزوم روشنگری در این زمینه بسیار روشن است.

وجود پدیده کودکان خلافت که شامل ده ها هزار کودک و نوجوان و جوانانی است که با اندیشه تند گرایانه تکفیری تربیت شده اند از چالش های مهم است.

3- بازگشت بیش از 1 میلون آواره به استان نینوا و معضلات مسکن کار بهداشت امنیت و... از دیگر چالش های دولت عراق است که باید با رفع آنها از زمینه سازی مجدد برای پذیرش اندیشه تکفیری جلوگیری کند. 

ضمن اینکه طبق آمار اعلامی بازسازی موصل حدود 100 میلیارد دلار هزینه دارد که از توان دولت عراق خارج است وحتما نیاز به کمک دیگران دارد.

4- نقش توطئه آمیز نیروهای خارجی وامریکایی و شیوخ خلیج فارس که خود بوجود آورنده و حامی گروه داعش بوده و هستند از چالش های مهم است که طبعا ادامه خواهد یافت و آنها دست از حمایت از این گروه بر نخواهند داشت و با تغییر روش به این حمایت ادامه می دهند.

5- موضوع نظر سنجی جهت استقلال کردستان در 3 مهر که البته با مخالفت های درون اقلیمی، دولت مرکزی، دول اطراف و دولت های جهانی مواجه شده است یک دیدگاه ساختار شکننده است که خود جای بحث مفصل و جداگانه دارد.

6- اختلافات داخلی گروه های عراقی که طبعا با از بین رفتن دشمن  مشترک بارزتر می شود از دیگر چالش های پسا داعشی در این کشور است که بصیرت و آگاهی مسوولان حکومتی و روسای احزاب و گروه ها را در توحید کلمه می طلبد.

موارد دیگری نیز می توان به این چالش ها افزود که درمجموع این زمان فرا داعش  را زمان بسیار حساس و سرنوشت ساز می نماید و هشیاری عراقی ها را می طلبد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان