ماهان شبکه ایرانیان

رییس موزه پوشاک سلطنتی کاخ- موزه سعدآباد:

جوانان در انتخاب پوشاک به اصالت خود رجوع کنند

فکوری در مراسم افتتاحیه نمایشگاه «دیدار نقش مینا و زر» گفت: جوانان ما در انتخاب پوشاک، به جای نگاه کردن به بیرون مرزها باید به اصالت خود رجوع کنند.

جوانان در انتخاب پوشاک به اصالت خود رجوع کنند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور؛ آیین افتتاحیه نمایشگاه «دیدار نقش مینا و زر» امروز سه شنبه 13 تیر ماه در سالن سینمای کاخ ملت واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با حضور علی حاجی شیزری مدیرکل توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی، جمعی از همسران سفرای کشورهای مختلف، مسئولین و پرسنل معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و جمعی از هنرمندان و هنردوستان برگزار شد.

در این مراسم علی حاجی شیزری مدیر کل دفتر توسعه و ترویج و آموزش معاونت صنایع دستی کشور با اشاره بر اهیمت صنایع دستی ایرانی به ویژه نساجی سنتی در فرهنگی ایران زمین گفت:یکی از معضلات ما در صنایع دستی بحث طراحی و کاربردی کردن محصولات است.

وی با اشاره با اقدامات صورت گرفته توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی در چندسال اخیر گفت: افتتاح مرکز نساجی ایران در مرکز یزد و احیای نساجی سنتی چون زری بافی پس از 100 سال از جمله اقداماتی بود که در دولت دهم با پیگیری ها و تاکید مستمر سرکار خانم احمدی پور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به سرانجام رسید.

مدیرکل توسعه وترویج معاونت صنایع دستی اضافه کرد: از دیگراقدامات معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی در راستای دستیابی به اهداف عالیه سازمان  و معاونت در حوزه صنایع دستی افتتاح گالری تخصصی ملی صنایع دستی ایران در مجموعه سعدآباد در هفته های آینده و نیز افتتاح و راه اندازی خانه ایرانی به منظور ترویج استفاده از صنایع دستی ایران در خانه های ایرانی است.

وی یادآور شد: خوشبختانه هم اکنون تعامل خوبی با رسانه ملی پیدا کرده ایم و این امر را مرهون توجه ویزه ریاست سازمان و مکاتبات ایشان با ریاست سازمان صدا و سیما هستیم به گونه ای که مقرر است از صنایع دستی در فضابندی ها و نیز لباس افراد  استفاده شود که این تعاملات سازمان میراث  با سازمان صدا و سیما به ترویج صنایع دستی کمک شایانی خواهدکرد.

در این مراسم فکوری مسئول موزه پوشاک سلطنتی نیز ضمن خیر مقدم به حضارگفت: اهداف موزه ها شناسایی نشانه ها و علائم تمدن هر فرهنگی است که باید شناسایی شده و در موزه به نمایش گذاشته شود لذا صرف نگهداری و حفاظت از اشیاء در موزه، ما را به اهداف تشکیل موزه نمی رساند.

فکوری افزود: باید تلاش کرد تا نبض آثار نمایشی در موزه ها با نبض زمان هماهنگی پیدا کند و ما در موزه پوشاک سلطنتی با این رویکرد تلاش در کاربردی کردن دوخت ها و پارچه های سنتی و معرفی آثار و دوخت های در حال انقراض می کنیم.

وی با اشاره به نمایشگاه «دیدار نقش مینا و زر» گفت: لباس ها و آثار این نمایشگاه با هنجارهای اجتماعی ایران هماهنگی دارد و امید است جوانان در انتخاب پوشش به جای نگاه به بیرون از مرزها به اصالت خویش رجوع کنند.

یادآور می شود، لباسی از پارچه فاخر و نفیس زربافت توسط برند کوروش طراحی و دوخته شده است که در این نمایشگاه به نمایش عمومی درآمده است.

در ادامه این مراسم استاد نعیمایی هنرمند عرصه زری بافی نیز به بیان تاریخ زری بافی در ایران و فرآیند بافت زری بافی پرداخت.

مهندس امینیان از معاونین پیشین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از دیگر سخنرانان این مراسم بود.

پخش مستند «برادر سیم، خواهر زر» به کارگردانی و تهیه کنندگی علی مقامی که داستان دختری به نام (پانته آ) را روایت می کند که ساکن فرانسه و طراح حرفه ای لباس در اروپا است و به واسطه عشقی که به فرهنگ، هنر و تمدن ایران دارد به ایران آمده و به دنبال منشاء کار خود که تولید پارچه زربفت و هنر اجدادی او نیز  می باشد به شهر های تهران، کاشان و اصفهان سفر می کند و به دنبال ردپایی از هنر پدر بزرگ، کارگاهها، موزه و مراکز مرتبط با میراث و تمدن ایران را جستجو می کند، از دیگر برنامه های این مراسم بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان