ماهان شبکه ایرانیان

گزارش ؛ وضعیت فرهنگی و دینی آفریقایجنوبی

تاریخ آفریقا در چند قرن اخیر، به ویژه از اوایل قرن بیستم، همواره با فراز و نشیب ها، ظلم ها و بی مهری های طاقت فرسا از سوی استعمارگران اروپایی روبه رو بوده است.

تاریخ آفریقا در چند قرن اخیر، به ویژه از اوایل قرن بیستم، همواره با فراز و نشیب ها، ظلم ها و بی مهری های طاقت فرسا از سوی استعمارگران اروپایی روبه رو بوده است.

در این میان، تلخ ترین خاطرات آفریقایی ها غارت رفتن ثروت های طبیعی آنها و برده کشی از مردم مظلوم این سرزمین توسط سفیدپوستان بوده است. آنان علا وه بر حاکمیت یافتن بر کشورهای مختلف قاره ی آفریقا، منابع و ذخایر خدادادی آنها را غارت کردند.

در این راستا، آفریقای جنوبی کشوری منحصر به فرد و ممتاز از سایر کشورهای آفریقایی است. مردم سیاه پوست این کشور رنج بیش تری را نسبت به سایر آفریقایی ها متحمل شده اند و صبورانه نظاره گر سیاست توهینآمیز، تبعیض نژادی و وجود تمایزهای آشکار بین سفیدپوستان اقلیت و سیاه پوستان اکثریت بومی بودند. سیاه پوستان پس از مبارزات طولا نی و طاقت فرسا، سرانجام در سال ١٩٩٤م توانستند بر سفیدپوستان چیره شده و سرزمین و حاکمیت را از آنان بازپس گیرند.

به منظور آشنایی بیش تر با وضعیت جاری فرهنگی و دینی منطقه و زمینه سازی همکاری های پژوهشی با بخش مطالعات آفریقای وزارت امور خارجه برنامه ریزی شد و در روز چهارشنبه ٣/٤/١٣٨٣ در مدرسه ی عالی امام خمینی(ره) با حضور مدعوین کارشناس از وزارت امور خارجه، همکاران و کارشناسان مرکز، نشستی کارشناسی با موضوع فرهنگ، دین و آموزش آفریقای جنوبی برگزار گردید. دراین نشست، که به طور عمده به صورت پرسش و پاسخ به انجام رسید، این موضوعات مورد بررسی قرار گرفت:

١. فرهنگ عمومی آفریقا؛

٢. وضعیت آموزشی و دانشگاه های آفریقای جنوبی؛

٣. وضعیت رسانه های آفریقای جنوبی؛

٤.وجود بسترها و زمینه های مناسب برای فعالیت مرکز، با توجه به ایجاد فضای باز سیاسی، اجتماعی و فرهنگی؛

٥. تأکید بر ارتباط مسؤولا ن مرکز با دولت ها، از جمله آفریقای جنوبی از طریق کانال های رسمی، با توجه به پیش گیری از ایجاد حساسیت و بسترسازی برای همکاری های بیش تر دولت متبوع در فعالیت های فرهنگی.

کارشناسان مدعو سال ها در سفارت خانه های ج. ا. ا. در کشورهای کنیا، زیمباوه و آفریقای جنوبی خدمت نموده اند و اکنون به عنوان مسؤول اداره ی دوم آفریقا و کارشناس مخبر آفریقای جنوبی انجام وظیفه می نمایند. این دعوت برای آشنایی با دیدگاه های کارشناسان منطقه ی آفریقا در وزارت خارجه به عمل آمد. با توجه به فضای مرکز جهانی علوم اسلا می، فعالیت ها و مأموریت های این مرکز برای اکثر مسؤولا ن وزارت خارجه، از جمله مدعوین، ناآشنا بوده و هست. بر این اساس، این دیدار می تواند حایز اهمیت باشد. در صورتی که برای مطالعه و آشنایی با واقعیت های کشورهای مختلف، این همآهنگی ها و ارتباطات نزدیک تر و عمیق تر شود، این امکان وجود خواهد داشت که از اندوخته ها و تجربیات و منابع شفاهی و کتبی آنها استفاده ی بهتری شود.

موضوع های قابل توجه در حاشیه ی این نشست عبارت است از:

١. این نشست فضای جدیدی را برای شناخت مرکز جهانی برای مسؤولا ن وزارت خارجه فراهم کرد و نگاه آنان نسبت به مأموریت ها و همکاری ها با مرکز نسبت به گذشته کاملا ً متحول شد.

٢. استقبال بسیار گرم و جدی از سوی آنان برای تعامل بیش تر و همآهنگی های لا زم در راستای کارهای پژوهشی در کشورهای مختلف انجام شد.

٣. ارائه ی پیش نهاد همکاری و همآهنگی کارشناسان در جلسات منطقه ای سفرای کشورهای مختلف که در مردادماه سال جاری برگزار می شود و قول مساعدت در این راستا.

٤. پیش نهاد شد مرکز با سفارت خانه ها از طریق وزارت خارجه همکاری نماید؛ این پیش نهاد مورد استقبال قرار گرفت.

٥. از کارشناسان وزارت خارجه برای حضور در اداره ی دوم آفریقای مرکز برای آشنایی بیش تر با فضای مطالعاتی و فعالیت کارشناسان آن حوزه دعوت به عمل آمد.

٦. توافق برای اداره ی برخی گزارش ها و مقالا ت مستند از کشورهای آفریقایی که توسط سفارت ایران تهیه شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان