ماهان شبکه ایرانیان

یکسانی شریعت در ادیان آسمانی

آیه ۱۳ سوره شوری به یکسان بودن شریعت در ادیان آسمانی تأکید می کند:«شرع لکم من الدین ما وصی به نوحا...»، «درشرح و آیینی که خداوند برای شما مسلمانان قرارداد همان حقایق و احکامی است که نوح را هم به آن سفارش کرد. برتو نیزم همان را وحی کردیم. به ابراهیم، موسی، عیسی و نیز همان را سفارش کردیم.»

آیه 13 سوره شوری به یکسان بودن شریعت در ادیان آسمانی تأکید می کند:«شرع لکم من الدین ما وصی به نوحا...»، «درشرح و آیینی که خداوند برای شما مسلمانان قرارداد همان حقایق و احکامی است که نوح را هم به آن سفارش کرد. برتو نیزم همان را وحی کردیم. به ابراهیم، موسی، عیسی و نیز همان را سفارش کردیم.»

جوانی با محاسنی زرد و چشمانی آبی درلباس روحانیت، قدری عجیب می نمود. در اتریش مسلمان شده بود و برای تحصیل به حوزه علمیه قم آمده بود. اکنون هم عازم برگشت به کشورش پرسیدم ازمسیحیت تا اسلام چه مسیری را پیمودی، به مشکلی برنخوردی؟ گفت چرا، چیزی که مدت ها مرا در تردید نگاه داشت، این بود: گمان می بردم با مسلمان شدن باید به حضرت مسیح(ع) پشت کنم. وقتی هم به اشتباه خود پی بردم، برشک خود فائق آمدم و به دین مبین اسلام و مذهب شیعه گرویدم.

سؤال کرده ام پس ازبازگشت به کشورت، چه برنامه ای داری؟ گفت: درباره اقتصاد اسلامی مطالعاتی کرده ام. می خواهم به تحقیقات خود ادامه داده. سپس دراین باره دربین هم کیشان سابق خود به تبلیغ بپردازم. گفتم برای معرفی اسلام این آغاز خوبی نیست درآنجا باید بکوشی، مسیر شناخت اسلام را تسهیل کنی از آنجا همان اشتباهی را بزدایی که مدت ها تو را از مسلمان شدن باز داشته بود. می توان از روش جعفربن ابیطالب استفاده کرد. او آیات قرآن درباره حضرت عیسی(ع) را برپادشاه حبشه خواند و بر ژرفای جان او اثر گذاشت. از این روی 80 نفر از مسلمانان پناهنده مورد اعزاز و تکریم نجاشی قرارگرفتند اما امروز مسلمانان درمعرفی اسلام کوتاهی دارند متأسفانه مجامع روشنفکری که توقع پیشتازی آنها می رود دربحث منشأ و سیر تاریخی ایران ادیان هنوز تحت تأثیر انگاره هایی که بین خرافه های شرک آلود و ادیان آسمانی و توحیدی تمایز قائل نیستند. ازسوی دیگر اساتید محترم دانشگاه و حوزه متأثر از نظریه پردازی های جامعه شناسان برای ادیان ابراهیمی نیز مسیر تکاملی قائلند و با این توجیه که خداوند ادیان را منطبق با پیشرفت تمدن و تاریخ همانند پوشش دوران کودکی تا سن رشد، برای بشر فرو فرستاده است از این رو لباس ادیان گذشته بر قامت انسان تکامل یافته امروز، تنگی می کند و فقط اسلام برازنده اندام اوست.»

این تمثیل با ظاهرقانع کننده نقد ادیان را از بحث حساس و کلیدی تحریف متون دینی به گذشتن تاریخ مصرف آنها، منصرف می کند که ناخواسته شامل اسلام هم می شود. باید محل نزاع روشن شود اشکال این است که متن تحریف نشده و مورد اتفاقی از وحی و کلام انبیا دردست نصارای به عنوان دین اکثریت مردم روی زمین و دیگرادیان آسمانی نیست والا اگر چنین متنی وجود داشت با شریعت اسلام تطبیق می کرد بلکه همان، اسلام بود زیرا اسلام بنابر نظر قرآن، نام مشترک همه ادیان ابراهیمی است. البته شرح حال و روش و دستورات پیامبران سلف بخصوص حضرت موسی(ع) و حضرت عیسی(ع) در قرآن و روایات اسلامی نقل شده است که برای مسلمانان بسان سخنان و سنت پیامبر خاتم قابل پیروی است لذا برای دستیابی به سخنان تحریف ناشده حضرت عیسی مسیج باید به متون اسلامی مراجعه کرد و در واقع برای مسیحی شدن باید مسلمان شد.

بنابر دستور صریح قرآن، مسلمانان نباید بین پیامبران فرق بگذارند لانفرق بین احد من رسله 285 بصره «حامیان هیچ یک از پیامبران خدا فرق نمی گذاریم.» همچنین آیه 136 سوره بقره به مسلمانان فرمان می دهد که به یهود و نصارای اعلان کنید: «بگویید ما ایمان آورده ایم، به خدا و به آن کتابی که بر پیامبران فرستاده شده است و بر آنچه بر پیامبران گذشته چون ابراهیم، اسماعیل، اسحاق، یعقوب و فرزندان آنها نازل شده و بر آنچه برموسی و عیسی آمده.

ما به همه آنچه پیامبران از جانب خدا آورده اند، عقیده مندیم. میان هیچ یک از پیامبران فرق نگذاریم. به هرچه از جانب خداست گرویده، مسلمان و تسلیم فرمان او هستیم.

به طور قطع و یقین، آورده های پیامبران در طول تاریخ ثابت بوده، همان گونه که عقل بشر به عنوان پیامبردرونی در ادوار مختلف فرق نکرده است. آنچه تغییر کرده و مسیر تکامل پیموده آگاهی بشریست.

در پایان بدون اینکه مجال توضیح و تصحیح باشد، این نکته قابل تامل افزوده می شود که گسترش ابزار ثبت و نشر دانش و آگاهی موجب ماندگاری و تحریف ناپذیری دین افضل پیامبران و خاتم آنها شده است و وقوع خارجی این امر، ما را از هر دلیل دیگری بی نیاز می کند.

مدیرمسئول

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان