باشگاه خبرنگاران جوان؛:امروز سهشنبه 20 تیر ماه 1396 اولین نشست اعضای هیأت مدیره جدید خانه سینما با حضور همایون اسعدیان رئیس هیأت مدیره خانه سینما، فاطمه معتمدآریا و سایر اعضای هیئت مدیره در محل خانه سینما برگزار شد.
نشست مطبوعاتی هیأت مدیره خانه سینما در حالی برگزار شد که برخلاف آنچه در اخبار آمده بود شاهسواری در این نشست حاضر نشد. همایون اسعدیان رئیس هیات مدیره خانه سینما در توضیح دلیل این غیبت گفت: «این مسئله به دلیل اشتباه در تاریخ برگزاری نشست بوده چرا که شاهسواری سهشنبهها در جلسات خانه سینما در ارشاد باید حضور داشته باشد.»
همایون اسعدیان در ابتدای نشست اظهار داشت: در ابتدا از طرف رسانهها شیطنتی شد که به من مرد دوشغله میگفتند. اما هر فعالیتی که در سینما رخ میدهد به خانه سینما مربوط است و میخواهیم که خانه سینما در همه صنوف کرسی داشته باشد.
وی اظهار داشت: ما امیدواریم بتوانیم که کرسیهای ثابتی را برای اصناف خانه سینما داشته باشیم و از این حرکت حمایت خواهیم کرد. ما میخواهیم طی سالهای آینده جایگاه خانه سینما را ارتقا دهیم.
اظهارات اسعدیان در خصوص طرح امنیت شغلی
اسعدیان گفت: طرح امنیت شغلی در سینمای ایران با چند قرارداد حل نمیشود، ما با بررسی نواقص تلاش میکنیم که این مسئله را حل کنیم اما قول نمیدهیم که تا شش ماه آینده این مسئله حل شود. ما نمیتوانیم تهیهکننده را ملزم کنیم که فقط از اعضای خانه سینما استفاده کند. امنیت شغلی به رونق سینما و مسائل دیگر مربوط میشود.
این کارگردان عنوان کرد: تنظیم قرارداد از جمله مسائلی است که در گذشته مطرح شده بود چرا که؛ هر تهیهکنندهای به شیوه خود قرارداد میبندد و ما قصد داریم که شیوهای واحد در این امر داشته باشیم.
وی در خصوص جشن خانه سینما گفت: دیگر به شیوه گذشته فیلمها به مدت دو ماه نمایش داده نمیشود.
بیمه هنرمندان چه میشود؟
اسعدیان در خصوص مسئله بیمه گفت: بودجه بیمه در ابتدای سال باید فراهم شود و ما میخواهیم طرح شفافسازی صنوف را در پیش بگیریم و نمیدانیم که اصناف ما به چه تعداد عضو میگیرند و به زودی صنفهای بیربط از خانه سینما جدا خواهند شد.
اسعدیان بیان کرد: بودجه خانه سینما در سال گذشته 5 میلیارد و نیم بوده که نیمی از آن برای بیمه تکمیلی صرف شده است.
وی گفت: تمام تلاش هیأت مدیره صنوف این است که خانه سینما به اعضا کمک کند و از حداقل امکان رفاهی موجود برای اعضا استفاده کند.
دیدار اسعدیان با اعضای صنوف
اسعدیان گفت: ما دیدارهایی را با شورای مرکزی کارگردانان و همچنین اعضای صنوف مستندسازان، تهیهکنندگان و صدابرداران برقرار کردیم و با سایر صنوف نیز دیدار خواهیم داشت. به پیشنهاد فاطمه معتمدآریا کمیتههایی را تشکیل دادیم مانند کمیته روابط عمومی. مدیریت کمیته روابط عمومی با کامران ملکی و مدیریت کمیته ارتباطات با خود من است و کمیته دیگری که معتمد آریا مدیریت آن را بر عهده دارد.
اسعدیان گفت: من امیدوارم این کمیتهها بازخورد داشته باشند. همچنین، به دنبال پایهگذاری کمیته آموزش و پرورش هستیم. این کمیته به دلیل تغییر کاربری مدرسه سینما کاربرد دارد.
ایجاد یک اپلیکیشن برای خانه سینما
اسعدیان گفت: اپلیکیشنهای خانه سینما را طراحی کردیم که این اپلیکیشن حتی نمایش فیلم را هم دربر میگیرد.
وی گفت: تأمین منابع خانه سینما از طریق بانکها و وارد کردن شرکتهای بیمه از اصلیترین فعالیتهایی است که ما باید انجام دهیم.
اسعدیان گفت: 16 صنف ما زیر نظر قانون کار است و از افرادی تشکیل شده که یک حرفه را به طور مشخص پیش میبرند. تمام این اصناف مراحل ثبت قانونی را طی کردهاند و هشت صنف نیز در حال طی کردن مسائل قانونی هستند. دو صنف دیگر که تازه تأسیس هستند از جمله صنف جلوههای ویژه به دلیل تعداد کم اعضا هنوز ثبت نشدهاند.
وی گفت: ما علاقهمندیم که هر کسی که در ایران در رشته سینما تحصیل میکند، با خانه سینما در ارتباط باشد.
اسعدیان اظهار داشت: متأسفانه یک صفحه اینستاگرامی به نام خانه سینما فعالیت میکند که آن صفحه هیچ ارتباطی با خانه سینما ندارد و اطلاعات موجود در آن از طرف خانه سینما نیست.
در ادامه فاطمه معتمد آریا گفت: هیچ چیزی بهتر از این نیست که برای جلوگیری از انتشار اخبار جعلی با هم رو در رو حرف بزنیم و فرهنگ خود را رد و بدل کنیم.
وی عنوان کرد: موضوع تعجبآور، این همه عناد و بیاطلاعی از مسائل سینمایی است که در صفحههای اینستاگرامی دیده میشود.
ماجرای فیلم سعید سهیلی چه شد؟
اسعدیان گفت: در رابطه با قاچاق فیلم سینمایی و اتفاقی که برای فیلم سعید سهیلی پیش آمده اعتقاد داریم که ما هر کاری میکنیم را نباید در بوق و کرنا کنیم. ما از ابتدا مسئله قاچاق فیلم سعید سهیلی را پیگیری کردیم و در کمتر از 72 ساعت آن را به سرانجام رساندیم. ما رفتار ایشان را با توجه به حال خرابشان درک میکنیم. ما فکر میکنیم که در این مواقع بهتر است اول کاری را انجام دهیم و سپس در مورد آن صحبت کنیم.
قائم مقامی سخنگوی خانه سینما در این خصوص گفت: خانه سینما فقط شکایت را اعلام میکند و پیگیری با صاحب فیلمها است و در خصوص فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» هم همین اتفاق افتاد.
خانه سینما برای فیلمهای توقیفی چه برنامهای دارد؟
اسعدیان در خصوص فیلمهای توقیفی گفت: تمام سعی ما بر این است که این گونه امور را پیگیری کرده و در رفع آن تلاش کنیم. اما این که چه قدر این تلاشها به ثمر برسد خود بحث دیگری است.
وی در خصوص نامتعادل بودن بودجههای در نظر گرفته شده برای بیمه گفت: مقدار بودجه بیمه نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و ما تلاش کردیم بیشترین امکانات رفاهی را برای هنرمندان برقرار کنیم.
معتمد آریا در این خصوص گفت: هر بیمهای برای خود تعرفه مشخصی دارد و ممکن است برخی تعرفهها در قسمتی بیشتر و در قسمتهای دیگر کمتر باشد.
اسعدیان اظهار داشت: رگ حیاتی خانه سینما به وزارت ارشاد وصل است و وزارتخانه میتواند بودجه ما را افزایش یا کاهش دهد. عمده تلاش ما این است که خودمان تأمین مالی بیشتری داشته باشیم. خانه سینما سرویسهایی را به کارافتادگان حرفه سینمایی و حتی بازماندگان آنها اختصاص میدهد.
اسعدیان گفت: صنوف ما هنوز به معنای واقعی صنف تبدیل نشدهاند و اهتمامی برای قطع رگ حیاتیمان از بودجه وزارتخانه انجام نگرفته است.
معتمد آریا گفت: ما ادامه دهنده راهی هستیم که هیأت مدیرههای دورههای قبل در پیش گرفتهاند و چیز جدیدی را وضع نکردهایم.
معتمد آریا اظهار داشت: افرادی که عضو خانه سینما هستند اما حقوق و بیمه آنها از جای دیگری تأمین میشود، از بیمه خانه سینما محروم میگردند. این محرومیت ففط شامل حال این افراد است.
قائم مقامی گفت: کسانی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار میگیرند که بیمه پایه آنها برای خانه سینما بوده است. خانه سینما امکانات را فقط به افراد ذیالحق میدهد.
معتمدآریا گفت: ما اعضایی داریم که توان پرداخت بیمه خود را ندارند و خانه سینما بیمه آنها را پرداخت میکند.
اسعدیان گفت: بحث اختلافات در بخش اکران گروه هنر و تجربه، در شورای صنفی مطرح میشود و از این زاویه جای گفتوگویی وجود ندارد.
معتمد آریا گفت: هر اتفاق سینمایی به خانه سینما مربوط است و خانه سینما نسبت به آن بیتفاوت نیست. گروه هنر و تجربه بخشی است که خود خانه سینما آن را پیگیری کرده، اما مسائل حقوقی آن مربوط به خانه سینما نمیشود.
اسعدیان گفت: در این دوره ارتباط خوبی از سوی وزارت ارشاد با خانه سینما شکل گرفته و ما باید ببینیم که آمادگی پذیرش این همه مسئولیت را داریم یا خیر. ترجیح ما این است که پله پله عمل کنیم و این میزان همراهی از سوی وزارت ارشاد خیلی خوب است. البته ما پای هر کاری که انجام میدهیم، میایستیم.
اسعدیان گفت: آکادمی، رئیس جشن خانه سینما را خودش انتخاب میکند.
صندوق رفاه هنرمندان چه میشود؟
وی در خصوص صندوق رفاه هنرمندان اظهار داشت: علاوه بر همت اعضای خانه سینما، به حمایت از سوی نهادهای دیگر نیازمندیم. یکی از اقدامات ما باید این باشد که یک درصد از سود فیلمی که میسازیم را به عنوان بیمه بیکاری به یک صندوق واریز کنیم و خودمان در این زمینه به فکر باشیم.
نتیجه تجمع مستندسازان چه شد؟
اسعدیان در خصوص مسئله مستندسازان گفت: خانه سینما راههای مختلف را بررسی میکند اما، ما انجمن فرهنگی نیستیم چرا که انجمنهای فرهنگی با وجود مشکلات و دردسرهای خود خاصیت صنفی ندارد. ذات صنف ما فعالیت فرهنگی است. اصناف ما باید در وزارت کار به صورت ثبت قانونی شوند. ما تاکنون موفق شدیم 16 صنف را به ثبت قانونی برسانیم.
اسعدیان گفت: یکی از صنوف ما حوزه مستند خانه سینما است. در این میان ممکن است؛ یک صنف معتقد باشد کل مسیر خانه سینما اشتباه است، البته نظر آنها محترم است. اما هیچ صنفی حق ندارد که برای صنوف دیگر تصمیمگیری کند. بلکه باید با تشکیل یک مجمععمومی فوقالعاده رأی اکثریت صنوف به اجرا گذاشته شود و همان طور که گفتم نمیتوان به تنهایی برای سایر اصناف تصمیمگیری کرد.
معتمد آریا گفت: اموری که ما در خانه سینما پیگیری میکنیم، به ما ارث رسیده است و ما نمیتوانیم معجزه کنیم به جز اینکه به قوانین صنوف پایبند باشیم.
اسعدیان اظهار داشت: ما فعالیتها را به اطلاع رسانهها میرسانیم. اما من میگویم که در بدو امر نباید روند فعالیتهایمان را در بوق و کرنا کنیم. به نظر من تا قبل از دوره آقای شمقدری و تعطیلی خانه سینما، این خانه سینما فعالیت صنفی خود را انجام میداد؛ اما بعد از تعطیلی خانه سینما، این مکان به تیتری سیاسی تبدیل شد و شعار همه کاندیداها بازگشایی خانه سینما بود.
ما نمیخواهیم تیتر سیاسی باشیم
وی گفت: جایگاه ما روی جلد نیست. جایگاه ما وسط مجله است و نباید اجازه دهند که ما را به روی جلد بیاورند و خانه سینما را وارد عرصه سیاسی کنند. عرصه فرهنگ عرصه این بازیهای سیاسی نیست.
اسعدیان گفت: کارهای نکرده ما خیلی بیشتر از اقداماتی است که انجام دادهایم. تمام بار روابط عمومی خانه سینما بر دوش یک نفر بود و به مرز بیخوابی دائم رسیده بود. اما زمانی که کمیته ارتباطات و اطلاعرسانی راهاندازی شود وضعیت خیلی بهتر خواهد شد.
وی گفت: ما ابتدا باید ارزش صنف را درک کنیم. اقداماتی را هم در نظر داریم، انجام دهیم. هر فیلمی که دچار محدودیت میشود و حوزه هنری آن را تحریم میکند، ما دو هفته بیشتر از سقف مجاز فیلم را روی پرده اکران نگه میداریم.
اسعدیان در پایان اظهار داشت: ما در تمامی فعالیتهای خانه سینما باید حضور داشته باشیم و جشنواره فیلم فجر هم از این امر مستثنی نیست.