ماهان شبکه ایرانیان

در محضر قرآن آیة الکرسی

پیامبر اکرم (ص) آیةالکرسی را با عظمت­ترین و سید آیات قرآن کریم دانسته­اند. ائمه معصومین: به تلاوت آن در زمان­ها و مکان­های گوناگون سفارش کرده­اند و آن را چون تابلوی زیبایی که همواره فراروی انسان است، قرار داده­اند.

پیامبر اکرم (ص) آیةالکرسی را با عظمت­ترین و سید آیات قرآن کریم دانسته­اند. ائمه معصومین: به تلاوت آن در زمان­ها و مکان­های گوناگون سفارش کرده­اند و آن را چون تابلوی زیبایی که همواره فراروی انسان است، قرار داده­اند.

با اندکی دقت و آشنایی نسبت به فضیلت، خاصیت، آثار فراوان، گسترده و متنوع این آیه­ی شریفه؛ احساس شوق و رغبت در انسان زنده می­شود و مصمم می­گردد تا هرچه بیشتر از برکت و فضیلت آن بهره­مند شود. آیةالکرسی در بردارنده­ی آثار مؤثر، مشکل گشا، اعجاز آفرین و فوق العاده­ای است که همچون چراغی پر فروغ در مسیری تاریک و ناآشنا ما را از بیراهه به راه می­کشاند و در سعادت و حلّ مشکلات روحی، معنوی، دنیوی، اخروی، کلی و جزیی نقش شگفت­آوری دارد. پس چرا با آن دیر آشنا و مأنوس گشته­ایم؟!

آیةالکرسی نام یک آیه

آیةالکرسی آیه 255 بقره است که با ﴿الله لا إله إلاّ هوالحیّ القیّوم﴾ آغاز و با ﴿هو العلی العظیم﴾ پایان می­یابد. براساس روایات دو آیه­ی بعد از آن جزء آیةالکرسی نمی­باشد، هرچند به خواندن آن­ها همراه آیةالکرسی تأکید و سفارش شده است.

فضیلت و عظمت آیةالکرسی

پیامبر اکرم (ص) از ابی­بن کعب سؤال فرمودند: کدام آیه در کتاب خدا بزرگوارتر و شریف­تر است؟ عرض کرد: ­﴿الله لا إله إلاّ هوالحیّ القیّوم...﴾؛ پیامبر9 دست بر سینه­ی او زد و فرمود: دانش بر تو گوارا باد...([1])

حضرت علی7 فرمودند: اگر از آثار معنوی این آیه­ی شریفه آگاه بودید، در هیچ حال آن را ترک نمی­کردید.([2])

تلاوت آیةالکرسی

1. خواندن آیةالکرسی در هر شب؛ امام علی7 فرمودند: بر مسلمان لازم است که شب را به پایان نیاورد، مگر آن­که آیةالکرسی را بخواند و اگر می­دانستید که آیةالکرسی چیست، هرگز آن را رها نمی­کردید؛ سپس فرمود: من هر شب آن را می­خواندم و هرگز آن را ترک نکردم؛ سپس فرمودند: هر شب در سه وقت آیةالکرسی را می­خوانم.([3])

2. وقت خوابیدن؛ حضرت علی7 فرمود: پیامبر9 مرا خواست و فرمود: آن­گاه که به بستر خواب رفتی بسیار استغفار کن و صلوات بفرست و سوره­ی توحید را زیاد بخوان و بر تو لازم است "آیةالکرسی" را بخوانی؛ پس برای هر حرف آن هزار برکت و هزار رحمت است.([4])

3. هنگام وضو گرفتن؛ امام باقر علیه السلام فرمود: هر کس هنگام وضو گرفتن، آیةالکرسی بخواند، خداوند ثواب چهل سال عبادت به وی عطا کند، مقام او را چهل درجه بالا می­برد و ....([5])

4. در تعقیب نماز واجب؛ پیامبر اکرم (ص) به حضرت علی7 فرمود: به تلاوت "آیةالکرسی" در پی نمازهای واجب مواظبت داشته باش زیرا تنها پیامبران، صدیقان و شهیدان، بدان مواظبت می­کنند.([6])

5 . در حال سجده؛ امام صادق علیه السلام می­فرماید: کسی که در حال سجده "آیةالکرسی" بخواند، هیچ­گاه داخل آتش جهنّم نخواهد شد.([7])

6 . قبل از برآمدن خورشید؛ از حضرت علی7 نقل شده است: هر کس قبل از طلوع خورشید، یازده مرتبه سوره­ی "قل هو الله احد"، "إنا أنزلناه" و "آیةالکرسی" بخواند، خداوند مالش را از هر زیان و خطری حفظ می­کند.([8])

7. قرائت در روز جمعه؛ امام صادق علیه السلام فرمود: هر کس "آیةالکرسی" را در روز جمعه قرائت کند، همه­ی فرشتگان مقرّب و پیامبران مرسل برای او دعا می­کنند.([9])

8 . جهت برآورده شدن حاجت؛ پیامبر اکرم (ص) به حضرت علی7 فرمودند: آن­گاه که از منزل خارج شدی "آیةالکرسی" را تلاوت کن، زیرا موجب برآورده شدن حاجت می­گردد.([10])

9. مایه­ی برکت سفر؛ امام صادق علیه السلام می­فرماید: هر زمان سفر کنی با میمنت است؛ به شرط این که قبل از آن، صدقه بدهی و "آیةالکرسی" بخوانی.([11])

امام کاظم علیه السلام فرمود: هرکس می­خواهد سفر کند، به طرف در بایستد و سه مرتبه "آیةالکرسی" را به طرف راست و چپ و مقابل خود بخواند که این موجب حفظ و دفع بدی­ها و پریشانی می­شود.([12])

10. هنگام سوار شدن بر مرکب؛ [اعم از حیوان یا هر وسیله­ی دیگر]؛ هر کس هنگام سوار شدن بر مرکب، "آیةالکرسی" بخواند و بگوید: واغفرلی ذنوبی لایغفر الذنوب إلاّ أنت خداوند به فرشتگان می­فرماید: بنده می­داند که تنها آمرزنده­ی گناهان، من هستم؛ شماگواه باشید که او را آمرزیدم.([13])

11 . دورساختن شیطان؛ از پیامبراکرم (ص) نقل شده است: درخانه "آیةالکرسی" بخوانید؛ در این صورت شیطان به­شما نزدیک نمی­شود.([14])

12. شفای مریض؛ پیامبر اکرم (ص) در این باره می­فرماید: بر بالین مریض و بر میّت، "آیةالکرسی" بخوانید.([15])

13. هدیه کردن ثواب آن به مردگان؛ از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است: هرگاه کسی "آیةالکرسی" را بخواند و بر اهل قبور هدیه کند، خداوند از هر حرف آن، ملکی می­آفریند که تا قیامت برای آن شخص تسبیح می­کند.([16])

14. پس از تولد فرزند؛ پیامبر9 سفارش فرمودند: هرگاه خداوند فرزندی به شما عنایت کرد، به گوش راست او اذان و به گوش چپش، اقامه بگویید و نیز همراه اذان، فاتحة الکتاب، اخلاص، "آیةالکرسی"، فلق، ناس و آخر سوره­ی حشر را بخوانید.([17])

15. دفع چشم زخم؛ از امام رضا علیه السلام نقل شده است: تأثیر چشم، درست است، لذا برای دفع آن، در ورقه­ای حمد، اخلاص، فلق، ناس و "آیةالکرسی" را بنویس و همراه داشته باش.([18])

یادآوری:

آن­چه در این نوشتار آمد، تنها گوشه­ای از فضایل و آثار مربوط به آیةالکرسی بود. مطالب دیگری در باب عظمت آیةالکرسی و تلاوت و موارد به کار بستن آن وجود دارد که علاقه­مندان می­توانند با مراجعه به منابع روایی از اسرار بی­کران این آیه­ی قرآن کریم آگاهی و بهره جویند.

قرآن، ای آیه­ی رحمت، تو را دوست داریم؛ ما را به طریق "هدی للمتقین" رهنمون باش!

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان