ماهان شبکه ایرانیان

قبل از مادر شدن بخوانید

مصایب شیرین بارداری، زایمان و تربیت کودک   پیش از اینکه تصمیم بگیرید بچه‌دار شوید، اگر دچار آشفتگی‌های روحی هستید، اگر افسرده‌اید و اگر درباره هر چیزی نگران می‌شوید، باید سعی کنید حس آرامش را در خود تقویت کنید و با پیش‌شرط‌های مادر شدن آشنا شوید

قبل از مادر شدن بخوانید

مصایب شیرین بارداری، زایمان و تربیت کودک
 

پیش از اینکه تصمیم بگیرید بچه‌دار شوید، اگر دچار آشفتگی‌های روحی هستید، اگر افسرده‌اید و اگر درباره هر چیزی نگران می‌شوید، باید سعی کنید حس آرامش را در خود تقویت کنید و با پیش‌شرط‌های مادر شدن آشنا شوید.
از آنجایی که احتمال ابتلا به افسردگی در تعدادی از زنان در دوران بارداری و پس از زایمان زیاد است، چه خوب است که با پزشک خود مشورت کنید. زنانی که از نظر بالینی افسرده هستند، کمتر از سایر زنان به سلامت خود و جنین خود فکر می‌کنند و در نتیجه نمی‌توانند مادران خوبی باشند، چرا که نیازهای عاطفی و جسمی فرزندشان را هم به خوبی برآورده نمی‌کنند. اگر در خود نشانه‌های افسردگی را می‌بینید، برای مثال گوشه‌گیر هستید، مشکلاتی در خوابیدن دارید، از فعالیت‌های روزمره‌تان لذت نمی‌برید، اشتهایتان تغییر کرده و یا احساس ناامیدی دارید و اغلب اوقات اندوهگین هستید حتما به پزشک مراجعه کنید.

آمادگی عاطفی
 

مادر مظهر عاطفه، مهر و چهره‌ای دوست داشتنی در خانه است. پس یکی دیگر از شرط‌های مادر شدن، آمادگی عاطفی است. یک مادر باید احساس کند که می‌تواند موجود دیگر را دوست داشته باشد؛ موجود ناتوانی که تمام و کمال حداقل به مدت چند سال به طور کامل به او وابسته است. زنی که عاطفه نداشته باشد، هرگز مادر خوبی نخواهد بود. پیش از تصمیم‌گیری برای بچه‌دار شدن کمی با خود خلوت کنید، خیال‌پردازی کنید و به این کودک کوچک فکر کنید. پیش از به دنیا آمدنش به او عشق بورزید و به این بیندیشید که چگونه به او نشان دهید که با تمام وجود دوستش دارید. نه تنها خودتان باید، آمادگی عاطفی داشته باشید بلکه توجه کنید که باید از حمایت‌های اجتماعی و عاطفی کافی هم برخوردار باشید.

وقت کافی، شرط مالی و امکانات مناسب
 

اگر مادر شاغلی هستید، حتما پیش از بچه‌دار شدن به این موضوع فکر کنید که چگونه با وجود وقت اندک در خانه از فرزندتان مراقبت کنید. مادر خوب و دوراندیش این جوانب را هم در نظر می‌گیرد که هنگامی که باید به سر کار برگردد چگونه و کجا و چه کسی از فرزندش نگهداری می‌کند. پیش از بچه‌دار شدن به این موضوعات فکر کنید. هیچ‌گاه برای بچه‌دار شدن نباید فرد پولداری باشید اما حداقل باید از لحاظ مالی تا حدودی تامین باشید. خانواده‌ای که درآمد کافی ندارد چگونه می‌تواند صاحب فرزندی شود که نمی‌تواند نیازهای اولیه او را تامین کند؟ در عین حال پول نمی‌تواند همه نیازهای احساسی و عاطفی فرزند شما را هم برآورده کند. کودک نیازمند حضور والدین به خصوص مادر است که حتی گران‌ترین و مجلل‌ترین لباس‌ها و اسباب‌بازی‌ها را نمی‌توان جایگزین آنها کرد.

آمادگی پذیرش تغییرات
 

به این موضوع فکر کنید که آیا آمادگی ظهور تغییرات جسمی را در بدن‌تان دارید. حاملگی و زایمان با اضافه وزن و تغییر شکل بدن همراه است. این اضافه وزن ممکن است همیشگی یا گذرا باشد. به هر حال گاه برای برگشت به وضع اولیه حداقل به یک سال زمان نیاز دارید. بی‌خوابی‌های شبانه، از هم گسیختگی الگوی خواب، نبودن وقت کافی برای رسیدگی به امور خانه، تغییر در فعالیت‌های لذت‌بخش و تفریح، تغییر در روابط جنسی و اوقات فراغت کم از جمله مشکلات تازه مادران است. آیا تحمل استرس و فشار روحی را دارید یا خیر.
احتمال تولد فرزندی با نقایص جسمی و روانی را مدنظر داشته باشید. ممکن است فرزندتان آنچه در رویاهایتان می‌پروراندید، نباشد و زیبایی خاصی نداشته باشد یا حتی ممکن است مرده متولد شود. چنانچه پسر یا دختر بودن برایتان اهمیت دارد، بهتر است از بچه‌دار شدن صرف‌نظر کنید چون ممکن است در روابط عاطفی شما با او تاثیر گذاشته و آینده بدی برای کودک رقم بخورد. فرزند روابط خانوادگی، فعالیت‌های روزمره، شغل شما، وضعیت مالی و سبک زندگی شما را گاه تغییر می‌دهد. بنابراین مشکلات مرتبط با نگهداری کودک و تغییرات را صادقانه ببینید که آیا از عهده این همه تغییر برمی‌آیید یا خیر. آیا قادرید محیطی سالم، امن، مطمئن و عاری از تنش برای رشد او فراهم کنید یا خیر.

دانستن مهارت‌های شناختی و روند تکامل کودک
 

چه خوب است زنان پیش از اینکه نقش مادری پیدا کنند، کمی معلومات و آگاهی خود را درباره کودک، مراحل رشد و تکامل او چه زمانی که در رحم مادر است و چه پس از تولد افزایش دهند. پس یکی دیگر از شرایط مادر شدن، دانستن این نکته است که چگونه هدایت و راهنمایی کودک را به عهده بگیرند. یک مادر باید بداند چه زمانی فرزندش به مراقبت بیشتر نیاز دارد. کودک بنا به خصوصیت فردی و محیطی، نیازهای متفاوتی دارد بنابراین پیش از بچه‌دار شدن مادر باید مطالعه کند تا کمی با دنیای کودک آشنا شود. مادر باید ببیند کودک در هر مرحله از رشد به چه چیزهایی نیاز دارد و چگونه در این مسیر می‌تواند نیازهای او را برآورده سازد. مادر باید در دوران تکامل، مهارت‌های کودک را شناسایی کرده و در جهت رشد ذهنی و عاطفی کودک خود بکوشد.
مادر خوب باید با انواع بازی‌ها و اسباب‌بای‌هایی که در هر مرحله کودک به آن نیاز دارد، آشنا باشد و وسایل مورد نیاز کودک را در هر دوره برایش فراهم کند. یک مادر خوب باید بداند چه زمانی کودک قادر به نشستن، ایستادن، حرف زدن و غذا خوردن بدون کمک است و خطرات احتمالی که در هر مرحله از رشد و تکامل ممکن است کودک را تهدید کند، شناسایی کرده و راهکارهای مناسب را بیندیشد. یک مادر خوب و ماهر همیشه آرامش و خونسردی خود را حفظ کند و نگذارد مشکلات گوناگون او را مضطرب کند، چرا که در زمانی که چیزی کودک را می‌آزارد، تنها مادر است که به او آرامش می‌بخشد. مادر مضطرب و عصبی هیچ‌گاه تکیه‌گاه خوبی برای کودک نیست. محیطی برای کودک فراهم کند که عاری از خطر بوده و آسیب‌ها و خطرات احتمالی که ممکن است سلامت کودک را به خطر بیندازد، شناسایی کند.

شناخت اصول تربیتی
 

دانستن اصول تربیتی شیوه برخورد با رفتارهای کودک، از دیگر مسایلی است که خوب است مادر پیش از تولد فرزندش به ‌آن فکر کند. پدر و مادر، بهترین الگوی تقلید برای فرزند، پیش از رسیدن به نوجوانی هستند. آموزش اصول دینی و مسایل اخلاقی، آداب و رسوم صحیح، آموختن ادب و نزاکت، شیوه صحیح صحبت کردن و برخورد و احترام به دیگران، شیوه‌های تشکر و قدردانی و ابراز محبت، نشان دادن خوشحالی و غم و ابراز ناراحتی از چیزی، همه مواردی است که کودک از والدین می‌بیند و در ضمیر ناخودآگاهش ضبط می‌کند. بنابراین مادری که با اصول تربیتی کودک آشنایی دارد، می‌داند که چگونه در هر وهله با زبان رفتاری و با حرکات خود فرزندش را تربیت کند. البته هیچ‌گاه نمی‌توان همیشه درست عمل کرد و حتما در مسیر تربیتی کودک اشتباهاتی و کمبودهایی پیش می‌آید اما بهترین مادران، مادرانی هستند که این خطاها را جبران و یا اصلاح می‌کنند.

سلامت جسمی
 

یکی از مهم‌ترین شرایط مادر شدن، برخورداری از سلامت جسمی است. یک مادر بیمار با وضع جسمانی بد هیچ‌گاه نخواهد توانست فرزند سالمی به دنیا بیاورد. سیگار کشیدن ممنوع. اسیدفولیک را فراموش نکنید. برای بررسی عمومی سلامت به پزشک مراجعه کنید. مراقب وزن خود باشید. ورزش کردن را فراموش نکنید. به تغذیه‌تان توجه کنید.

برای آینده‌تان برنامه‌ریزی کنید و ببینید هدف‌تان از بچه‌دار شدن چیست؟
 

فرزند همراه خود شادی می‌آورد اما در عین حال چالش‌های فراوانی نیز پیش روی شما قرار می‌دهد. از دانش کافی در زمینه پرورش کودک بهره‌‌مند شود. فرزندپروری یک هنر و علم است. از مراحل رشد و تکامل، شیوه مراقبت، نیازها و روان‌شناسی کودک و نوجوان آگاهی کامل داشته باشید. سطحی نیندیشید. از افرادی که به تازگی صاحب فرزند شده‌اند، مشکلات مرتبط با نگهداری کودک را جویا شده و صادقانه ببینید از عهده این مشکلات برمی‌آیید یا خیر.
منبع: http://www.salamat.com
ae
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان