به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت صنابع دستی، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دومین جلسه ستاد سامان دهی و حمایت از مشاغل خانگی با حضور دکتر بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، دکتر منصوری معاون امور اشتغال و توسعه کارآفرینی وزارت کار و تعاون و رفاه اجتماعی، سرکار خانم امام دادی رییس ستاد مشاغل خانگی کشور و جمعی از کارشناسان ارگانها و ادارات مربوطه کشور روز گذشته درسازمان مرکزی برگزار شد.
بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور ضمن ارائه گزارشی از وضعیت مشاغل خانگی صنایع دستی افزود: با توجه به جمیع مسائل ارائه شده از سوی نمایندگان ارگان های مختلف در ارتباط با گسترش مشاغل خانگی، وجود یک کمیته تخصصی که لزوما در سطح ستاد مشاغل خانگی نیز ممکن است نباشد، الزامی است. همچنین دستگاه های مرتبط که در جلسات نیز حضور دارند نمایندگانی معرفی کنند تا ضمن تسریع و پیشرفت طرح ارائه شده از سوی ستاد به صورت تفکیکی و تخصصی در مشاغل، اقدامات لازم نیز ازسوی کمیته مربوطه انجام شود.
وی در ادامه سخنانش با اشاره بر اهمیت توسعه مشاغل خانگی پایدار گفت: در بسیاری از خانوادههای ایرانی کمبود اشتغال و بیکاری دغدغه بزرگی است و برای حل این مشکل باید در یک نهاد رسمی استخدام شوند یا باید به اندازه کافی پسانداز داشته باشند تا اقدام به راه اندازی یک کسب و کار کنند، اما مشاغل خانگی که بیشتر خانوادگی هم است، اشتغال مولد را رشد میدهد و با کمترین هزینه، تعداد بیکاران خانواده را کم میکند.
وی تاکید کرد: مشاغل خانگی درآمد سرانه خانواده را بالا میبرد و این باعث بهبود الگوی تقاضا و مصرف میشود و این موضوع درنهایت به افزایش رضایت خانواده میانجامد
نامور مطلق همچنین یادآور شد: معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی در حال حاضر با 38رشته فعال و 137 زیر رشته از سال90 تا کنون بیش از: 59000 مجوز فعالیت مستقل، 600 مجوز فعالیت پشتیبان صادر کرده است.
وی با توجه به آمار های موجود از سال 1390 تا کنون در زمینه حضور بانوان در رشته های صنایع دستی گفت: بیش از 50043 نفر از زنان ایران در رشته های صنایع دستی اقدام به اخذ مجوز نمودهاند که این آمار 85 % کل شاغلان مشاغل خانگی در حوزه صنایع دستی را به خود اختصاص داده است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با توجه به انجام مطالعات و برنامه ریزی های مختلف در این معاونت گفت: معاونت صنایع دستی با توجه به توانمندی های دولت پیشنهاداتی مانند برگزاری دوره های آموزشی، پرداخت بیمه افرادتحت پوشش بخش خصوصی، افزایش سقف تسهیلات ارائه شده به پشتیبان به منظور تقویت آنان را ارائه کرده است.
وی همچنین اضافه کرد: معاونت صنایع دستی کشور در راستای توسعه صحیح و پایدار مشاغل خانگی و همچنین تقویت پشتیبان و ایجاد پشتیبان های جدید اقدامات قابل توجهی نیزصورت داده است که از آن جمله می توان به این امر که تعداد پشتیبان حوزه صنایع دستی تا سال 92 تنها 43 نفربوده و تا کنون به 472 پشتیبان افزایش یافته و در نتیجه رشدی 11 برابری داشته است، اشاره کرد.
در ادامه این جلسه که به منظور هم افزایی و همدلی ارگانهای ذیربط به گسترش مشاغل خانگی با ارائه طرح " یک چهارچوب و ساز و کار اجرایی برای الگوی توانمند سازی مشاغل خانگی" تشکیل شده بود، جزییات و بندهای مختلف طرح از سوی خانم امام دادی به اطلاع حاضرین رسید.
در ادامه دکتر منصوری معاون وزارت کار نیز با جمع بندی مطالب ارائه شده و پرسش های مطرح شده گفت: تا کنون چرخه مشاغل خانگی در کشور چنین بوده که اعطای تسهیلات، صدور مجوز و ایجاد شغل خانگی هیچ نظارت و مداخله ای برای توسعه آتی این مشاغل وجود نداشته است، همین امر باعث بروز مسائلی چون تخصیص تسهیلات به غیر از جامعه هدف و یا ازبین رفتن شغل اولیه ایجاد شده، بوده است. بنابراین این طرح با بینش مداخله گری و ایجاد یک نهاد خوب نظارتی، واسطه ای و ارزیابی وارد این چرخه می شود و این مهم کمک همه ارگانها را می طلبد.
این نشست با معرفی نماد اعتماد الکترونیکی کسب و کارهای الکترونیکی توسط مرکز توسعه و تجارت الکترونیک وزارت صنعت و معدن در حیطه مشاغل خانگی به کار خود پایان داد.
اولین جلسه ستاد سامان دهی مشاغل خانگی در تاریخ 20 دیماه گذشته برگزار شده بود.