به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، نخستین نشست تخصصی – آموزشی کمیتههای راهبری اخلاق حرفهای قوه قضائیه با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه، محمد باقرالفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و دکتر قراملکی رئیس دانشکده اخلاق حرفهای دانشگاه تهران در مشهد برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ حرفهای معاونت فرهنگی قوه قضائیه در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان از برگزاری نخستین نشست تخصصی_آموزشی کمیتههای راهبری اخلاق حرفهای قوه قضائیه با شرکت کمیتههای 16 استان پیشرو به همراه خانواده هایشان از 22 تیرماه به مدت سه روز در مشهد مقدس خبرداد.
محمد حسین صیرفی تصریح کرد: پیرو فرمایشات ریاست محترم قوه قضائیه بر تشکیل معاونت فرهنگی در این قوه یکی از اصول مهم مد نظر ایشان بحث اخلاق حرفهای بوده است که بارها در موضوعات مختلف بر این مساله پراهمیت اشاره کرده اند. دراین راستا معاونت فرهنگی قوه قضائیه که درحوزه اخلاق حرفهای صاحب تالیفات و صاحب نظر هستند، ورود بسیار جدی داشتند و با همکاری دکتر قراملکی که به تعبیر عدهای از اهالی دانشگاه پدر علم اخلاق حرفهای در ایران و رئیس پژوهشکده ی اخلاق حرفه ای دانشگاه تهران هستند، بیش از چند سال است که پروژهها و برنامههای مختلف تحقیقاتی، ترویجی و آموزشی اجرا میکنند.
وی افزود: دوره تکمیلی تربیت مربی اخلاق حرفهای در سال گذشته برگزار شد که جلسه اختتامیه در حضور ریاست محترم قوه قضائیه برگزار شد که دراین راستا آیت الله آملی لاریجانی براین موضوع به صورت جدی توجه و براخلاق حرفهای تاکید و از این اقدام معاونت فرهنگی تقدیر کردند.
دبیر نشست تخصصی – آموزشی کمیتههای راهبری اخلاق حرفهای قوه قضائیه در ادامه بیان کرد: کمیتههایی در استانهای کشور به نام کمیته راهبری اخلاق حرفهای تشکیل شد که متشکل از سطوح عالی دادگستری استان، عدهای از رئوسای کل و عده از معاونین دادگستری کل اعضای این کمیتهها هستند که این به تصمیمات و تحقیقات کمیته ضمانت اجرا میدهد.
صیرفی اضافه کرد:این کمیتهها قرار است که برنامه ریزی، پایش، نظارت و اجرای برنامههای اخلاق حرفهای را در دادگستری استانها به صورت عملیاتی و جدی پیگیری کنند.
مدیرکل فرهنگ حرفهای معاونت فرهنگی قوه قضائیه تصریح کرد: یکی از مهمترین و اساسی ترین برنامه ها در حوزه ی اخلاق حرفه ای،"طرح تکریم ارباب رجوع" است که مدتها برنامه ریزی و کارِ کارشناسی توسط اساتید برروی آن صورت گرفت و چند روزی است این طرح ملی و بزرگ بصورت دستور العمل توسط معاون اول محترم قوه قضاییه ابلاغ شده است.
وی خاطرنشان ساخت: پیرو برنامههای معاونت فرهنگی قوه قضائیه اعضای خانوادههای این کمیته نیز حضور دارند و در کنار این نشست تخصصی ،موضوع خانواده نیز مغفول واقع نشده است وبرای خانواده ها کلاس آسیبهای فضای مجازی،آداب همسرداری،خانواده و... برگزار می شود.
گفتنی است کارگاههای آموزشی با حضور اساتیدی همچون دکتر کشاورزیان و سایرین برگزار میشود، همچنین روز یکشنبه 25 تیرماه نیز معاونت فرهنگی قوه قضائیه به ارایه درس و برگزاری کارگاه تبادل نظر، تشریح وضعیت موجود و تبیین وضعیت مطلوب و راهکارهای دستیابی به آن را مرور خواهند کرد.
لازم به ذکر است تا کنون 16 استان به صورت کامل این کمیتهها را تشکیل و اقدامات را شروع کردند و دراین برنامه 16 استان پیشرو و پیشگام با اعضای کمیته حضور دارند.