www.imam. khomeini.org
سایت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در تابستان 1379 و به منظور برقراری ارتباط با مخاطبین خاص که از طریق شبکه جهانی اینترنت کسب اطلاع می کنند طراحی و راه اندازی شد. این سایت با هدف دسترسی آسان به این اطلاعات توسط مخاطبین داخلی و خارجی شروع به فعالیت نمود. آنچه در ذیل می آید شرح خلاصه ای از صفحات موجود در این سایت است که هم اکنون با آدرس WWW. imam-khomeini.org قابل دسترسی می باشد.
صفحه اصلی سایت شامل سه اتصال به صفحات فارسی، انگلیسی و عربی بوده که از لحاظ محتوایی شبیه یکدیگرند و تنها تفاوت آنها در زبان و آثار مربوطه به آن زبان می باشد. همچنین یک لینک به آدرس پست الکترونیک موسسه نیز در این صفحه قرار دارد که امکان برقراری ارتباط را به مخاطب می دهد.
حال به یک توضیح صفحاتی که از طریق لینک «ورود» قابل دسترسی می باشند و در واقع ما را به صفحات فارسی هدایت می کند می پردازیم. صفحات فارسی تحت عناوین زیر طبقه بندی شده اند:
1 صحیفه امام: شامل مجموعه صفحاتی است که مخاطب را به صورت سلسله مراتب درختی به جلدها، تیترها، سوتیترها و در نهایت به مطالب ذیل آن سوتیتر می رساند.
2 تالیفات: شامل مجموعه صفحاتی است که مخاطب را با تالیفات حضرت امام به صورت شناسنامه ای آشنا می کند.
3 زندگینامه: مجموعه صفحاتی که ذیل این عنوان قرار دارند در دو زیرعنوان زندگی تا رحلت حضرت امام را به صورت خلاصه و عنوان دوم براساس کتاب حدیث بیداری به مخاطب عرضه می دارد.
4 اشعار: منتخبی از اشعار حضرت امام(ره) در صفحات ذیل این عنوان قابل دسترس مخاطب می باشد.
5 عکس/ فیلم: صفحاتی شامل چند آلبوم از عکس های حضرت امام(ره) می باشد که با انتخاب هر عکس می توان آن عکس را به صورت بزرگتر در صفحه مشاهده کرد.
6 جهان در سوگ: شامل مجموعه صفحاتی می باشد که بازتاب رحلت حضرت امام(ره) را در جهان و به تفکیک قاره ها و کشورهای هر قاره در اختیار مخاطب قرار می دهد.
7 معرفی موسسه: شامل دو زیرعنوان موسسه و اماکن می باشد که عنوان نخست به معرفی اجمالی موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) پرداخته و قسمت دوم اماکن منتسب به حضرت امام را معرفی می کند که این قسمت در دست طراحی می باشد.
8 انتشارات: صفحاتی که تحت این عنوان آمده اند در ده بخش مجزا با ارائه فهرستی از آثار حضرت امام، تبیان ها (آثار مصنوعی)، تالیفات، مقالات، کنگره ها، حضور (فصلنامه موسسه)، کتب پیرامون آراء حاج سیداحمد خمینی، آثار حاج سیدمصطفی خمینی، آثار دیگران درباره حضرت امام(ره)، انتشارات موسسه چاپ و نشر عروج و انتشارات پژوهشکده امام خمینی(ره) به توضیح اجمالی آن اثر می پردازند.
9 مرقد مطهر: شامل چندین قطعه عکس از مرقد مطهر حضرت امام(ره) که قابلیت بزرگنمایی نیز دارند.
10 خاطرات: صفحاتی شامل فهرست کتاب آیینه حسن که با انتخاب هر فهرست تعدادی خاطره پیرامون مطالب انتخابی در اختیار مخاطب قرار می گیرد.
11 تماس با ما: امکان برقراری تماس با موسسه از طریق پست الکترونیک:
info@imam- khomeini.org
12 فونت فارسی: امکان فارسی نمودن فونت به کار رفته در صفحات.
13 اخبار: شامل آخرین اخبار پیرامون حضرت امام، حرم مطهر، موسسه و اماکن و مراکز منتسب به حضرت امام که در دست طراحی می باشد.
14 مناسبت ها: شامل اطلاعاتی پیرامون مناسبت های تاریخی که در دست طراحی می باشد.
همان طور که در ابتدا اشاره شد لینک های «دخول» و «Enter» جهت استفاده مخاطبین عرب و انگلیسی زبان طراحی شده است که اکثر صفحات آن با صفحات فارسی مشابهت محتوایی داشته و تفاوت های آن در معرفی آثار همان زبان خاص می باشد.
راه اندازی سایت عبدالله شهبازی مورخ و نویسنده
WWW. shahbazi.org
عبدالله شهبازی، مورخ، صاحب نظر و پدیدآورنده آثاری چون، ظهور و سقوط سلطنت پهلوی و دروه هفت جلدی زرسالاران، سایت اینترنتی خود را افتتاح و در اختیار علاقه مندان قرار داده است. در این سایت علاوه بر مقالات کوتاه به تعدادی از مقالات مهم و تحقیقی نیز می توان دست یافت. همچنین آقای شهبازی مطالب وبلاگ قبلی خود با آدرس http://a shahbazi.blogspot.com را به سایت جدید خود منتقل کرده است. در وبلاگ ایشان این مقالات موجود است:
«توطئه به مثابه یک دانش»، «دنیای متفاوت چامسکی و پوپر»، «یکصدمین سال انتشار امپریالیسم هابسون و تکرار تاریخ»، «نومحافظه کاران برای غارت آمده اند»، «اسناد علنی شده دولت امریکا و تحول در تاریخ نگاری دوران پهلوی»، «چهلمین سال قیام عشایر جنوب»، «کن ساروویوا: نماد مبارزه با رویال داچ شل و تخریب محیط زیست.»
این سایت متن کامل مقالات مفصل زیر نیز به صورت فایل PDF موجود است:
سر شاپور ریپورتر و کودتای 28 مرداد 1332
رویال داچ شل و ایران
شل و قراردادهای نفتی ایران
از مقالات جدید موجود در این سایت تاریخی می توان به «زندگی و زمانه شیخ ابراهیم زنجانی (در سه قسمت) «سیا و جنگ سرد فرهنگی» «مافیای نومحافظه کار و جنگ جهانی چهارم» اشاره کرد.
در قسمت دیگری از سایت، آقای شهبازی متن دو مقاله و یک مصاحبه در قالب نظریه توطئه را به صورت PDF در اختیار علاقه مندان قرار داده است. هر چند این کتاب در سال 1377 منتشر شده است اما فعلا نایاب می باشد. این فایل شامل: 1 نظریه توطئه و فقر روش شناسی در تاریخ نگاری معاصر ایران؛ 2 اقبال لاهوری، نریمان پارسی و صعود سلطنت پهلوی؛ 3 تاریخ و تاریخ نگاری جدید در ایران (مصاحبه) می باشد.
بخش دیگر سایت شهبازی صفحه کتابخانه آن می باشد. این بخش با عنوان کتابخانه عبدالله شهبازی شامل طرح جلد کتاب ها و متن کامل حدود 50 مقاله تحقیقی و سیاسی و مصاحبه های ایشان می باشد. این مجموعه نزدیک به 1500 صفحه است که به صورت فایل فشرده PDF در اختیار کاربران قرار گرفته است. (برای خواندن این مقالات از Abode Acrobat Reader و فونت های فارسی رایج مانند پارسا و سینا استفاده نمایید.)
علاقه مندان همچنین می توانند متن PDF این مقالات را در سایت شهبازی به دست آورند:
اقبال لاهوری، نریمان پارسی و صعود سلطنت پهلوی / رضاشاه و محدعلی پاشا؛ دولت سربازخانه ای در ایران و مصر/ کمپانی مسکوی و آغاز روابط ایران و بریتانیا/ سیمای خانوادگی چرچیل / سیمای خانوادگی جرج بوش / جرج بوش و نظامی گری/ دین و دولت در اندیشه سیاسی، نقدی بر آرا و اندیشه های آرامش دوستدار (بابک بامدادان)/ پیشینه ساختارهای مدنی و حکومت قانون در شرق و غرب/ گیلدهای اروپایی و اصناف ایرانی: نقدی بر نظریه احمد اشرف / چرا پروتکل های بزرگ یهود جعلی است؟ / اسطوره ها و بنیان های اندیشه سیاسی یهود/ سلطانیسم ماکس وبر بررسی انتقادی / سومبارت، ماکس وبر و سرمایه داری جدید / آریایی گرایی و ایران شناسی/ تجدد، توسعه و جهان امروز/ دو دهه دگرگونی ساختاری در ایران / سیاست های مدرنیزاسیون و توسعه در ایران / بناین های اجتماعی و آینده جنبش اصلاحات در ایران.
قسمت جالب توجه دیگر سایت عبدالله شهبازی، بخشی است با نام عکس های قدیمی که می توان آن را آرشیو تصویری سایت وی دانست. هر چند مقالات ارائه شده تصاویر مربوط به آن را نیز دربردارد، اما وجود چنین مجموعه ای از تصاویر، وقایع و چهره های تاریخ معاصر ایران بسیار ارزشمند و مفید خواهد بود. زمانه ضمن تبریک به جناب آقای شهبازی برای ایشان آرزوی موقعیت دارد.