واژه ی اکلر در فرانسوی یعنی ( آذرخش ) اما پیوند معنایی آن با این نوع نان شیرینی ناروشن است.تاریخچه اکلر در تاریخ شیرینی پزی کمتر از دویست سال و سرچشمه آن فرانسه است.به احتمال (ماری آنتوان کار) سرآشپز مشهور اوایل صده ی نوزدهم نخستین کسی بود که دست به درست کردن اکلر زد.اکلر ( به انگلیسی:eclair) گونه ای نان شیرینی خامه ای فرانسوی است که با دو لایه نان نسبتا دراز تهیه شده با خمیر پفیو خامه ی ( کاستارد) یا خامه زده شده در لای آنها درست میشود.
نان بکار رفته در اکلر شبیه به نان مورد استفاده در نان خامه ای است-- هرچند خامه ی درون آن می تواند با انواع ترکیب های: کارامل- شکلات – وانیل – دارچین نیز درست شود.معمولا روی اکلر لایه ای از کارامل یا شکلات می زنند.کالری: شیرینی اکلر جزء شیرینی های (پرکالری) قرار دارد.
در تهیه نان اکلر مانند پخت سایر نان ها بهتر است از ظرف آبی در محفظه داخل فر هنگام پخت نان ها بهره ببرید تا نان ها به کیفیت بهتر و نرمی مطلوبی دست پیدا کند..
مواد لازم:
آرد:140 گرم---- شیر یا آب: 1پیمانه ---- روغن یا کره:75 گرم ---- تخم مرغ:4-5 عدد
نمک: 1/8 قاشق چایخوری ---- وانیل: 1/4 قاشق چایخوری ---- شکر: 1 قاشق غذاخوری
1- فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
2- آرد را از الک ریز رد کنید.
3- کره یا روغن – شیر- نمک و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و به محض جوش آمدن از روی حرارت بردارید
بافت شیرینی یا شیر لطیف تر خواهد بود ولی به جای شیر می توانید از یک پیمانه آب استفاده کنید.
در روش سنتی از آب استفاده می شود....
4- در این مرحله آرد را به یکباره به مواد اضافه کنید و سریع شروع به هم زدن کنید- سپس
آرد را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید و کاملا تفت دهید تا جایی که بوی خامی آرد گرفته شود.
5- خمیر باید به حدی برسد که در وسط قابلمه جمع شود و اجازه دهید حرارت خمیر پائین بیاید.
6- پس از ولرم شدن خمیر تخم مرغ ها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید و مرتب هم بزنید.
7- در این مرحله وانیل را اضافه کنید.
8- خمیر حاصله را درون قیف یا سری ساده بریزید.
9- کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و با قیف طبق عکس به یک اندازه و در فواصل منظم از مواد زده شود.
10- سینی را داخل فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار دهید و به مدت 45 دقیقه پخت کنید.
11- نان ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا کاملا خنک شوند.
12- خامه یا کرم کاستارد را که از چند ساعت قبل از درون یخچال قرار داده اید و کاملا یخ زدایی شده را
به کمک همزن حدود 10 دقیقه ( بسته به قدرت همزن و کیفیت خامه ) بزنید تا کاملا فرم بگیرد و درون قیف
با سری مدادی ریخته و درون نان ها را از قسمت تهتانی پر کنید و پس از آماده شدن شیرینی ها را به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید و سپس سرو نمائید.
نکته:
برای تزئین روی اکلر از کرم شیر رقیق – کرم پاتیسیر – کرم کاستارد و یا شکلات سفید و سیاه ذوب شده
استفاده می شود.
موفق باشید--- نوش جان