ماهان شبکه ایرانیان

از ادامه قصه پر غصه تتلو تا سوتی‌های ناتمام تلویزیون

تقدیر از امیر تتلو در جشن فارس پلاس در کنار انتشار خبرهایی درباره اکران برخی از فیلم‌های توقیفی و خبر درگذشت حبیب‌الله کاسه‌ساز تهیه‌کننده فیلم اخراجی‌ها از جمله مهمترین اتفاقات فرهنگی در هفته‌ای بود که گذشت.

امیر تتلو و بهنوش بختیاری
 
سرویس فرهنگی فردا: این هفته فضای فرهنگی کشور روزهای پر خبری را پشت سرگذاشت. روزهایی که در آن تقدیر از تتلو در جشن فارس پلاس در کنار انتشار اخباری درباره رفع توقیف بعضی از فیلم‌های مسئله‌دار و خبر در گذشت حبیب‌الله کاسه‌ساز آن را بیش از پیش داغ‌تر و پرالتهاب‌تر کرد.
 
ماجراهای امیر تتلو- این قسمت تقدیر فارس پلاس!
 
اتفاقات این هفته با خبر تقدیر برگزارکنندگان جشن کانال تلگرامی «فارس پلاس» وابسته به خبرگزاری فارس از امیر تتلو، بهنوش بختیاری و حسام نواب صفوی آغاز شد. خبری که انتشار آن مثل یک بمب خبری فضای فرهنگی و سیاسی کشور را در نوردید و پای بسیاری از سیاسیون دو جناح راست و چپ را در تحلیل این اتفاق به میان کشید.
 
 
 
 
بسیاری از چهره‌های فرهنگی نسبت به این اتفاق اعتراض کردند و برخی دیگر نیز آن را حرکتی درست معرفی کردند اما فارغ از برداشت‌های مختلفی که صورت گرفته است به نظر می‌رسد اصلی‌ترین مشکل این ماجرا در سیاسی کردن امور فرهنگی و اتفاقات مربوط به این حوزه باشد. موضوعاتی که می‌شد آن‌ها را با شکلی بهتر مدیریت کرد تا هزینه آن برای جریانات حامی این موضوع کمتر می‌شد.
 
مسئله‌دارها در مسیر اکران
 
اما یکی دیگر از اتفاقات جنجالی این هفته مصابه ابراهیم دارغوه زاده معاونت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی با خبرگزاری ایسنا و توضیحات او درباره سرنوشت برخی از فیلم‌های توقیفی چند سال اخیر بود. وی در این گفت‌وگو در ارتباط با فیلم سینمایی «خانه پدری» و شرط اکران این فیلم گفت: «برای رفع مشکل فیلم «خانه پدری» راه اول این است که با تهیه‌کننده گفت و گو کنیم تا آن سکانسی که بحث ایجاد کرده (ضربه زدن به سر دختر و کشتن او) حذف شود ولی اگر اصرار داشته باشند که آن صحنه در فیلم باشد پس باید رده سنی برای تماشاگران فیلم تعیین کنیم.»
 
 
 
 
وی همچنین در ارتباط با دو فیلم «عصبانی نیستم» و «اشغال‌های دوست‌داشتنی» که پیرامون فتنه 88 هستند نیز گفت: «از نظر شورای پروانه نمایش ما و همچنین خود من این فیلم‌ها قابلیت نمایش دارند. البته باز هم عرض می‌کنم وقتی می‌گویم فیلمی قابلیت نمایش دارد به این معنی نیست که آن را دوست دارم و مورد پسند من است یا حتی با حرفی که فیلم مطرح می‌کند، موافقم.»
 
با این تفاسیر به نظر می‌رسد پس از رفع توقیف آثاری همچون «مادر قلب اتمی» و «پریناز» باید به زودی شاهد اکران این چند اثر در سینماها باشیم.
 
اسارت پرزیدنت؛ آکتور سینما در دام سیاسی‌کاری‌ها
 
توقیف مستند «پرزیدنت؛ آکتور سینما» نیز از جمله خبرهای مهم این هفته در عرصه فرهنگی بود؛ مستندی سیاسی که به بازخوانی تلاش های میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی، در جهت ایجاد رفاه برای مردم شوروی و تلاش‌های بی‌حاصل او برای ارتباط با غرب می‌پردازد.
 
این مستند که از جمله تولیدات سفیر فیلم است؛ مدت‌هاست که درخواست دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داشته ولی هنوز نتوانسته موفق به کسب این مجوز شود. به همین خاطر بود که سازندگان این مستند با نگارش نامه‌ای خطاب به وزیر ارشاد سوالاتی را در این زمینه مطرح کردند. 
 
 
 
 
در بخشی از این نامه آمده است: «جنابعالی اخیراً عنوان نموده‌اید «سیاست سازمان سینماییِ ما این است که اصلاحات را اعلام می‌کند و در صورت انجام اصلاحات دوباره برای پروانه نمایش بررسی می‌شود و درنهایت تأیید خواهد شد»؛ اما پیگیری‌های انجام‌شده از آن سازمان مبنی بر اعلام اصلاحات یا مواردی که باید حذف شوند، بی‌پاسخ مانده و استدلالی در مورد غیر مستند بودن محتوای اثر یا عبور از خطوط قرمز، به سفیرفیلم اعلام نشده است. انتظار می‌رود همان‌طور که جنابعالی به درستی تصریح کرده‌اید «در فرآیند مجوز فیلم‌ها نه وزیر و نه رئیس سازمان سینمایی و نه هیچ سازمان دیگر مداخله ندارد»، احیاناً دخالت‌های سیاسی و جناحی «دیگرانی»، مانع از انجام وظیفه قانونی سازمان امور سینمایی نشود.»
 
سوتی‌های ناتمام تلویزیون؛ از زیرنویس اشتباه تا قهقهه در روز شهادت!
 
اما حواشی این هفته فقط محدود به سینما نمی‌شد؛ چرا که تلویزیون که در چند وقت اخیر به شکلی فجیع در مسیر سوتی‌دادن افتاده است این هفته نیز با دو اتفاق کلکسیون «سوتی»‌های خود را تکمیل کرد تا از قطار اتفاقات پرحاشیه فرهنگی این هفته جا نماند!
 
اتفاق اول مربوط به درج اشتباه عنوان «وزیر امورخارجه آمریکا» برای محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در زیرنویس بخش خبری ساعت 19 شبکه یک بود. اشتباهی که پیش از این یک بار دیگر در زمان سخنرانی حسن روحانی به وقوع پیوسته بود و آن بار نیز با موجی از انتقادات روبرو شده بود.
 
 
 
 
اما اتفاق دوم که بیشتر یک اشتباه شخصی بود تا اشتباه برنامه‌سازان تلویزیونی؛ مربوط به قهقهه یکی از مجریان زن اخبار سیما در روز شهادت امام صادق(ع) است. این مجری در فرصتی که تصاویری از مراسم‌های عزاداری در روز شهادت امام صادق(ع) به روی آنتن رفته بود، با تصور اینکه تصویرش پخش نمی‌شود با همکاران خود در پشت صحنه در حال گفت‌وگو است که ناگهان با صدای بلند شروع به خندیدن می‌کند غافل از اینکه دوربین‌ها در حال فیلمبرداری از او هستند. 
 
خداحافظی با حبیب سینمای ایران
 
اما بدون شک تلخ‌ترین و بدترین اتفاق فرهنگی این هفته خبر درگذشت حبیب الله کاسه‌ساز تهیه‌کننده باسابقه سینما و تلویزیون کشورمان بود. خبری که انتشار آن نه تنها جامعه هنری بلکه بسیاری از یادگاران هشت سال جنگ تحمیلی و فعالین فرهنگی در حوزه دفاع مقدس را در غم و اندوه فرو برد.
 
 
 
 
کاسه‌ساز که کار خود را در سینما از سال 69 و با بازیگری در فیلم سینمایی «پرواز در نهایت» آغاز کرد، در ادامه این تجربه را در دو فیلم «هور در آتش» و «آخرین مرحله» تکرار کرد. او مسیر فعالیت حرفه‌ای خود را در ادامه با حضور در قامت مدیر تولید ادامه داد تا در پروژه‌هایی چون «حماسه مجنون»، «راننده سفیر»، «آخرین مرحله» و «زندانی 707» به عنوان مدیر تولید حضور داشته باشد.
 
اما کاسه‌ساز از سال 80 پا به عرصه تهیه‌کنندگی گذاشت تا مرحله جدیدی از فعالیت‌ در سینما و تلویزیون کشورمان را تجربه کند. نوروز، پرنده باز کوچک، نبات داغ، مزرعه پدری، کنار رودخانه، اخراجی‌ها 1 و 2 و مبارزان کوچک تنها بخشی از پرونده پربار او در عرصه تهیه‌کنندگی است.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان