ماهان شبکه ایرانیان

دلایلی که باعث پرخوری های غیر عادی شما می شوند

عوامل مختلفی بر افزایش یا کاهش اشتها موثر هستند. در این مطلب دلایلی را بررسی خواهیم کرد که می‌توانند باعث کاهش یا افزایش اشتهای شما شوند.

دلایلی که باعث پرخوری های غیر عادی شما می شوند

حتماً تابه‌حال شده است که در پای سفره هرچقدر غذا می‌خورید سیر نمی‌شوید، درحالی‌که در حالت عادی این‌گونه نبوده است. ما همیشه فکر می‌کنیم که کنترل سیری و گرسنگی به‌طور مستقیم و صد در صد در اختیار خودمان هست. البته این درست هست که خوردن و نخوردن غذا دست خود ماست اما این نکته هم یک واقعیت هست که علاوه بر خواست و اراده خود ما، هورمون‌ها هم نقش بسیار مهمی در بروز حس گرسنگی و یا سیری در ما دارند به‌طوری‌که اگر یک سری نکات رو رعایت نکنیم و تعادل هورمون‌ها رو بر هم بزنیم، ممکن هست که پا روی اراده و اختیار خودمان بگذاریم و به پرخوری بپردازیم. در ادامه با بنیتا همراه باشید که دلیل این پر خوری ها را برایتان شرح دهیم.

وقتی احساس گرسنگی می‌کنید بدنتان به شما می‌گوید به خوراکی نیاز دارید تا بتوانید به طور موثر کار کنید. با این حال گاهی اوقات احساس گرسنگی می‌تواند کمی شدید باشد.

می‌خواهیم در مورد مواقعی صحبت کنیم که درست بعد از گذشت 20 دقیقه از صرف ناهار دوباره احساس گرسنگی می‌کنید (در حالیکه شما یک وعده‌ی غذایی به اندازه دو نفر خورده‌اید). شاید این امر هر روز برای شما رخ دهد و احساس کنید به یک میان‌وعده دیگر نیاز دارید، حتی می‌توانید تمام پاپکرن‌های باقی‌مانده روی انگشتان دستتان را بلیسید. اما چرا؟

آماندا فوتی، متخصص ارشد تغذیه در سلورا می‌گوید: "طبیعی است که پس از برگشتن از باشگاه، انجام فعالیت زیاد، بارداری و شیردهی حس کنید که اشتهایتان افزایش یافته است. اما اگر احساس می‌کنید که مخزنی بدون انتها هستید، یک جای کار می‌لنگد.

خوشبختانه، افزایش سرعت برخی از عادات روزانه می‌تواند به حفظ اشتهای شما کمک کند بنابراین همه‌ی اشتهای خود را برای زمانی که واقعا گرسنه هستید نگه دارید.

چاقی

1 - به انداره‌ی کافی غذا نمی‌خورید.

به نظر درست نیست که سعی کنید از غذا خوردن جلوگیری کنید، اما فاصله‌ی زیاد بین وعده‌های غذایی می‌تواند شما را به طور مداوم گرسنه کند. دکتر فوتی می‌گوید: "وقتی معده‌ی شما برای مدت زمان طولانی خالی باشد، بدن شما هورمون تحریک کننده‌ی اشتها "گرلین" بیشتری ترشح می‌کند و شما احساس گرسنگی فوق العاده زیادی می‌کنید که در طول زمان، منجر به پرخوری می‌شود. سعی کنید هر سه تا چهار ساعت یک وعده غذایی یا میان وعده بخورید. دکتر فوتی همچنین توصیه می‌کند که برای زمانی که وقتتان کم است یک میان وعده‌ی اضطراری نزد خود نگه‌دارید، مانند یک تکه از میوه.

2 - توازن در خوردن انواع مواد مغذی را رعایت نمی‌کنید.

دکتر کارولین کافمن می‌گوید: " اسنک سه جزء دارد: فیبر، پروتئین، و کمی چربی سالم که خصوصیات هر سه دیر هضمی است و می‌توانند قند خون شما را در سطحی پایدار و برای مدت طولانی شما را سیر نگه‌دارند. برخی از پیشنهادات دکتر کافمن به شرح زیر است: 

یک وعده پاپ کورن ساده (فیبر) با بادام بو داده (پروتئین و چربی سالم)؛ چوب‌های گیاهی (فیبر) با حموس (پروتئین و چربی سالم)؛ یا گوجه فرنگی گیلاس (فیبر)، آوکادو (چربی سالم) و پنیر کم چرب (پروتئین).

تغذیه

3 - کربوهیدرات‌ها و قندهای ساده‌ی زیادی می‌خورید.

از سوی دیگر، خوردن مقدار زیادی کربوهیدرات ساده (نان سفید، ماکارونی، شیرینی) و قند احساس سیری زیادی به شما می‌دهد. دکتر فوتی می‌گوید: "قند خون شما در ابتدا بالا رفته و انرژی زیادی به شما می‌دهد و سپس با کاهش سریع آن بدنتان نیاز زیادی به سوخت پیدا می‌کند. این امر می‌تواند به صورت یک سیکل بیهوده تکرار شود و مهم نیست که چقدر می‌خورید و هرگز هم احساس سیری نمی‌کنید.

4 - آب بدن شما کم شده و تشنگی را به جای گرسنگی احساس می‌کنید.

دکتر فوتی می‌گوید: نشانه‌ی تشنگی و گرسنگی از یک بخش از مغز به نام هیپوتالاموس صادر می‌شود و درک تفاوت بین آن‌ها برای بدن ما دشوار می‌شود. یک بطری آب در میز کار خود نگه‌دارید تا به یاد داشته باشید در طول روز جرعه‌هایی بنوشید. کافمن اضافه می‌کند: " وقتی رنگ ادرارتان زرد روشن و شفاف است می‌فهمید که به اندازه کافی آب نوشیده‌اید". 

رژیم

5 - استرس دارید.

به عبارت ساده، استرس باعث افزایش ترشح هورمون کورتیزول می‌شود، این هورمون منجر به افزایش اشتها می‌شود، چون بدن شما تصور می‌کند که در حال آماده سازی برای مبارزه هستید. کافمن می‌گوید: با توجه به بیانات دانشکده‌ی بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد، بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که استرس می‌تواند میل به خوردن غذاهای شیرین و چرب را افزایش دهد. این غذاها درواقع شما را در یک سطح آرامش فیزیولوژیکی نگه می‌دارند. به نظر می‌رسد که بخش‌هایی، منبع تولید احساسِ استرسِ مغز شما را مهار می‌کنند که به شما احساس بهتر اما موقت می‌دهد ولی در نهایت میل به خوردن یک میان وعده را افزایش می‌دهد.

6 - به آنچه که می‌خورید اهمیت نمی‌دهید.

خوردن آگاهانه بدین معنا است که: به آنچه که می‌خورید اهمیت دهید نه اینکه فقط سعی در پر کردن معده‌ی خود داشته باشید در حالیکه همزمان مشغول انجام کار مهم دیگری هم هستید. خوردن آگاهانه برای درک گرسنگی توسط بدن شما مهم است. هنگامی که به طور کامل متوجه نشده باشید که چه مقدار غذا خورده‌اید آنگاه ممکن است احساس گرسنگی کنید حتی هنگامی که معده شما کامل پر باشد چرا که اساساً فراموش کرده‌اید چه میزان غذا خورده‌اید.

کافمن می‌گوید: "علاوه بر سنجش زمان گرسنگی و سیری، خوردن آگاهانه به شما کمک می‌کند تا تصمیم بگیرید که آیا این مقدار غذا برایتان رضایت‌بخش است یا خیر؟ آیا گرسنگی شما، احساسِ دیگری مانند تشنگی یا استرس است؟ شاید فکر کنید گرسنه هستید، اما زمانی که شروع به خوردن ماست می‌کنید متوجه می‌شوید که اصلاً گرسنه نیستید. اما ماست همیشه این احساس شما را برطرف نمی‌کند. اگر به روند غذا خوردن خود توجه کنید، با کنار گذاشتن ماست هنوز هم احساس گرسنگی می‌کنید.

تغذیه

7 - خواب کافی ندارید.

خواب ارتباط بسیار نزدیکی با دو هورمون گرسنگی، لپتین و گرلین دارد. لپتین اشتها را کاهش داده و گرلین آن را زیاد می‌کند. کافمن می‌گوید: هنگامی که کم می‌خوابید، سطح لپتین کم شده و گرلین اوج می‌گیرد پس جای تعجب نیست که احساس گرسنگی می‌کنید. به علاوه زمانی که خسته هستید، بدنتان مشتاق پذیرش یک منبع سوخت سریع مثل گلوکز است که این احساس شما را به سمت آن دسته از مواد غذاییِ مملو از قند سوق می‌دهد. این کربوهیدرات‌های ساده شما سوار بر یک تِرن گرسنگی می‌کنند. ابتدا با افزایش انرژی سریع (اما زودگذر) به شما داده و سپس به سراشیبی کاهش قند خون می‌افتید.

8 - زمینه‌ی بیماری دارید که اشتهای‌ شما را خراب کرده است.

اگر تمام علل بالقوه دیگر را بررسی کرده‌اید اما هنوز هم بدون توقف می‌خورید، بهتر است که یک وقتِ ویزیت از دکتر بگیرید تا هر گونه نگرانی در مورد سلامتتان برطرف شود. دیابت، پرکاری تیروئید، افسردگی، و اضطراب (همراه با برخی از داروها) همگی می‌توانند اشتهای شما را زیاد کنند.

می توانید یک سری هم به "8 تا مهم ترین ضرر های فست فود ها" بزنید.

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان