ماهان شبکه ایرانیان

از مضرات ناخن خوردن چه می‌دانید؟

ناخن خوردن یا ناخن جویدن علت‌های زیادی دارد و عادتی پیچیده به شمار می‌آید چرا که وابسته به رفتار است. در این مطلب بیماری‌هایی که به خاطر ناخن خوردن به وجود می‌آید معرفی خواهند شد.

از مضرات ناخن خوردن چه می‌دانید؟

واقعاً فکر می‌کنید که ناخن خوردن فقط یک تیک عصبی ساده است؟ لازم است تا دوباره به این عادت خود فکر کنید!

از مضرات ناخن خوردن چه می‌دانید؟

Credit: the-open-mind

اونیکوفاگیا یا ناخن خوردن عادتی رایج است که 30 درصد از بزرگسالان، 45 درصد از نوجوانان و 30 درصد از کودکان درگیر آن هستند. برپایه اعلام کلینیک مایو (یکی از معتبرترین مراکز و دانشگاه‌های علوم پزشکی جهان که در سال 1889 تاسیس شد) اگرچه عادت ناخن خوردن ـ که می‌تواند بر اثر استرس، اضطراب، اختلال وسواس فکری عملی یا بی‌حوصلگی و بی‌قراری بر فرد عارض شود ـ به نظر بی‌ضرر به نظر می‌رسد، اما ممکن است موجب انتقال باکتری یا عفونت‌های قارچی در بدن و جریان خون شود و نیز زمینه ابتلای فرد را به سرماخوردگی و آنفلوآنزا فراهم کند. 

نیازی به گفتن نیست که ناخن خوردن عادتی ناپسند و ناخوشایند است که می‌تواند هر لبخندی را از چهره فرد محو سازد.

ناخن خوردن باعث عفونت‌های باکتریایی و قارچی می‌شود

از مضرات ناخن خوردن چه می‌دانید؟

Credit: stylishlisa

حتما تا به حال یک بار سر و کارتان به مانیکور افتاده است و به چشم خود شاهد بوده‌اید که از زیر ناخن‌های شما چه چیزهای دل به هم زنی بیرون آمده است. در بین همین چیزهایی که با چشم غیر مسلح می‌بینید همان باکتری‌‌هایی نهفته‌اند که به چشم نمی‌آیند.

شایع‌ترین پاتوژن (عامل بیماری) کمین کرده در زیر ناخن‌های ما به باکتری‌های استافیلوکوک، استرپ و کورینفورم معروف‌اند که می‌توانند حتی از راه پوست به دورن بدن شما راه پیدا کنند اما راحت‌ترین راه برای نفوذ در شما برای این باکتری‌ها این است که شما ناخن بخورید.

اگر این مطالبی که گفته شده برای ترک کردن عادت ناخن خوردن کافی نیست، به قارچ‌های درماتوفیت فکر کنید که با نام عفونت قارچی نیز شناخته می‌شود و زیر بافت ناخن‌های ما پنهان هستند و همین که شما شروع به جویدن ناخن کنید این قارچ‌های عفونی به درون بدن شما سرازیر می‌شوند. دفعه بعد که دستخوش استرس و اضطراب شدید، سعی کنید به جای ناخن خوردن پنج بار نفس عمیق بکشید که هیچ ضرری هم برای شما ندارد.

ناخن خوردن عامل ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا است

از مضرات ناخن خوردن چه می‌دانید؟

Credit: stylishlisa

براساس گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، بیش از 200 نوع ویروس سرماخوردگی وجود دارد که در پیرامون ما زندگی می‌کنند. درست است که ضعف در سیستم ایمنی بدن یا تماس با فرد مبتلا به سرماخوردگی از جمله راه‌های مبتلا شدن به سرماخوردگی است اما اگر عادت ناخن خوردن از سر شما بیفتد کمتر از گذشته دچار سرماخوردگی می‌شوید.

ویروس‌هایی که عامل آنفلوآنزا هستند نیز روی پوست بدن شما زندگی می‌کنند. بنابراین به طور مرتب دست‌های خود را با آب و صابون بشویید (یا در صورت نبود آب از ضدعفونی‌ کننده‌های الکلی برای تمیز کردن دست‌های خود استفاده کنید) و خلاصه هر بار هوس کردید که ناخن بجوید به جای این کار همیشه در جیب خود آدامس داشته باشید و بلافاصله یک آدامس در دهان خود بگذارید.

ناخن خوردن دندان‌های شما را از بین می‌برد

دندان

Credit: newsgra

ناخن خوردن همچنین می‌تواند به دندان‌ها و لثه‌های شما آسیب وارد کند. آکادمی دندانپزشکی عمومی دریافته است که ناخن خوردن می‌تواند موجب ترک خوردن، لب پر شدن یا ایجاد ساییدگی در دندان‌های جلویی شود. از طرف دیگر، ناخن خوردن باعث زخم شدن لثه و بافت آن می‌شود. 

چنانچه عادت به ناخن خوردن دارید، به دندانپزشک مراجعه کنید و از او بخواهید تا دندان‌ها و لثه‌های شما را معاینه کند تا شاید روش یا دارویی برای ترک این عادت در اختیار شما بگذارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان