ماهان شبکه ایرانیان

مقایسه روابط زناشویی در میانسالی و سالمندی

عموما این باور غلط در گروهی از افراد جامعه ما وجود دارد که رابطه زناشویی منحصر به جوانان است و آن را بعد از تولد فرزندان و برای سنین میانسالی و یا سالمندی غیرضروری می‌دانند

مقایسه روابط زناشویی در میانسالی و سالمندی
عموما این باور غلط در گروهی از افراد جامعه ما وجود دارد که رابطه زناشویی منحصر به جوانان است و آن را بعد از تولد فرزندان و برای سنین میانسالی و یا سالمندی غیرضروری می‌دانند.
هرچند به این نکته واقف‌ایم که در این سنین هم در مردان و هم در زنان میل و دفعات این رابطه با افزایش سن کاهش می‌یابد ولی رابطه عاطفی و صمیمیت بین همسران افزایش می‌یابد. مهم‌ترین عوامل موثر در میزان فعالیت جنسی در سن بالا عبارت‌اند از: بقا و سلامتی همسر، سلامتی خود فرد و میزان فعالیت جنسی در ماه‌های قبل؛ هرچند می‌دانیم که درجاتی از کاهش علاقه و کارکرد جنسی در میانسالی و سالمندی اجتناب‌ناپذیر است اما به نظر می‌رسد عوامل دیگری مانند عوامل فرهنگی و اجتماعی در تغییرات جنسی این سنین بیش از تغییرات روان‌شناختی ناشی از پیری نقش داشته باشد. برای افراد در میانسالی و سالمندی در افراد سالم، فعالیت جنسی و رضایت‌بخشی از آن امکان‌پذیر است اما تعدادی از افراد این فعالیت‌ها را کنار می‌گذارند.
در جامعه ما این مساله بیشتر دیده می‌شود چون تحت تاثیر باورهای اجتماعی و فرهنگی به خصوص وجود عروس و دامادها و غیره قرار گرفته و به دلیل نگاه خاص آنها به این مساله، کم‌رنگ شد و گاهی این روابط کنار گذاشته می‌شود. همین امر موجب نارضایتی جنسی زوجین و نهایتا اختلافات زناشویی می‌شود. به دلیل وجود احتمال تمنا و فعال بودن مردان در این سنین نسبت به زنان، عمده نارضایتی ایجاد شده توسط مردان گزارش می‌شود. در برخی موارد حتی ریشه اختلافات بین زوجین در این سنین، به این مساله روابط جنسی برمی‌گردد و باید توسط درمانگران کشف و درمان شود. به هر حال این باور عامه که سالمندان اساسا عاری از مسایل جنسی هستند برگرفته از یک عقیده شخصی است و در افرادی که این عقیده را ندارند فعالیت‌های جنسی بیشتر و بهتری تجربه می‌شود.
قرار داشتن در سنینی که اصطلاحا یائسگی نام دارد، داشتن تعداد کافی فرزندان و اینکه برخی افراد اقدام به بستن لوله‌های جنسی کرده‌اند و نگرانی از بابت بارداری ناخواسته وجود ندارد، همه و همه می‌تواند نکات مثبتی باشد که روابط جنسی را در این سنین به همراه آرامش و دور از نگرانی می‌سازد لذا اگر شما در سن میانسالی و سالمندی هستید و از کاهش رضایت جنسی خود گله‌مندید و یا به دلایلی به صورت ناگهانی این نارضایتی از فعالیت جنسی حادث شده است نیازمند بررسی و درمان هستید. در کلینیک‌های مشاوره خانواده و سلامت جنسی شما به اتفاق همسرتان می‌توانید از راهنمایی‌های درمانگران بهره بگیرید.
منبع: http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان