در حال حاضر برخی به شدت دنبال آن هستند که آتش جنگ تمدن ها، یا به عبارتی جنگ ادیان برافروخته شود. آنان در این راه بر طبل جنگ می کوبند و آتش کینه را می افروزند. نظریه پردازانی مردم را دعوت به این جنگ دیوانه وار می کنند و در رأس این اندیشمندان نویسندة انگلیسی مقیم ایالات متحده «برنارد لوئیس» قرار دارد. او سخنگوی رسمی ادبی و دانشگاهی جناح راست مذهبی در امریکا است و این در حالی است که برخی به اشتباه فکر می کنند «ساموئل هانتینگتون» این سمت را دارد.
به گزارش موعود، برنارد لوئیس در این مورد، دو کتاب به رشته تحریر در آورده است: 1. چه اتفاقی افتاد، و 2. بحران اسلام. مطالب اساسی که در این کتاب ها آمده، به طور خلاصه عبارتند از: مسلمانان از غرب و تمدن و دموکراسی و لائیک بودن آن نفرت دارند و این تنها به خاطر این است که آنان مسلمانند. علت اصلی به وجود آمدن این نفرت، دین آن ها و قرآنشان است، نه استعمار غرب و یا اشغال افغانستان و عراق توسط امریکایی ها، و نه تجاوز و حملة صهیونیستی ـ امریکایی به فلسطین و لبنان.
برخی این نظریات را پذیرفته و نویسندگان دیگری نیز به اشکال مختلف آن را بیان کرده اند که ناشی از سوء فهم آن ها در این امر است. از جمله این نویسندگان می توان از نویسنده ایتالیایی خانم «اوریانا فالاچی» نام برد. او در 15 سپتامبر سال 2006 وفات یافت. وی در وصیت نامة خود، کتاب خانه اش را به واتیکان در رم اهدا کرد.
جناح راست مذهبی امریکا نیز در برافروختن این جنگ و هرچه شعله ورتر شدن آن تأثیر دارد. این جناح با اسلام رقابت، و سعی می کند تمام مردم مسیحی شوند و در عین حال از آزادی دینی دفاع کرده، در پی آن است که در پنج قاره رؤسایی سر کار آیند که موافق افکار و ایده های آن ها باشند. جنگ در حال حاضر خارج از انتظار است.
پنتاگون ـ وزارت دفاع امریکا ـ و ارتش اسراییل، از اواخر سال 2005 سازمانی تشکیل داده اند، تا پنجاه میلیون از انجیلی های امریکا را بسیج کرده و از این طریق افکار عمومی مردم کشور خود را، در جنگ علیه لبنان و سپس سوریه و ایران، با خود همراه سازند، و مردمان آن ها از این راه حمایتشان کنند.
محور عمومی این کار بر جمع کردن و ادغام رؤسای انجیلی در یک مؤسسه ایدئولوژی و عقیدتی واحد تحت عنوان «مؤسسه مسیحیان متحد به خاطر اسراییل» متمرکز است. این سازمان جدید در پی آن نیست که جانشین سازمان مشهور «ایپاک» که یک گروه فشار سیاسی (لابی) در میان رهبران است، از این طریق شود، بلکه هدف مأموریت آن، ترویج و اندیشه های صهیونیستی در کلیساهای انجیلی و دیگر کلیساها است تا بیشتر امریکایی ها، حمایت و پشتیبانی از عملیات تجاوزگرانه نظامی اسراییل را یک واجب دینی بشمارند.
در دسامبر 2006، کتاب خطرناکی در ایالات متحده به نام شمارش معکوس برای اورشلیم: هشدار به جهان، آخرین فرصت برای صلح به چاپ رسید، و با سرعت بسیار زیاد و تنها در سه ماه این کتاب به یکی از پرفروش ترین کتاب ها در بازارهای بزرگ ایالات متحده امریکا تبدیل شد.
نویسنده در این کتاب آورده است که: «رهبران و حاکمان کنونی ایران در پی آنند که به وسیلة بمب هسته ای اسراییل را از صحنه روزگار محو و نابود کنند. و پس از آن که روس ها و مسلمانان به اسراییل حمله کنند، جنگ دومی میان ایالات متحده از یک طرف و چین و اتحادیه اروپا، برای تسلط بر اسراییل درمی گیرد. در این حال مسیح دروغین در لباس رئیس اتحادیه اروپا ظاهر می شود و در نهایت جنگ هولناک هسته ای سرنوشت ساز خواهد بود. این جنگ سرنوشت ساز در «مگدو» (آرمگدون) به وقوع می پیوندد. بدین ترتیب نزول مسیح شریف و واقعی به زمین امکان پذیر می شود تا دوباره ظهور کند و کسانی که منتظر بازگشت و ظهور او بوده و به او ایمان داشته اند، می توانند کفة ترازو را به نفع مسیح و مسیحیان سنگین تر سازند و آن ها را پیروز گردانند. از همین ر و از اکنون باید وارد جنگی غیرمنتظره شد.» نویسنده این کتاب نظامی ـ دینی، کشیشی است به نام «جون هاگی». او اهل «تکسان» بوده و در حال حاضر ستاره جدید آلمان در مسیحیت صهیونیستی است.
رقابت انجیلی ها با اسلام
این روزها انجیلی ها وارد رقابت پرتنشی با ادیان دیگر، به ویژه دین اسلام که روز به روز هزاران نفر به شمار پیروان آن در غرب افزوده می شود، شده اند و این در حالی است که مسلمانان فعالیت های تبلیغاتی چندانی برای گرویدن به این دین در غرب ندارند. انجیلی ها با چیدن معادلات مختلف در پی آن هستند که مانع گسترش دین اسلام در غرب شوند.
مجله «مسیحیت در امروز» خلاصه مقالات و نظریات و تحقیقاتی را که در سمینار مذهبی «گوردن کونوئیل» در ایالت ماساچوست در فوریه 2006 ارائه شده بود، منتشر ساخته است. شرکت کنندگان در آن سمینار معتقد بودند که «اسلام بسیار بیشتر از مسیحیت در حال گسترش است.»
بنابر آمارهای منتشر شده، سالانه حدود 30 تا 40 هزار نفر فرانسوی و پانصد هزار نفر امریکایی از زمان انفجارات یازده سپتامبر 2001 میلادی به دین اسلام می گروند.
«شیخ هارون سنجوپا» از اتحادیة شورای مسلمانان شرق و جنوب و میانة افریقا در اوگاندا گفته است: اسلام به سرعت در حال گسترش است، هر دقیقه اشخاصی به ما مراجعه می کنند و می خواهند به دین اسلام بگروند.»
دین اسلام در جنوب افریقا در میان سیاه پوستان که 80 درصد ساکنان این منطقه را تشکیل می دهند و شمار آن ها 45 میلیون نفر است در حال گسترش است. تا آن جا که یکی از کشیش های آلمانی به خاطر ترس از گسترش دین اسلام، اقدام به خودکشی کرد.
اما در مورد انجیلی ها، کارشناس! انگلیکانی؛ «دیوید برانت» در دهه هشتاد قرن بیستم انجیلی ضمن ارائه آماری پیش بینی کرده است که شمار مسیحیان انجیلی از 25 درصد از کل مسیحیان جهان به 44 درصد برسد. هم چنین او پیش بینی می کند که شمار مسیحیان دیگر غیر کاتولیک از 25 درصد به 23 درصد و شمار کاتولیک ها از 50 درصد به 33 درصد کاهش یابد.
زمانی که این پیش بینی ها منتشر شد، آن گونه که «والتر ج، هالنوگر» در بحثی تحت عنوان «انجیلی ها آینده هستی و وجود مسیحیت» در کتاب جغرافیای سیاسی می گوید، بسیاری از متخصصان او را به خاطر این پیش گویی ها به تمسخر گرفتند، اما به هر حال پیش بینی های او درست از آب درآمد، زیرا مذهب انجیلی که پیروانی نداشت، طی یک قرن 500 میلیون پیرو پیدا کرد. و این مسئله در تاریخ بی نظیر است و با نسل بعدی این مذهب به تمامی کلیساهای دیگر نفوذ می کند و این چیزی است که در حال حاضر به شدت در حال گسترش است.
شمشیر آزادی دینی
سالی یک بار، ایالات متحده امریکا خود را حامی و پاسدار ملت ها و ادیان مختلف معرفی می کند و شمشیر آزادی دینی را به روی برخی از کشورها می کشد. در این حال کشورهای اسلامی و چین در رأس این کشورها قرار دارند.
در دسامبر 1996 میلادی، «هورو وتیز» به «خانم نیناشیا» که یک یهودی متعصب و رئیس برنامه حقوق بشر در سازمان «خانه آزادی» است، پیوست. خانم نیناشیا کتاب لانة شیر را به رشتة تحریر درآورده و در آن گفته که: «کشورهای مصر، سودان، ایران عربستان سعودی و پاکستان از جمله کشورهایی هستند که ستم بسیاری در حق مسیحیان روا می دارند.» او اسلام را در سخت گیری و ستم نسبت به مسیحیان مانند کمونیست دانسته است. در دسامبر 1997 م. هورووتیز و خانة آزادی کنفرانسی تحت عنوان «روز جهانی هم بستگی با کلیسای ستمدیده» برگزار کردند. در این کنفرانس نمایندگان چهل هزار کلیسا از ایالات متحده برای هم بستگی با مسیحیان ساکن در کشورهای اسلامی شرکت داشتند. این کنفرانس کلیساها و دولت امریکا را متهم به کوتاهی و کم کاری در مورد مسیحیان کرد و خواستار نجات مسیحیان شرق از چنگال اسلام شد.1
البته کار به این جا ختم نشد؛ انجیلی ها «هنر هفتم» ـ سینما ـ را نیز به خدمت گرفته تا سبب برانگیختن احساسات کودکان و نوجوانان شده و آن ها را برای یک جنگ صلیبی قریب الوقوع آماده کنند. در فیلم مستندی به نام «ارودگاه مسیح» تعدادی از بچه ها نشان داده می شوند که اشک از چشمانشان جاری شده است و در این حال به آن ها گفته می شود «شما ناخالص و منافقید» و به آن ها گفته می شود که باید دستانشان را با آب بشویند تا شیطان را از خود برانند و این کارها در ضمن آماده سازی آن ها برای جنگ در دفاع از انجیل صورت می گیرد، تا آن ها هم مانند مجاهدان فلسطین که در اردوگاه هستند، آماده جنگ شوند.
در صحنه دیگری از این فیلم، همان بچه ها نشان داده می شوند که جمع شده و برای رئیس جمهور امریکا جورج بوش دعا می کنند، دستانشان را به بالا گرفته و چشمانشان را بسته اند و این صحنه پیش از صحنه خواندن سرود «حکمرانان صالح» است که اشک از چشمانشان جاری می شود.
در چین نیز ایالات متحده به حمایت و پشتیبانی خود از مسیحیان و به ویژه مسیحیان انجیلی ادامه می دهد و وضعیت و احوال آن ها را در جاهای مختلف بررسی کرده و اخبار آن ها را منتشر می کند و از رنج ها و مشکلات و شکایت های آن ها را به جهانیان می رساند.
شمار مسیحیان انجیلی چین، بنا بر گزارش های مطبوعاتی که در برخی از پایگاه های اینترنتی آمده، بین 25 تا 40 میلیون نفر در نوسان است. جورج بوش ـ رئیس جمهور امریکا ـ در ماه مه، سه نفر از بزرگان این مذهب در چین را به حضور پذیرفت و آن ها 1. «لیبیگانگ» وکیل 2. «وانگ لی» نویسنده 3. «ویوجی» رمان نویس بود و پکن این دیدار در کاخ سفید را «بازی با آتش» توصیف کرد.
آفریقا، بهشت موعود
در آفریقا، درگیری هایی سه جانبه میان دو فرقه از مسیحیان و مسلمانان در حال وقوع است. دو فرقه انجیلی و کاتولیکی در تعدادی از کشورها به همدیگر حمله کرده و دیگری را از میدان به در می کنند که البته در این میان کلیسای انجیلی امریکایی حمله کننده و کلیسای کاتولیکی اروپایی ـ به ویژه فرانسوی ـ مورد حمله و طرد شدن است.
به عنوان مثال، در نیجریه کلیسای انجیلی امریکایی در میان بالاترین مقامات یعنی شخص رئیس جمهور آن کشور، «اوباسانجو» نیز نفوذ کرده است. در حال حاضر کشیش «ماکسویل آبراهام» تصمیم دارد کاندیدای ریاست جمهوری این کشور در سال 2007 میلادی شود. کشیش وی آبراهام همان رئیس ابرشیه2 است که محل اصلی آن در «لاگوس» پایتخت نیجریه است. وی شروع به بسیج کردن پیروانش که عضو «جنبش مسیحی دموکرات» هستند نموده تا بتوانند یک «لابی مذهبی سیاسی» تشکیل دهد و از طریق آن بتواند آن چنان که به کرسی ریاست دینی دست یافته، کرسی ریاست جمهوری را نیز به دست آورد.
پایگاه اینترنتی «مسیحیت در امروز» که پایگاهی انجیلی پروتستانی است، در شرحی بر این خبر بیان داشته: «این امر در حقیقت پاسخ و عکس العملی علیه موج گرایش به دین اسلام، و اجرای احکام آن در شمال نیجریه است که اکثر ساکنان شمال این کشور و هم چنین میانه آن، مسلمان هستند.»
این حوادث در شرایطی اتفاق می افتد که رهبر اسلامی شمال نیجریه در یک حادثة سقوط هواپیما کشته شده ولی هنوز علت انفجار این هواپیما مشخص نشده است.
قاره افریقا از دیدگاه انجیلی های امریکا، همچون بهشت موعود و میدان پیروزی های دینی و سیاسی به شمار می آید. «جاناتان پونک» ناشر مجلة بین المللی تحقیقات تبشیری (مسیحی) که در ایالات متحده پخش می شود، تأکید می کند که مسیحیت در قرن بیستم که شاهد جنبش استعماری کشورهای غربی و به خدمت گرفتن ملت های شرق و آفریقا بوده، بسیار گسترش یافته است.
در سال 1900 میلادی، شمار مسیحیان آفریقا حدود 7/8 میلیون نفر بود و در سال 1970 شمار آن ها به 117 میلیون نفر و در حال حاضر به 389 میلیون نفر رسیده است.
پس از اروپایی ها، انجیلی های امریکا مسئولیت یاری رساندن و غلبه دادن مسیحیان در جهان را بر عهده گرفتند. انجیلی ها در این راه اولویت را به مبلغان سیاه پوست آفریقایی می دهند تا با استفاده از آن ها مأموریتشان آسان تر انجام گیرد و با تمام امکانات و ابزارها و با اعمال فشار سعی می کنند اقلیت ها و گروه هایی تابع خود را در تمامی کشورها از جمله مراکش به وجود آورند.
رؤسای انجیلی
«جو فروی دوتورکهایم» در «اخبار آیین ها و ادیان»3 این سؤال را مطرح می کند: آیا قرن 21 قرن انجیلی خواهد بود؟ نظریه پرداز آلمانی لوتری «وولفهات بانینرغ» عقیده دارد: «اگر کلیساهای پروتستانی همچون حال، دست از تبلیغ مسیحیت بکشند، تا بدین وسیله با فرهنگ لائیک هم سو بوده باشند، در قرن آینده فرقه ای جز انجیلی ها در میدان باقی نخواهند ماند. در حال حاضر مناطق مختلفی از جهان شاهد درگیری و کشمکش میان کلیساهای انجیلی امریکایی و کلیساهای کاتولیک و پروتستان اروپایی است. و میدان امریکای جنوبی که پیوسته قلعه و مرکز نفوذناپذیر و پروتستانی اروپایی بوده، در رأس این درگیری ها قرار دارد. این درگیری ها در انتخابات قانون گذاری مجلس و ریاست جمهوری اشکال گوناگونی به خود می گیرد و گاهی اوقات هم خود را در کودتاها و کودتاهای ضد آن خود را نشان می دهد.
به عنوان مثال، در برزیل آن گونه که «اندری لورتن» ـ استاد علوم سیاسی، عضو گروه تحقیق در رصد حوادث سیاسی در امریکای لاتین و صاحب کتاب هایی در زمینة تحولات و تغییرات دینی در امریکای جنوبی ـ می گوید: در صد جمعیت کاتولیک ها از 85 درصد در سال 1980 م به 70 درصد در سال 2000 میلادی رسیده است. و علت آن هم تغییر در آیین مردم است که کلیسای انجیلی امریکا از این امر استفاده کرده تا بتواند در میان مردم نفوذ و زیر پای کاتولیک ها را خالی کند.
در جریان این تغییر و تحول بزرگ، هیچ یک از کشورهای امریکایی، جز مکزیک مستثنی نبوده اند. در آغاز قرن بیستم بیشتر کشورهای لاتینی 100 درصد کاتولیک بوده اند اما این وضعیت پس از جنگ جهانی دوم به نفع کلیساهای امریکایی تغییر کرد، تا آن جا که اغلب مردمان برخی از این کشورها پیرو کلیسای امریکایی شدند و برخی از رؤسای انجیلی در برخی کشورها به مقام ریاست جمهوری رسیدند، از جمله می توان به کشور گواتمالا (رئیس جمهور این کشور «رنوس مونت» با کودتای سال 1985 به ریاست جمهوری رسید و سپس «جورج سیرانوالیاس» که از طریق انتخابات رئیس جمهور شد) و «آلبرتو فوجیموری» در پرو در همان سال و رئیس جمهور برزیل (اسیلفا) در آغاز ماه نوامبر 2006، اشاره کرد کلیسای انجیلی امریکا به این فتوحات در امریکای لاتین بسنده نکرده بلکه به تمام کلیساهای اروپا فشار آورده تا آن جا که کلیسای فرانسه از این هجوم، شکایت کرده است. این جنگ در حال حاضر در حال انجام است.نخست وزیر اسپانیا اعتراف می کند، برخلاف نظر برخی که می گویند جنگ در آینده صورت خواهد گرفت، در حال حاضر جنگ در حال انجام است. «خوسیه ماریا» ـ رهبر حزب ملی اسپانیا ـ نیز در یک سخنرانی در ایالات متحده ـ و چ
ه مناسبتی هم دارد ـ در جمع رؤسای انجیلی ها دقیقاً می گوید: «ما در حال جنگیم. یا آن ها پیروزند یا ما. غرب به اسلام حمله نکرده است، آن ها هستند که به ما حمله کرده اند. باعث تأسف است که کلیسای کاتولیکی وارد جوّ بحران و اعلام جنگ انجیلی های امریکا بر دیگران شده و بیم از آن می رود که پاپ که اسلام را متهم به خشونت و اندیشه گرا نبودن کرد، تحت فشار و یا در پاسخ به درخواست امریکایی ها این مطالب را گفته باشد. ایالات متحده سبب برافروخته شدن جنگ ادیان است؛ امریکایی که باور دارد که وارث مسیحیت بوده و رسالت آن را در دنیای جدید بر عهده دارد. و این امریکاست که به تنهایی مسئول مشکلات و رویدادهای این جنگ در حال حاضر و یا در زمان های آینده است. و دانشمندان مسلمان و عقلای اهل کتاب و اندیشمندان بی طرف باید آتش را از دست کسانی که خود را پشت چهره مسیح پنهان می کنند بگیرند و مانع جنگ افروزی آن ها شوند و بی شک مسیح در زمان بازگشت و ظهور و روز میقات از آن ها اعلام بیزاری خواهد کرد.
|