«مژده رحیمیمحسنی» یک دختران تهرانی که در یزد مشغول به تحصیل است در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: به نظر من یک دختر مسلمان در این جامعه باید نه تنها خودش رشد کند، بلکه باعث رشد اطرافیان نیز شود.
وی ادامه داد: دختر مسلمان ایرانی باید ارزش و قیمت خودش را بداند و متناسب با جایگاه خود در جامعه حضور پیدا کند.
رحیمی با بیان اینکه دختر هرچهقدر ذهن بازی داشته باشد بهتر میتواند روی اطرافیانش اثر داشته باشد، در مورد حجاب، اظهارکرد: به نظرمن حجاب هم تاجایی میتواند به فرد کمک کند که امنیت او را تضمین کند.
«شیما محمدی» یکی از بانوان یزدی افزود: به نظرمن یک دختر وقتی مسلمان نامیده میشود که درکنار انجام واجبات دین، به پوشش کامل نیز اهمیت بدهد.
وی ادامه داد: یعنی در کنار انجام دستورات قرآن نیز در ظاهر و باطن او نشانههای مشخصی از اسلام نمایان باشد.
«سارا نقش بندی» دختر کرمانشاهی ساکن یزد، با اشاره به اینکه همه دختران باید معنی مسلمان بودن را درک کرده باشند و پس از آن به اصلاح خود بپردازند، اظهارکرد: معنی کلمه مسلمان که بسیاری از افراد آن را درک نمیکنند، خیلی گسترده است.
وی ادامه داد: مسلمان یعنی تسلیم در برابر خدا و تسلیم یعنی انجام دستورات خداوند.
نقش بندی با بیان اینکه دختران باید به درک درستی از حجاب برسند تصریح کرد: حجاب فقط چادر و روسری نیست، حجاب باید ذهنی باشد.
وی با اشاره به این که انسانیت از همه چیز مهمتر است، گفت: روح انسان باید حجاب داشته باشد نه پوشش اجباری.
به روز بودن هیچ منافاتی با مسلمان بودن ندارد
«فخرالسادات خامسی» رییس دانشکده حضرت رقیه(ع) در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به جایگاه علمی، معرفت، پارسایی، خودباوری و حق مداری حضرت معصومه(ع) اظهارکرد: دختران مسلمان نیز باید با الگو قراردادن حضرت معصومه(ع) بتوانند با نیروی اراده و پشتکار اصالت دختر مسلمان ایرانی را به جهانیان نشان دهند.
وی افزود: در جامعه امروز به دلیل گستردگی ارتباطات در عصر نوین مرزهای جغرافیایی برداشته شده و دختران بیشتر تحت تاثیر جهان قرار میگیرند.
این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه در گذشته جایگاه زنان و دختران در جامعه ایرانی مشخص بوده و میدانستند که باید در چه مسیری قدم بردارند تصریح کرد: دختران ما، در جامعه امروزی به دلیل تداخل سنتها و عقاید باید با دقت بیشتری راه را از بیراههها تشخیص داده و در مسیر آن قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه منظور از انتخاب راه درست، این نیست که الگوهای جهانی را کنار گذاشته و به سمت الگوهای زمان گذشته بروند اظهارکرد: باید با بینش عمیق، قسمتهای مثبت دنیای مدرن را انتخاب کرده و با نمایش پیشینه اسلامی ایرانی، نمایی از دختر مسلمان را به جهانیان نشان دهند.
خامسی برخورداری از حجب و حیای دینی و اسلامی و علوم مختلف روز را از جمله مهمترین ویژگی دختران مسلمان در جامعه کنونی دانست و بیان کرد: به روز بودن هیچ منافاتی با مسلمان بودن ندارد.
وی با بیان اینکه نباید دختران مسلمان با فضای مجازی بیگانه باشند تصریح کرد: فرزندان ما میتوانند با استفاده صحیح از فضای مجازی و کسب اطلاعات کافی به یک دختر جامع الابعاد باحفظ شئونات اسلامی تبدیل شود.
چرخه اجتماع بدون حضور زنان کند میشود
فخرالسادات خامسی هامانه با اشاره به اینکه باید شرایط برای نقش آفرینی و حضور فعال دختران در جامعه فراهم شود، افزود: مسئولین و خانوادهها باید باور کنند که دختران امروزی متفاوت هستند و به حضور در جامعه، تفریحات شاد، نشاط اجتماعی و باهم بودن نیاز دارند.
رییس دانشکده حضرت رقیه یزد تصریح کرد: خانوادهها باید با همکاری مسئولان مسیر وزیرساختهای لازم برای پیشرفت اجتماعی و سیاسی بیش از پیش دختران در جامعه فراهم کنند.
خامسی اضافه کرد: در سالهای قبل اگربه 50 درصد جامعه که بانوان بودند توجه نمیشد شاید مشکل خاصی بوجود نمیآمد اما درحال حاضر با توجه به پیشرفت علمی، اگر چرخه اجتماع بدون حضور زنان بچرخد، کند میشود.
وی با بیان اینکه بدون حضور فعال زنان و کنار گذاشتن آنان از جایگاه ویژه خود، توسعه پایدار در کشور اتفاق نمیافتد خاطرنشان کرد: واقعا وقت ان رسیده که بهطور جدی نه در شعار، بلکه در عمل مسئولان یک جایگاه ویژه و خاص در تصمیمگیریها و برنامهها برای دختران و زنان در نظر بگیرند.