سخن از خدا جویان سعیدی است که راه را شناختند، پیمودند و رسیدند . هم آنان که با خون سرخشان، به برگ های زرین تاریخ انقلاب اسلامی جلوه ای ویژه بخشیدند و به صفحه پر مهر تعهد مهر شیدایی زدند . همان عباد الرحمنی که شبانگاهان در کوچه های خلوت و مهتابی «الهی و ربی من لی غیرک » قدم زدند و دست در دستان دل، از نردبان بندگی بالا رفتند و طعم خوش لحظه قرب را چشیدند . و هم آنان که سحرگاهان از جام «قو علی خدمتک جوارحی » سرمست گشتند و روزهایشان بر سجاده عبودیت گذشت .
و مهر ماه، خود شهیدستانی است، معطر به عطر آدینه رنگ شهادت .
و ما در آینه سیره شهیدان مهر ماه، حلاوت سعادت مندانه و جاودانه زیستن را خواهیم چشید .
آینه اول:
روزهای کوتاه پائیزی، شتابان خود را به جمعه ای رساندند تا شاهد پر کشیدن سرو قامتی نستوه باشند . باختران، هنوز،
به عطر ندبه مترنم بود . و مردمش با آوای «این بقیة الله » محبوب را می طلبیدند .
لحظات خود را آماده حضور در واقعه ای از جنس عاشورا می کردند . ثانیه ها، خود را به دقایقی می رساندند که دست تقدیر، شهادت را بر پیشانی ابر مردی نستوه، از جنس آسمان مردان ربانی رقم زده بود .
جاودانه مردی از تبار «درد» در هفتاد و نه سالگی، با اقتدا به امیرالمؤمنین علی (ع) از سنگر محراب، شیدا و خونین بال پر می کشید .
او در سال 1282 هجری شمسی در اصفهان متولد شد . و نهال وجودش، در جنت الماوای حوزه علیمه، در اصفهان و قم رشد کرد و پر بار گشت . در چهل سالگی به درجه اجتهاد نائل آمد .
تشنگان دانش و معنویت از نورانیت علم و اخلاقش بهره مند می شدند که در سال 1330 هجری شمسی به امر حضرت آیة الله بروجردی قدس سره برای اداره حوزه علیمه باختران عازم آن دیار گشت .
همزمان با تدریس و تبلیغ، به فعالیت های مبارزاتی علیه رژیم ستم شاهی پرداخت و چندین بار توسط نور گریزان شب ستیز طاغوت دستیگر و روانه زندان شد .
پس از طلوع فجر جاودانه انقلاب اسلامی، به امر حضرت امام خمینی قدس سره به امامت جمعه باختران منصوب شد . و در این سنگر تا آخرین لحظه زندگی پر بارش حضور یافت .
حضرت امام خمینی در شان این ابرمرد نستوه فرمودند:
«. . . چه سعادمند و پیروزند، آنان که در نشیب و فرازها و پستی و بلندی های حیات خویش به دام های شیطانی وسوسه های نفسانی نیفتاده و آخرین حجاب بین محبوب و خود را با محاسن غرقه به خون، خرق نموده و به قرارگاه مجاهدین فی سبیل الله راه یافتند .»
او در کنار رزمندگان اسلام، با لباس، رزم با وجود کهولت سن در جبهه ها، حضور پیدا می کرد . و به سان شهادت جویان دلباخته در فضای معنوی جبهه با واژه های پدرانه اش به رزم آوران اسلام روحیه می بخشید .
سرانجام، در آدینه ای که به عطر حجة بن الحسن معطر بود با محاسنی به خون آغشته تا منزل جانان پر کشید و چهارمین شهید محراب لقب گرفت .
این سعادتمند واصل، حضرت آیة الله شیخ عطاء الله اشرفی اصفهانی بود که عمر پر بار خویش را به زهد و تقوی و جهادی عاشقانه با نفس و سعی عالمانه در تبلیغ دین الهی گذراند و سیره اش مثنوی بلند دلدادگی گردید .
آینه دوم:
از رزمی بی امان باز می گشتند غرور آفرین، اما مخلصانه . باز می گشتند که بروند و رفتنشان زمینه ای برای ماندن باشد . هواپیما آرام به سمت تهران در حرکت بود ولی در حوالی کهریزک سقوط کرد ; تا مسافرانش صعود کنند . صعود به بلندای عزت و رسیدن به برترین نوع پیروزی ها ; یعنی شهادت . چهار سردار سپاه اسلام و تعدادی از رزمندگان مجروح که برای مداوا به تهران منتقل شدند، جز این مسافران واصل بودند .
فرقی نمی کرد، هر عنوان و سمتی که داشتند و در هر نقطه جغرافیایی این سرزمین که متولد شده بودند ویژگی خاص آنان را لایق پر کشیدن کرده بود . و همین امر رمز جاودانه بودن آنان گشته بود . باید با وجود آنان و شهادت یافتگانی امثال آنان، قهرمانان اسطوره ای را از صفحه ذهن ها پاک کرد . و بر کتاب دل ها، نقش جاودانه این قهرمانان پیروز را نقش زد . آنها با تمام وجودشان خود را وقف اسلام کرده بودند . خدا را به مهربانی شناخته بودند، عاشقانه مطیع محض اسلام گردیده بودند . آخرت اندیشی و تعهد به مبانی اسلام ناب محمدی، لباس تقوی را تنپوش آنان کرده بودند . اعتقاد به جهاد و مبارزه ای حسین گونه، آنان را تبدیل به عزم آهنینانی رزم آفرین کرده بودند که از هیچ خدمتی برای تثبیت ارزش های انقلاب اسلامی دریغ نمی کردند .
اطاعت محض آنان از ولایت فقیه به آنان شخصیتی ولایی بخشیده بود . نمازهای اول وقت و سجاده نشین های عارفانه آنان در سحرگاهان زمینه ای شد تا همای شهادت بر بام دلشان بنشیند و هنر مردان خدا را بر صفحه تاریخ نقش زدند که: شهادت هنر مردان خداست .
این ره یافتگان، سرداران رشید اسلام: سرلشگر شهید فلاحی ; سر تیپ شهید موسی نامجو ; پاسدار شهید یوسف کلاهدوز و سر تیپ شهید جواد فکوری بودند که آخرین سمت هایشان به ترتیب، وزارت دفاع، فرماندهی ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی، قائم مقام شورای عالی دفاع و مشاور جانشین ستاد مشترک بود .
اینان هرگز اسیر نام و نان نشدند و مردانه از اعتقادات ناب اسلامی به دفاع پرداختند . بر ماست که شهیدان سرافراز واصل را بشناسیم و آنان را به نسل جوان پس از انقلاب و دوران دفاع مقدس بشناسانیم تا در جاده نورانی که آنان پیش راهمان قرار داده اند، نظام اسلامی و انقلاب و اهداف بلند شهیدان به پیش ببریم .