قابل توجه آنهایی که هنوز تتو را دوست دارند
بعضی خانمها به فکر میافتند که سری به آرایشگاه بزنند و ابروها یا چشمانشان را تتو کنند. ولی اگر از متخصصان پوست و مو بپرسید، میگویند برای همیشه دور تتو را خط بکشید. تتو و کار کردن با رنگهای غیر بهداشتی و سوزن در محیطی که هیچ گونه نظارتی بر آن انجام نمیگیرد، بدون شک سلامت شما را تهدید خواهد کرد. اگر هنوز هم دو دل هستید که برای تتو به آرایشگاه بروید یا نه؛ 8 نکته زیر را بخوانید و بعدش تصمیم بگیرید.
شکستن سد دفاعی پوست
طرحهای تتو از آرایشهای دایم ابرو تا نقوش پُرآب و تابی که تمام سطح پشت یا بازو را میپوشاند، متفاوت است. انجام تتو ممکن است برای شما بسیار گران تمام شود، چون در این فرآیند، سوزن در یکی از سدهای دفاعی بدن شما نفوذ میکند و همراه خود عوامل میکروبی را وارد بدن میکند. رنگهای تتو هم ممکن است واکنشهای ایمنی بدن را تحریک کند. با انجام تتو سلولها، ملتهب و به صورت دانههای تسبیح برجسته و بنفش رنگ میشوند. افرادی که سابقه نقص ایمنی دارند باید حتما دور تتو را خط بکشند. بسیاری از رنگهای تتو فقط از مرکب ساخته شده است و عوارض پوستی شدیدی ایجاد خواهد کرد. پوست اولین سد دفاعی بدن در برابر میکروبها است و با تتو کردن این سد دفاعی مورد تهاجم قرار میگیرد
واکنشهای آلرژیک
رنگهایی که در تتو استفاده میشود به خصوص رنگ قرمز ممکن است ایجاد حساسیت کند. در این صورت پوست محل انجام تتو قرمز میشود و دچار خارش میشود. این حساسیتهای پوستی، سالها پس از انجام تتو ممکن است ظاهر شود. پزشکان پوست گاهی برای از بین بردن چنین حساسیتهایی باید داروهای هورمونی قوی برای شما تجویز کنند.
بیماریهای خونی
اگر وسایل تتو آغشته به خون افراد آلوده باشد، احتمال انتقال بیماریهای ایدز و هپاتیت C وجود دارد که از بیماریهای کشنده و خطرناک هستند. هپاتیت B، سل و کزاز هم به این روش منتقل میشوند. این بیماریها در حالت عادی اگر شما زندگی سالمی داشته باشید کمتر به سراغ شما میآیند ولی تصورش را بکنید که با یک تتوی آلوده شما خودتان را چهقدر آسان در برابر چنین عفونتهایی قرار خواهید داد.
مشکلات پوستیدر اطراف ناحیهای که رنگ تتو تزریق شده است، ضایعههایی به نام گرانولوما به وجود میآید که پُر از سلولهای ماکروفاژ است که تلاش میکنند رنگ تتو را ببلعند و از پوست پاک کنند، بهخصوص اگر رنگ تتو حاوی جوهر قرمز باشد. همچنین در محل تتو ممکن است کلوئید (برآمدگی در محل التیام زخم) ایجاد شود که افراد سیاه پوست بیشتر مستعد به آن هستند.
عفونت پوستی
تتو ممکن است موجب عفونت باکتریایی موضعی شود. علایم این عفونت شامل سرخی، گرمی، تورم و چرک است. اگر آرایشگر شما از وسایل استریل و اتو کلاو شده استفاده نکند، امکان به وجود آمدن این عفونتها بیشتر خواهد شدبه گزارش ای.بی.سی هلث ، اگزما، تورم، خارش مکرر و به وجود آمدن بافت اضافه در ناحیه تتو شده نیز از عوارض تتو محسوب میشود که گاهی اوقات بیمار باید تا آخر عمر از پماد یا کورتونهای تزریقی استفاده کند
پاک نشدن رنگ تتو
اگر مواد تتو به لایه ماندگار پوست تزریق شود، برای همیشه باقی میماند و قابل پاک شدن نیست ولی در صورتی که در لایههای سطحی تزریق شود، به تدریج کم رنگ میشود و از بین میرود. در عین حال اگر مواد تتو کربنی باشد میتوان آن را به وسیله لیزر برداشت ولی اگر دارای مواد رنگی به خصوص قرمز و قهوهای و زرد باشد، به دلیل وجود ترکیبات آهن در این رنگها امکان برداشتن آنها وجود ندارد و حتی با استفاده از لیزر نیز ناحیه تزریق شده برای همیشه تیره رنگ باقی میماند.
آسیب بافتهای چشم
بسیاری از خانمها برای اینکه خودشان را از آرایش چشم راحت کنند، تصمیم میگیرند که خط چشم را روی چشمهایشان تتو کنند در حالی که این کار عوارض زیادی در پی خواهد داشت. مشکل اصلی این است که آرایشگری که این کار را انجام میدهد هیچگونه آگاهی از ساختمان چشم و بافتهای حساس آن ندارد و این امر باعث میشود که هنگام وارد کردن سوزن به پشت پلک آسیب بافتهای چشمی رخ دهد. گاهی در صورتی که سوزن خیلی عمقی در بافت پلک وارد شود، باعث پارگی پلک و آسیب بافتهای کره چشم خواهد شد. از طرف دیگر وارد شدن رنگ تتو به داخل چشم میتواند باعث حساسیت چشمی شود.
استریل نبودن وسایل
تنها روشی که میکروبها را کاملا از بین میبرد، استفاده از اتو کلاو کلاس بی است که این روزها وزارت بهداشت آن را برای تمام دندانپزشکان اجباری کرده است. این اتو کلاوها قیمتی بسیار گران دارند و تهیه آن حتی برای مراکز درمانی هم بسیار پر هزینه است. حالا شما تصورش را بکنید که در چند آرایشگاه در شهر ما چنین اتو کلاوی برای استریل کردن وسایل تتو وجود دارد، بدون شک یا در هیچکدام چنین وسیلهای وجود ندارند و یا انواعی وجود دارد که استریل کردن وسایل را با این دقت انجام نمیدهند. دستگاه و سوزن تتو مستقیما با خون در تماس است و همیشه آغشته به خون افراد مختلفی است که برای تتو به آرایشگاه میآیند حتی اگر یکی از این افراد دچار ایدز یا هپاتیت باشد، به آسانی با عدم استریل دقیق وسایل بیماری خود را به دیگران منتقل خواهد کرد.
نظر کارشناس(دکتر حسین طباطبایی/ متخصص پوست و مو)
این روزها شاهد آن هستیم که بسیاری از بانوان برای پاک کردن تتوی دور چشم یا ابروی خودشان به مطب متخصصان پوست میآیند و از عوارض آن گله دارند.
تتو از نظر پزشکی به غیر از موارد نادر که برای پوشش یک جوشگاه غیرقابل درمان و زشت در صورت، آن هم از سوی پزشک متخصص پوست به کار میرود، در بقیه موارد از جمله دلایل زیبایی یا آرایش دایم توصیه نمیشود و طبق اطلاعیههای وزارت بهداشت این کار جرم تلقی میشود زیرا عوارض جدی مانند ایجاد گوشت اضافی، انتقال عفونتهایی مانند ایدز، هپاتیت، سل، تبخال و...، تغییر رنگ بعد از مدتی و تحریک و بیدار کردن بیماریهای زمینهای و... موجب ممنوع شدن آن شده است. متاسفانه مردم تحت نظر و توسط آرایشگاهها به طور غیرمجاز و غیراستریل تتو انجام میدهند و بعد از آنکه منصرف میشوند، به پزشکان متخصص پوست برای رفع آن مراجعه میکنند که گاهی بعضی از تتوها که رنگهای گوناگون در آن به کار رفته است، درمان بسیار مشکلی دارند و باید به دفعات با اشعه لیزر آنها را درمان کرد.
منبع:www.salamat.com