سالهاست که وقتی بیرون از منزل تشنهمان میشود، میتوانیم به نزدیکترین سوپرمارکت مراجعه کنیم و یک بطری آب بخریم و البته سالهاست که هنگام خرید این آبهای بطریشده، نگاهی به تاریخ مصرفش نمیاندازیم؛ احتمالا با این تصور که آب مثل شیر نیست که با گذشت زمان، فاسد شود. اما نگهداری از این بطریهای آب، حتی توی مغازهها هم بایدها و نبایدهایی دارد. شما از بایدها و نبایدهای آن خبر دارید؟
خرید آب
1. هنگام خرید حتما به تاریخ انقضای درج شده روی بطری دقت کنید و تازهترین آب را انتخاب کنید، نه بطریهای خاکگرفته و تاریخگذشته را. ماندن آب برای مدت طولانی در این بطریها موجب آزاد شدن مونومرهای موجود در آن میشود که برای سلامت افراد خطرناک هستند.
2. تاریخ انقضای آبهای بطری شده نباید نامحدود باشد. تاریخ انقضای آنها باید کوتاهمدت باشد تا ترکیبات مونومر و آروماتیک موجود در ترکیب بطریها وارد آب نشوند.
3. توجه داشته باشید که آبها در معرض آفتاب قرار نگرفته باشند؛ بلکه در محیطی خنک یا داخل یخچال در مغازه جای داده شوند.
نگهداری از آب
4. حتی اگر روی بستهبندی بطریهای آب، تاریخ انقضای نامحدود درج شده باشد، بعد از مدتی بهتر است آن را دیگر برای مصارف خوراکی مورد استفاده قرار ندهید.
5. .با این که آبهای بطری شده یخزده گرانتر هستند اما بستهبندی این بطریها فقط برای دمای 0 تا 4 درجه طراحی شدهاند؛ نه برای انجماد. پس این آبهای گرانتر را به قیمت جانتان نخرید.
6. اگر بطریها منجمد شوند، امکان دارد که از بستهبندی ترکیبات دیاکسین آزاد و وارد آب شود و زمینه سرطان را در مصرفکننده به وجود آورد و یا حتی ترکیب بطری آنها که موسوم به PET است، در اثر انجماد، ترکیباتی را آزاد کند که سلامت مصرفکننده را به خطر بیندازند.
نوشیدن آب
7. آب را خیلی سرد ننوشید تا عوارض گوارشی به دنبال نداشته باشد.
8. میتوانید برای رفع عطش در آبتان چند قطره آبلیموی تازه یا آب پرتقال بریزید.
9. داختن چند تکه از یک میوه یا مخلوط میوهها مانند تکههای خیار یا گیلاس یا حتی آناناس هم منظره زیبایی را ایجاد میکند و البته ارزش غذایی آب را هم بالا میبرد.
منبع:www.salamat.com