ماهان شبکه ایرانیان

تراشیدن موی سر

از دیگر سنت های پسندیده اسلامی و حقوق نوزاد بر پدر و مادر تراشیدن موی سر نوزاد است که مورد سفارش اکید قرار گرفته است. در این زمینه وارد شده که فردی از امام کاظم (علیه السلام) سؤال کرد که این حق تا چند روز بر عهده پدر و مادر است و تا چه زمانی بهتر است این کار را انجام دهند؟ امام در پاسخ فرمود: تا پیش از آن که سن نوزاد از هفت روز تجاوز کند.
این سنت نیز مانند دیگر سنت های اسلامی دارای ویژگی های بهداشتی برای نوزاد است. روایت مذکور اطلاق دارد و بین دختر و پسر تفاوتی در این سنت قائل نشده است.
امام صادق (علیه السلام) در پاسخ فردی که در مورد علّت آن از ایشان سؤال کرده بود، فرمود: «تَطْهیرُهُ مِنْ شَعْرِ الرَّحِمِ»؛ «این کار به خاطر پاک شدن کودک از موها [پرزهای] رحم مادر است.»
همچنین دربارة عقیقه و تراشیدن موی سر، حضرت امام رضا(ع) به مأمون در نامه ای می نویسد: «وَ الْعَقِیقَةُ عَنِ الْمَوْلُودِ الذَّکَرِ وَ الْأُنْثَی وَاجِبَةٌ وَ کَذَلِکَ تَسْمِیَتُهُ وَ حَلْقُ رَأْسِهِ یَوْمَ السَّابِعِ وَ یُتَصَدَّقُ بِوَزْنِ شَعْرِهِ ذَهَباً أَوْ فِضَّةً؛ عقیقه برای مولود پسر و دختر واجب است. همچنین نامگذاری فرزند واجب است و تراشیدن سرش در روز هفتم ولادت، و به وزن موی او صدقه داده شود، طلا یا نقره.»
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان