ماهان شبکه ایرانیان

گزیده ای از سخنان آیت الله جعفر سبحانی پیرامون کاهش جمعیت کشور

حضرت آیت الله جعفر سبحانی در پیامی به همایش ملی تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه که در آبان ماه ۱۳۹۲ در سالن همایش های مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم برگزار شد، نسبت به نرخ کاهش جمعیت کشور هشدار داد.

حضرت آیت الله جعفر سبحانی در پیامی به همایش ملی تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه که در آبان ماه 1392 در سالن همایش های مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم برگزار شد، نسبت به نرخ کاهش جمعیت کشور هشدار داد.

 مسأله کنترل جمعیت، تنظیم خانواده و یا سیاست های مربوط به جمعیت از جهات گوناگونی مایه بحث و بررسی است، چه بهتر نخست دیدگاه وحی الهی را در این باره بازگو کنیم و سپس به جهات دیگر بپردازیم.

از نظر قرآن اگر جامعه خود را از گناه و آلودگی پاک سازد، مشمول الطاف الهی می شود، که یکی از آنها فزونی اولاد است، و وحی الهی وجود فرزندان را زینت انسان دانسته و می فرماید «المال و البنون زینة الحیاة الدنیا».

 رسول خدا (ص) پرفرزندی را یکی از صفات زن و فزونی امت اسلامی را مایه مباهات خویش در روز رستاخیز می شمارد. قرآن آشکارا می گوید که خداوند ضامن روزی هر جنبنده است و در جایی که او ضامن هر جنبده است طبعا روزی هر انسان را که برای هدف خاصی آفریده شده به طریق اولا ضامن است.

 اگر در برخی از جوامع فقر دیده می شود ناشی از سوء مدیریت آن جامعه یا جوامع بشری است، آنجا که گروهی همه چیز را تحت سیطره خود گرفته و برای گروه های دیگر هیچ ارزشی قائل نیستند.

رونق اقتصادی و نشاط تجارت، صنعت و کشاورزی و دیگر فعالیت های درآمدزا مرهون رشد جمعیت است. هرگاه جمعیت رشد منفی به خود بگیرد و اکثریت اعضای جامعه را پیران از کار افتاده تشکیل دهند، رونق اقتصادی از دست رفته و چرخه اقتصاد دچار رکود می شود.

 جوامعی که امروز با کاهش رو به رو هستند برای مهاجرت جوانان کشورهای دیگر برنامه ریزی کرده اند تا آنجا که کانادا درهای خود را برای مهاجرت گشوده و حتی برای هر فرزندی هفت هزار و پانصد دلار نقد در نظر گرفته است، درست بر خلاف کشور ما که برای کاهش جمعیت جایزه تعیین کردیم.

نظام ما اسلامی است که برای جهان استکبار قابل پذیرش نیست و لذا پیوسته برای ما ایجاد دردسر کرده و دائما اوباما می گوید گزینه حمله نظامی روی میز من است، پاسخ گوی این حمله کیست آیا با جمعیتی پیر و فرسوده می توان پاسخ حمله دشمنان را داد.

نشاط خانواده بستگی به فزونی اولاد دارد. تک اولادی یا جفت اولادی تا مدتی نشاط بخش زندگی زوجین است، پس از رشد، هر یک جدا شده محیط خانواده یک محیط خاموش و مرده به نظر می رسد و از این رو در گذشته نشاط خانواده حتی بر تهی دستان بیشتر حاکم بود، اما اکنون پدر و مادر باید به خانه سالمندان منتقل شوند.

 مسأله معیشت و پیامدهای آن، به رایگان در اختیار نهادن وسایل کنترل جمعیت، اشتغال زنان در نهادها و کارگاه ها و سرگرمی های متنوع را از عوامل کاهش جمعیت است.

در بحث کنترل جمعیت، استان های شیعی از مسأله کاهش جمعیت استقبال کردند اما استان های دیگر چنین نبود بلکه خواستار فزونی جمعیت شدند.

گزارش های رسمی حاکی از آن است که از هر دو نفر که دعوت حق را لبیک می گوید 1.7 درصد جانشین دارند و این نشان می دهد که رشد جمعیت منفی است. 

مسؤولان مراقب باشند مبادا در داخل وزارتخانه(بهداشت) کسانی باشند که بخواهند بار دیگر این موضوع را تمدید کنند و بر خلاف منویات مقام معظم رهبری و خواسته همه علما و روحانیان آن سیاست قبلی را ادامه دهند.

فزونی جمعیت نه تنها ملازم با فقر نیست، بلکه مایه حرکت چرخه زندگی است؛ به طوری که کشور چین با یک جمعیت یک میلیارد و دویست میلیونی زندگی آبرومندی دارد و کشورهای صنعتی را به واسطه فراوانی تولیدات خود به مخاطره افکنده است.

*با استفاده از خبر درج شده در تاریخ 9 /8 /92

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان