در کنار همه دستورات و توصیههای موجود برای کاهش وزن، هفت نکته مهم وجود دارد که برنامه کاهش وزن ما را تکمیل کرده و در به نتیجه رسیدن برنامه رژیمیبه ما کمک میکند:
1) میل و احساس نیاز به کاهش وزن باید از جانب خود فرد باشد. اگر درباره تغییر در شیوه زندگی خود دچار تردید و دودلی هستید یا به دلیل خوشحالی و رضایت دیگران تصمیم به این کار گرفتهاید، به احتمال زیاد با شکست مواجه خواهید شد. دقت داشته باشید که هنگام ایجاد تغییرات، بررسی کنید که کدام تغییر روی شما تاثیرگذار است. رژیم غذایی و برنامه ورزشی دوست شما ممکن است درباره شما نادرست باشد. کلید کاهش وزن، پیدا کردن روشی است که درباره شما کارساز باشد.
2) خودتان را درباره اینکه در اجرای برنامه کاهش وزن ایدهآل نیستید، سرزنش نکنید. زمانی که تلاش شما در جلوگیری از پرخوری موثر واقع نشد، به این معنی نیست که برنامه کنترل وزن شما به طور کامل با شکست مواجه شده و باید آن را رها کنید. سعی کنید که اشتباهات خود را بپذیرید ولی اجازه ندهید که این اشتباهات و انتخابهای نادرست از غذاها، شما را از ادامه مسیر بازدارد. این قضیه درباره ورزش هم صادق است. بازماندن از اجرای بخش اندکی از برنامههای ورزش که باید انجام میدادید، به این معنی نیست که دیگر نمیتوانید به برنامه قبلی خود بازگردید. کنترل وزن به این معنا نیست که شما در همه زمانها انتخاب درستی از غذاها داشته باشید بلکه به این معنی است که تلاش کنید در بیشتر مواقع انتخابهای خوب و شایستهای داشته باشید.
3) سعی کنید از محیطها و شرایط وسوسهکنندهای که موجب کارشکنی در برنامه غذاییتان میشود، دوری کنید. برای همه ما شرایطی وجود دارد که ما را در معرض پرخوری قرار میدهد. بهطور مثال، زمان استراحت میان روز برای صرف چای یا قهوه یا قرار گرفتن در جمع دوستان بعد از کار روزانه، فرصت مناسبی برای پرخوری و کارشکنی در اجرای رژیم خواهد بود. بنابراین، از قرار گرفتن در چنین شرایطی اجتناب کنید و تلاش کنید فعالیتها و سرگرمیهای دیگری را برای این زمانها برنامهریزی کنید.
4) سعی کنید بیشتر با افرادی که به تلاشهای شما برای کاهش وزن بها میدهند و از شما حمایت میکنند، همنشینی داشته باشید. حتی دوستان بسیار خوب ما هم میتوانند دانسته یا ندانسته سبب خراب شدن برنامه کاهش وزن ما شوند. اوقات خود را با افرادی سپری کنید که شما را برای خوردن غذاهای کمارزش تحت فشار قرار ندهند.
5) هنگام دستیابی به اهداف میان مدت، برای خود جوایزی غیر از غذا در نظر بگیرید. بهعنوان مثال، در پایان هفته اول اجرای برنامه غذایی سالم یا بعد از کاهش اولین دو کیلو از وزنتان برای خود یک کتاب یا یک سیدی به عنوان جایزه خریداری کنید.
6) یخچال و گنجه خود را با غذاهای سالم پر کنید. از تنقلات پر کالری ولی کم ارزش از لحاظ مواد مغذی، مانند چیپس و بیسکوییت و شکلات دوری کنید ولی فراموش نکنید که گزینههای سالمتری مانند میوهها و سبزیهای تازه و خشک شده، ماست و شیر کم چرب، ذرت بو داده و... را جایگزین آنها کرده و در دسترس خود قرار دهید. بهطور مثال، یک عدد سیب میتواند میان وعده بسیار مناسبی برای رفع حالت گرسنگی شما باشد.
7) به جای آنکه روی وزن ایده آل خود تمرکز کرده و آمال و آرزوی خود را رسیدن به آن قرار دهید، به اهداف کوچکتری فکر کنید. برای مثال، تصمیم بگیرید که در انتهای هفته یا ماه به چه وزنی میخواهید برسید و تمرکز خود را روی آن معطوف کنید.
منبع:www.salamat.com
/ع