افزایش مشغلههای والدین و کلاسهای مختلف هنری و ورزشی بچهها باعث شده این روزها دیگر کمتر خانوادهها دور هم بنشینند و با هم غذا بخورند. پیدایش این عادت غلط نه تنها رابطه و صمیمیت بین فرزندان و پدر و مادرشان را کمتر کرده؛ بلکه باعث گرایش هر چه بیشتر خانوادهها به سمت غذاهای آماده و رستورانی شده است؛ گرایشی که اگر رشد روزافزوناش متوقف نشود، آسیب جبرانناپذیری به سلامت ما وارد میکند. حالا اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که برایتان فرق نمیکند تنها یا با جمع خانواده وعده غذاییتان را میل کنید، بهتر است این چند دلیل و فایده «با هم غذا خوردن» را مرور کنید.
1 سهم میوه و سبزی در غذاهای خانگی بیشتر است
نتیجه تحقیق روی 2 هزار کودک 9 تا 14 ساله نشان داد که در بین این کودکان آنهایی که حداقل یک وعده از غذای روزانهشان را با خانواده میخوردند، گرایش بیشتری به سمت میوه و سبزیجات و تمایل کمتری به نمک و غذاهای سرخ شده داشتند. همچنین رژیم غذاییشان حاوی مقادیر بیشتری از ریزمغذیهای کلیدی مانند کلسیم، آهن و فیبر بود. به گفته میتوگیلمن، کارشناس ارشد تغذیه و عضو انجمن برنامههای پیشگیری از چاقی، دور یک میز غذا خوردن به والدین و فرزندان این اجازه را میدهد تا وقت مناسبی برای بحث در مورد غذاها و موادغذایی مفید و سالم داشته باشند و بتوانند بهتر خواص چیزهایی را که میخورند، بشناسند.
2 بچهها در خانه با غذاهای متنوع آشنا میشوند
به احتمال زیاد، شما هم به عنوان یک مادر برایتان پیش آمده که غذای جدیدی جلوی فرزند 6 تا 7 سالهتان بگذارید و او از خوردن آن امتناع کند. برای حل کردن این مشکل باید قبل از هر چیزی فکر به زور خوراندن آن غذا به فرزند یا حتی در مواقعی به همسرتان را از ذهنتان خارج کنید. سپس از چند روز قبل شروع به معرفی خواص و تعریف و تمجید از غذایی که قرار است بپزید، کنید. حالا وقتاش رسیده که غذا را درست کرده و به جای اینکه از خانوادهتان بخواهید آن غذا را بخورند، به آنها بگویید: «من فکر میکنم تمام تلاشام را برای خوشمزه شدن این غذای سالم و مفید کردهام، حالا شما هم بخورید و نظرتان را درباره آن به من بگویید.» این طوری اعضای خانواده به جای موضعگیری، شما را در پخت و پز باب میلشان و البته بر پایه خواسته شما، یاری میکنند.
3 حفظ تناسباندام با غذاهای خانگی راحتتر است
آمریکاییها بیشتر از 40 درصد بودجه غذاییشان را به غذا خوردن بیرون از منزل اختصاص میدهند. شاید غذا خوردن در رستورانهایی که روز به روز هم بر تعدادشان افزوده میشود یا سفارش غذا از ساندویچی سر کوچه کار راحتی باشد، اما خوب است که بدانید غذاهای حاضری رستورانها 60 درصد بیشتر از غذاهای خانگی کالری دارند. تحقیقات نشان داده اند که انسانها در مواجهه با غذاهای بیشتر، اشتهای بیشتری هم پیدا میکنند، بنابراین توصیه متخصصان تغذیه علاوه بر در منزل غذا خوردن، درست کردن یک نوع غذا به همراه سالاد یا سبزی در هر وعده است.
4 با هم غذا خوردن، افسردگی را دور میکند
مطالعات نشان دادهاند که نوجوانانی که وعدههای غذایی خود را همراه با والدینشان میخورند، کمتر افسرده میشوند، به سمت موادمخدر کمتر میروند و حتی کمتر فکر خودکشی به سرشان میزند. همچنین محدود کردن غذاهای پرکالری و مضر خارج از خانه برای بچهها سبب به تاخیر انداختن بلوغ جنسی در آنها میشود. این طوری فرزندان با اعتماد به نفس و متکی به خود رشد میکنند. به گفته دکتر دایان نیومارک، وقتی که والدین حداقل روزی یک بار برای یکی دو ساعت هنگام صرف غذا در کنار فرزندشان باشند، بهتر میتوانند پی به مشکلات و ناراحتیهای روحی او ببرند و تا کار به افسردگی و اعتیاد و خودکشی نکشیده مشکلاش را حل کنند!
5 تغذیه خانگی به پیشرفت تحصیلی کمک میکند!
پژوهشگران معتقدند بچههایی که کمتر از سه بار در هفته با والدین خود غذا میخورند (یعنی بیشتر با دوستان خود سراغ فستفودها میروند [گروه اول])، نمرههای درسیشان 20 درصد کمتر از بچههایی است که حداقل 5 بار در هفته [گروه دوم] دور یک میز با والدین خود غذا میخورند و در بین نوجوانانی که بیشتر وعدههای غذایی را در خانه هستند، تنها 9 درصدشان از مشکلات درسی رنج میبرند که آن هم احتمالا به آیکیو خودشان برمیگردد! الیزابت پلنت، یکی از پژوهشگران، میگوید که احتمال مصرف مشروبات الکلی در بین گروه اول 5/1 برابر بیشتر از گروه دوم است. به علاوه بچههای گروه دوم خوب حرف زدن را از والدین خود میآموزند و همچنین به لطف توجه خانوادهشان از موادغذایی مغذیتری هم تناول میکنند.
6 با هم غذا خوردن، استرس را کم میکند
باور میکنید یا نه، دور یک میز نشستن و غذا خوردن با پدر، مادر یا همسر از نظر روانی چنان تاثیری بر فرد میگذارد که باعث کاهش استرس روزانهاش میشود. پس اگر شغل یا شرایط تحصیلیتان اجازه میدهد، سعی کنید هر روز برای صرف ناهار و شام به خانه بروید.
منبع:http://www.salamat.com