ماهان شبکه ایرانیان

مهار استرس در دوران سالمندی

سطح استرس در دوره سالمندی نه تنها کاهش پیدا نمی‌کند بلکه در بسیاری از موارد افزایش می‌یابد

مهار استرس در دوران سالمندی
سطح استرس در دوره سالمندی نه تنها کاهش پیدا نمی‌کند بلکه در بسیاری از موارد افزایش می‌یابد. ولی در هر حال نوع استرس‌هایی که سالمندان تجربه می‌کنند تا حدودی با استرس‌های دوره جوانی تفاوت دارد. بسیاری از رویدادهای منفی زندگی در دوره سالمندی به عنوان عامل استرس‌زا عمل می‌کنند ولی تعداد رویدادهای مثبتی که سبب بروز استرس می‌شوند، با افزایش سن کاهش می‌یابد. بیشتر عوامل استرس‌زای دوره سالمندی از نوع فقدان است. از دست دادن فرزند، همسر، بینایی، شنوایی، شغل، موقعیت اجتماعی و... وقتی تعداد این استرس‌ها زیاد و فاصله آنها کم می‌شود، سالمند به خصوص سالمندی که به دلیل ابتلا به بیماری‌های دیگر قوایش تحلیل رفته است، از پا در می‌آید.
ماهیت اغلب عوامل استرس‌زای دوره سالمندی برگشت‌ناپذیر است. از این رو، اغلب سالمندان سعی می‌کنند با کنار کشیدن خود از موقعیت‌هایی که نمی‌توانند آن را تغییر دهند، از خود محافظت کنند. به همین دلیل بسیاری تصور می‌کنند که سالمندی افراد را از لحاظ هیجانی بی‌تفاوت یا کرخت می‌کند، در حالی که آنچه به واقع رخ داده، به کارگیری نوعی مکانیسم مقابله‌ای است.

مهار استرس در دوران سالمندی

4 توصیه مهم
1) سالمند را تشویق کنید که درباره احساساتش صحبت کند. صحبت کردن، علاوه بر آنکه به سالمند فرصت بازگو کردن نگرانی‌هایش را می‌دهد، از طریق تخلیه هیجانی او را آرام می‌کند. در این موارد باید مراقب باشیم که حرکات و گفته‌هایمان با داوری همراه نباشد تا سالمند بتواند تمام هیجانات خود، حتی خشم و عصبانیتش را تخلیه کند.
2) ورزش استرس برخی از سالمندان را کاهش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهند که ورزش سطح هورمون‌های مرتبط با استرس را کاهش داده و بازگشت بدن را به وضعیت هومئوستاز ممکن می‌کند. گزینش نوع فعالیت ورزشی باید به خود سالمند واگذار شود تا فعالیتی را که برای او لذت‌بخش است، انتخاب کرده و با میل شخصی در آن شرکت جوید.
3) روش‌های متعدد کاهش استرس را به سالمند بیاموزید. تکنیک‌های متعددی وجود دارند که می‌توانند به کاهش استرس سالمند کمک کنند.
4) خانواده را تشویق کنید تا از سالمند حمایت کند. کنار آمدن با استرس، وقتی انسان تنهاست، مشکل‌تر است. خانواده را باید تشویق کرد که وقت بیشتری به سالمند اختصاص دهند، بیشتر با او گفتگو کنند و عواطف خود را به او نشان دهند. اگر روابط خانوادگی مختل است و خانواده خود منبع استرس به شمار می‌آید، بهتر است به طور موقت ارتباط سالمند با خانواده کمتر و سالمند بیشتر از حمایت دوستان برخوردار شود.
منبع: http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان