ماهان شبکه ایرانیان

۱۱ نکته برای زندگی بهتر در دوران سالمندی

قسمتی از زندگی تمام انسان‌ها از سنین بسیار کم تا مراحل کهنسالی با استرس سپری می‌شود. بسیاری از اوقات شرایط بروز استرس، خارج از اختیار ماست و نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم اما می‌توانیم توانایی‌های خود را در برخورد با این مسایل افزایش داده و راه‌های سازگاری با این موارد را بیاموزیم

11 نکته برای زندگی بهتر در دوران سالمندی
قسمتی از زندگی تمام انسان‌ها از سنین بسیار کم تا مراحل کهنسالی با استرس سپری می‌شود. بسیاری از اوقات شرایط بروز استرس، خارج از اختیار ماست و نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم اما می‌توانیم توانایی‌های خود را در برخورد با این مسایل افزایش داده و راه‌های سازگاری با این موارد را بیاموزیم.
دوران سالمندی به عنوان یک برهه از زندگی، شرایط و موقعیت‌های خاصی را پیش روی سالمند قرار می‌دهد که می‌تواند باعث بروز استرس شود. کاهش توانایی‌ها و قوای جسمانی، وجود بیماری‌های مزمن و ناتوان‌کننده، مرگ همسر یا نزدیکان و دوستان، ترس از تنها شدن، کمبود سیستم‌های حمایتی اجتماعی، وضعیت و شرایط مالی و بی‌کاری و بازنشستگی و... همه از عواملی است که می‌تواند باعث بروز استرس در سالمندان شود. باید توجه داشت که اکثر عوامل استرس‌زای دوره سالمندی از نوع فقدان و برگشت‌ناپذیر است مثل از دست دادن، همسر یا دوستان، بازنشستگی و بی‌کاری، کم شدن و ضعف قوای جسمی از جمله بینایی، شنوایی و ... وقتی تعداد عوامل استرس‌زا در زندگی سالمند زیاد شود، فاصله بروز آنها کم می‌شود؛ خصوصا در مواقعی که به دلیل ابتلا به یک بیماری قوای بدنی‌ فرد تحلیل رفته باشد، این اثرات مخرب بیشتر می‌شود. موثرترین و بهترین کار برای مقابله با استرس دوران سالمندی تقویت قوای روحی و روانی و به کارگیری روش‌های سازگاری است. توصیه‌های زیر می‌تواند در بالا بردن توان مقابله با استرس به شما کمک کند:
1 وقتی به کمک نیاز دارید، از طرح آن مورد کوتاهی نکنید.
2 در مورد احساسات و نگرانی‌های‌تان با دیگران درددل کنید.
3 اعتماد به نفس داشته باشید و مسایل و مشکلات مربوط به سالمندی را بپذیرید.
4 از وسایل کمکی مثل عینک، عصا، دندان مصنوعی، سمعک و... که می‌تواند در انجام امور به شما کمک کند، بهره بگیرید.
5 ارتباط خودتان را با خانواده، خصوصا فرزندان و نوه‌های خود، نزدیک‌تر و صمیمانه‌تر کنید.
6 برای به دست آوردن آرامش قلبی و روحی‌روانی، از نماز و نیایش کمک بگیرید؛ به مجالس مذهبی و مساجد بروید و در امور فرهنگی و مذهبی شرکت نمایید.
7 در منزل به کارهای سبک و مورد علاقه خود مثل آشپزی، گلدوزی، گلکاری، مرتب کردن حیاط یا انباری بپردازید و خودتان را سرگرم کنید.
8 موسیقی را فراموش نکنید. موسیقی در درمان و پیشگیری از بیماری‌ها و تقویت روحیه بسیار موثر و کمک‌کننده است. موسیقی نقش ثابت‌شده‌ای در کاهش بی‌قراری، گیجی، تنش، آلزایمر، افسردگی، اضطراب و تحمل درد دارد.
9 در جمع دوستان و همسالان خود حاضر شوید و در کارهای داوطلبانه به منظور کمک به دیگران شرکت کنید تا احساس خوب «مفید بودن» را از دست ندهید.
10 به‌طور منظم به ورزش و فعالیت بدنی بپردازید.
11 روحیه‌تان را حفظ کنید، بخندید و همیشه امیدوار باشید.

پی نوشت ها :
 

* متخصص پزشکی اجتماعی

منبع:http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان