ماهان شبکه ایرانیان

آیت الله اراکی در مومبای هند:

انقلاب اسلامی متعلق به مستضعفین سراسر جهان است

نشستی با حضور سرکنسول ایران در مومبای، اعضای ارشد مجمع تقریب مذاهب اسلامی و شماری از علما و شخصیت های متفکر مومبای به مناسبت سالگرد انقلاب اسلامی برگزار شد.

انقلاب اسلامی متعلق به مستضعفین سراسر جهان است

به گزارش خبرگزاری مهر، نشستی با حضور اعضای ارشد مجمع تقریب مذاهب اسلامی و شماری از علما و شخصیت های متفکر مومبای در سالن هتل ترایدنت روز چهارشنبه 20 بهمن، برگزار شد.

در این نشست مسعود خالقی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در مومبای، آیت الله محسن اراکی دبیر کل، منوچهر متکی معاون امور بین المللی و شیخ احمد سلامی، عضو مجلس خبرگان و عضو انجمن علمای استان سیستان و بلوچستان از سوی هیئت اعزامی سخنرانی کردند.

آیت‌الله اراکی طی سخنانی در جمع علمای شیعه شهر بمبئی هند با اشاره به آیه شریفه«شَرَعَ لَکُمْ مِنَ الدِّینِ ما وَصَّی بِهِ نُوحاً وَ الَّذِی أَوْحَیْنا إِلَیْکَ وَ ما وَصَّیْنا بِهِ إِبْراهِیمَ وَ مُوسی‌ وَ عِیسی‌ أَنْ أَقِیمُوا الدِّینَ وَ لا تَتَفَرَّقُوا فِیهِ کَبُرَ عَلَی الْمُشْرِکِینَ ما تَدْعُوهُمْ إِلَیْهِ اللَّهُ یَجْتَبِی إِلَیْهِ مَنْ یَشاءُ وَ یَهْدِی إِلَیْهِ مَنْ یُنِیبُ»، اظهار داشت: مسئله وحدت یکی از اهداف بزرگ ادیان الهی است و اصولا انبیاء آمدند تا بشر را یکی کنند، لذا ایجاد تفرقه و دشمنی بین مردم کار شیطان است.

وی با اشاره به اینکه فرق میان جامعه اسلامی و رحمانی با سایر جوامع این است که جامعه اسلامی و رحمانی یکدل و متحد است،گفت: تقریب یعنی اینکه جامعه اسلامی در مواضع اجتماعی اش یکدست باشد اگر مسلمین یکدست باشند همه دنیا با مسلمانان همراه خواهند شد.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: امروز جریان‌هایی در جهان اسلام راه افتاده‌اند که دست به ایجاد تفرقه و دو دستگی می‌زنند؛ این جریان‌ها می‌گویند که با اولیاء الله دشمنی کنید و با دشمنان خدا دوست باشید برای همین است که این جریان‌ها با رژیم صهیونیستی کاری ندارند اما در مقابل با کسانی که از فلسطین و جریان مقاومت دفاع می‌کنند دشمنی و عناد می‌ورزند.  

آیت‌الله اراکی با بیان اینکه ما علما وظیفه داریم جامعه اسلامی را از نیات این گروه‌های تکفیری آگاه سازیم، تأکید کرد: جریان‌های تکفیری و تفرقه انگیز جریان‌های هستند که می‌خواهند از اقتدار جامعه اسلامی جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه ما احتیاج به وحدت داریم، گفت:انقلاب اسلامی متعلق به مستضعفین سراسر جهان است

در ادامه مسعود خالقی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران ضمن اشاره به شعار انقلاب اسلامی مبنی بر استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی به تلاش صادقانه نظام در احقاق این سه معیار تاکید نمود و به استقلال و نقش مستقیم و غیرمستقیم آحاد مردم ایران در تعیین دولتمردان اشاره داشت.

خالقی همچنین به افزایش حقوق مردم ایران و توسعه و ترقی کشور در 38 سال انقلاب اسلامی و افزایش امکانات به کلیه مناطق کشور اعم از شهری و روستایی و کاهش بیسوادی اشاره کرد.  

وی تأکید کرد: انقلاب اسلامی ایران در این 38 سال توانست هم در عرصه داخلی و هم در عرصه خارجی در برابر ظلم مقاومت کند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه پیش از انقلاب، حکومت پهلوی بر مردم ظلم می‌کرد، افزود: در این دوران کشور در اختیار بیگانگان بود و ثروت و دارایی مردم توسط آمریکا و قدرت‌های بزرگ به تاراج می‌رفت و مردم در فقر و بدبختی زندگی می‌کردند. بیش از 70 درصد از مردم بی‌سواد بودند و روستاها و بسیاری از شهرها از امکانات اولیه برخوردار نبودند، مردم در ادامه کشور دخیل نبودند و نخست وزیر و وزراء توسط خارجی‌ها بویژه آمریکایی ها تعیین می‌شد.

شیخ احمد سلامی نیز در سخنان خود به افزایش و حفظ ارزش های اسلامی در دوران انقلاب نسبت دوره سلطه پهلوی اشاره کرد. وی همچنین به ضرورت همبستگی آحاد مسلمین اعم از شیعه و سنی تاکید کرد. آقای سلامی همچنین به برگزاری برنامه های مشترک شیعیان و اهل تسنن در ایران مانند یادگیری قرآن، حفظ، تلاوت و حتی هم خوانی کلام الله مجید اشاره داشت.  

منوچهر متکی وزیر خارجه سابق جمهوری اسلامی و معاون امور بین المللی مجمع تقریب مذاهب اسلامی که خود در هند تحصیل نموده بود و در اوایل انقلاب در شهر بنگلور به دلیل فعالیت های سیاسی زندانی شده بود، به همبستگی اساتید و دانشجویان هندی با نهضت انقلاب اسلامی در آن دوران اشاره داشت.

وی همچنین به پیام رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران و تشکر ایشان از ترامپ به دلیل مجسم نمودن چهره و اهداف واقعی آمریکا در قبال اسلام و مسلمین اشاره داشت.

متکی به سخنان گهربار امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه قدرت جمهوری اسلامی منطقی بودن آن است و منطق آمریکا قدرت نمایی آن است اشاره کرد و گفت: اقدامات اخیر ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور اسلامی به آمریکا نمای حقیقی اهداف نهفته و شوم ایالات متحده آمریکا است. این در حالی است که 16 نفر از 19 عاملان حمله تروریستی 11 سپتامبر از اتباع عربستان سعودی بودند و با وجودی که بسیاری از کشورهای به ظاهر اسلامی و ثروتمند نقش مستقیم در ایجاد و تقویت داعش داشتند، هیچ اقدامی علیه آنها از سوی دولتمردان آمریکایی انجام نمی شود.  

زینت شوکت علی استاد دانشگاه سن زِویرز نیز با اشاره به ضرورت بپا خواستن مسلمانان در برابر پدیده شوم تکفریسم و تروریسم آن را از مهمترین چالش های جهان اسلام خواند. وی همچنین به مدارای مذهبی، جوامع مختلف هند اعم از شیعه، سنی، هندو، بودایی و سیک اشاره کرده و به ضرورت حفظ آن تاکید کرد.
 
 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان