10 توصیه به والدینی که فرزندشان از دندانپزشکی وحشت دارد
وقتی پای رفتن به مطب دندانپزشکی به میان میآید بیشتر کوچولوها، جیغ و داد راه میاندازند و به انواع ترفندهای متعدد از رفتن به مطب دندانپزشکی طفره میروند ولی ما در اینجا راهنمایی برای شما تهیه کردهایم تا براساس آن شما کاری کنید که دختر و پسر کوچولویتان از مطب دندانپزشکی فراری نباشند.
1).به کودکتان رشوه ندهید: به کودکتان برای رفتن به مطب دندانپزشکی رشوه ندهید. برای مثال نگویید «اگر با من به مطب دندانپزشکی بیایی: برایت یک دوچرخه میخرم» در این صورت دفعه بعد باید رشوه کلانتری به او بدهید و در عین حال او را بد عادت خواهید کرد به جای آن از «جایزه» استفاده کنید. «جایزه» یک تشویق است که شما پس از اینکه او با دندانپزشک همکاری کرد و درمان دندانپزشکیاش با موفقیت به پایان رسید، برای او در نظر میگیرید. این جایزه باید معقول باشد. برای مثال برایش یک کتاب داستان و یا یک مداد رنگی بخرید.
2)کودکتان را از آمپول نترسانید: هیچوقت به کودکتان نگویید «اگر فلان کار را بکنی، تو را به مطب دندانپزشکی میبرم که به تو آمپول بزند.» شما ممکن است در آن لحظه به هدف خود برسید و رفتار کودکتان را کنترل کنید ولی ترس از مطب دندانپزشکی و آمپول را در ذهن کودکتان به وجود میآورید که در ملاقاتهای بعدی با دندانپزشک دردسرساز خواهد شد.
3)اول صبح به مطب دندانپزشکی بروید: اگر قصد دارید برای دختر یا پسر کوچولویتان از دندانپزشک وقت بگیرید، بهترین زمان، اولین ساعات آغاز کار مطب دندانپزشکی است. بسیاری از دندانپزشکان ترجیح میدهند که کودک را در اول وقت ملاقات کنند چون هم کودک و هم تیم دندانپزشکی سرحالترند.
4)اجازه بدهید کودکتان به تنهایی وارد اتاق معاینه مطب شود: بیشتر دندانپزشکان ترجیح میدهند که شما و همسرتان در اتاق انتظار منتظر کودک بمانید و فقط کودک شما وارد اتاق معاینه شود. در این صورت بر ورود خودتان به این اتاق و ایستادن در کنار صندلی دندانپزشکی اصرار نکنید. زیرا در حضور والدین توجه کودک بین دندانپزشک و والدین تقسیم میشود و مانع تمرکز کودک روی حرفهای دندانپزشک میشود. بعضی از کودکان هم در حضور والدین خودشان را لوس میکنند و اجازه نمیدهند دندانپزشک کارش را به خوبی و به دقت انجام دهد.
5)اجازه بدهید کودکتان یکی از اسباببازیهای مورد علاقهاش را به مطب بیاورد: اگر دختر کوچولوی شما عاشق عروسکش است و یا گر پسر کوچولوی شما خرس پشمالویی را خیلی دوست دارد و از خود جدا نمیکند، میتوانید به او اجازه دهید آن اسباببازی مورد علاقهاش را به مطب دندانپزشکی ببرد. همراه داشتن این اسباببازی مورد علاقه به کودک احساس آرامش و امنیت بیشتری در مطب دندانپزشکی میبخشد.
6)دوستان کودک او را نترسانند: دقت کنید که دوستان و همسالان و حتی همبازیهای کودک شما با تعریف داستانهای عجیب و غریب و ترسآور و تجربههای ناخوشایند خود از مطب دندانپزشکی و تزریق و آمپول، موجب ترس و اضطراب او نشوند.
7) جواب پرسشهای کودک را به دندانپزشک واگذار کنید: خیلی از کوچولوها در راه مطب دندانپزشکی شما را سوالپیچ میکنند و درباره مطب دندانپزشکی و وسایل و حتی آمپول انواع و اقسام پرسشها را از شما میپرسند بهترین کار در این موقعیت این است که جواب دادن به سوالات کودک درباره دندانپزشکی، وسایل و کارهای دندانپزشکی را به دندانپزشک واگذار کنید و به کودک بگویید «وقتی رفتیم دکتر از دکترت بپرس.»
دندانپزشکان جوابهای جالبی برای پرسشهای غافلگیر کننده کودکان دارند برای مثال توربین دندانپزشکی را به مسواک برقی، ساکشن را به جاروبرقی و یونیت دندانپزشکی را به الاکلنگ تشبیه میکنند. به این ترتیب ترس کودک از دندانپزشکی کاهش مییابد.
8)یک دوست صمیمیاش را به مطب ببرید: اگر کودک شما خیلیخیلی از مطب دندانپزشکی میترسد، میتوانید یکی از دوستانش را که با او بیشتر صمیمی است همراه او به مطب دندانپزشکی ببرید. میتوانید قرار بگذارید که پس از پایان دیدار با دندانپزشک آنها را به مکانی که دوست دارند برای بازی و تفریح میبرید، برای مثال شهربازی و یا پارک و یا حتی رستوران.
9)متخصصان کودکان را انتخاب کنید: برای اینکه بتوانید کنترل بهتری بر ترس کوچولویتان از مطب دندانپزشکی داشته باشید، دندانپزشکی را انتخاب کنید که علاقهمند به درمان کودکان باشد و یا تخصص دندانپزشکی کودکان داشته باشد. این دندانپزشکان به طور معمول صبر و حوصله بیشتری برای سر و کله زدن با کودکان دارند و در عین حال به طور معمول یک اتاق از مطب خود را با عروسک و کاغذ رنگی و نقاشی و بادکنک آراستهاند و در این اتاق به معاینه و درمان کودکان میپردازند. در چنین محیطی بیشتر کودکان آنقدر محو تماشای محیطاند که فرصت نمیکنند گریه و زاری راه بیندازند.
10)به نامهای خودمانی صدایش کنید: اگر کودکتان را به اسم خودمانی خاصی در خانه صدا میکنید این اسم را به دندانپزشک و همکاران مطب بگویید. صدا کردن کودک به اسم کوچک یا نام خودمانی موجب میشود که او با دندانپزشک احساس راحتی بیشتری کند. از سوی دیگر برخی از متخصصان دندانپزشکی کودکان در مطب به جای پوشیدن لباس و روپوش سفید، از لباسهای رنگی و یا با طرحهای کارتنی و مورد علاقه کودکان استفاده میکنند.
منبع:http://salamat.com
/ج