به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تقاضای پناهندگی سیاسی 108 کارمند مدارس گولن در پاکستان را پذیرفت و قرار است آنها به یک کشور ثالث غیر از ترکیه پناهنده شوند.
بعد از اصرار دولت ترکیه تمام کارمندان مدارس گولن در پاکستان اخراج شدند و این کشور اقامت آنها را تمدید نکرد.
معلمان مدارس گولن با مراجعه به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کردند نمیتوانند به ترکیه بازگردند زیرا به شدت از جانب دولت این کشور تحت فشار خواهند بود بنابراین خواستار پناهندگی سیاسی در یک کشور دیگر هستند.
به گزارش داون، وزارت کشور پاکستان اعلام کرده بود که تمام کارمندان ترکیهای مدارس گولن باید تا نوامبر 2016 این کشور را ترک کنند.
سازمان ملل متحد با پناهندگی سیاسی کارمندان مدارس گولن تا نوامبر 2017 موافقت و اعلام کرد نمیتوان آنها را به زور اخراج کرد بنابراین باید مقدمات سکونت آنها در یک کشور ثالث فراهم شود.
پاکستان دیگر نمیتواند کارمندان مدارس گولن را به دولت ترکیه تحویل دهد و باید مقدمات پناهندگی سیاسی آنها در یک کشور دیگر غیر از ترکیه را فراهم کند.
در مرداد ماه سال جاری که مولود چاوش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه به پاکستان سفر کرده بود و حتی قبل از انجام این سفر به این کشور درخواست کرد که اسلامآباد نسبت به مدارس گولن وارد عمل شود.
با اینکه پاکستان بسیار تلاش کرد که نظام آموزشی مدارس گولن را که فرزندان طبقه بانفوذ و سیاستمداران در آن تحصیل میکردند حفظ کند اما با توجه به اینکه رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه در سفر به اسلامآباد بار دیگر خواستار اقدام علیه مدارس گولن شد کاری از پیش نبرد.