ماهان شبکه ایرانیان

مشکل ۲۰ تا ۳۰ درصد کودکان

دندان قروچه یعنی چه؟   کودک شما کم‌کم خواب‌اش می‌برد. به چهره‌اش نگاه می‌کنید

مشکل 20 تا 30 درصد کودکان

دندان قروچه یعنی چه؟
 

کودک شما کم‌کم خواب‌اش می‌برد. به چهره‌اش نگاه می‌کنید. دقیق‌تر می‌شوید و صدایی از دهان‌اش می‌شنوید؛ صدای ساییده شدن دندان‌ها به هم. دندان قروچه در کودکان مشکل ناشایعی نیست. این مشکل غالبا هنگام خواب عمیق یا وقتی که کودک تحت استرس شدید است اتفاق می‌افتد و از هر 10 کودک بین 2 تا 3 نفرشان دچار این مشکل‌اند؛ مشکلی که به گفته کارشناسان، با افزایش سن برطرف می‌شود.
هنوز دلیل اصلی دندان قروچه مشخص نیست اما در برخی مواقع، کودکان ممکن است دچار ساییدن دندان‌ها شوند صرفا به دلیل اینکه بالا و پایین دندان‌های‌شان به طور صحیح و مرتب در فک قرار نگرفته است. گاهی دندان‌قروچه در پاسخ به درد ایجاد می‌شود؛ مثل زمانی که کودک دچار سردرد یا دندان‌درد است. کودکان ممکن است برای تسکین درد دندان خود، دندان‌های‌شان را به هم بفشارند یا با ساییدن آنها به هم‌دیگر، کمی درد خود را کاهش دهند. در این صورت ممکن است عضلات دهان دچار زخم شوند. استرس که معمولا در اثر عصبانیت و تنش ممکن است ایجاد شود، دلیل دیگر دندان‌قروچه و ساییدن دندان‌ها است. به عنوان مثال یک کودک ممکن است در مورد امتحانات مدرسه یا تغییراتی در کارهای روزمره زندگی، یک معلم جدید یا تولد یک خواهر یا برادر دچار استرس شود. حتی تنبیه والدین یا بحث و جدل کودک با والدین هم ممکن است موجب ایجاد استرس و دندان‌قروچه یا فشردن فک به هم شود.

نشانه‌های دندان‌قروچه
 

بسیاری از دلایل دندان‌قروچه معمولا بدون اینکه هیچ اثر بدی داشته باشد بدون تشخیص باقی می‌ماند اما به دلیل سردرد یا گوش‌دردی که صدای دندان‌قروچه دیگران و اعضای خانواده را آزار می‌دهد ممکن است والدین به دنبال درمان باشند. در برخی موارد، دندان‌قروچه شبانه و ساییدن دندان‌ها به هم می‌تواند سبب آسیب به مینای دندان و دندان شده و حساسیت دندان‌ها افزایش پیدا کند. همچین ممکن است درد شدید صورت ایجاد شده و کودک دچار مشکلات فک شود. بسیاری از کودکانی که دندان قروچه می‌کنند معمولا دچار مشکلات فک نمی‌شوند، مگر اینکه این دندان‌قروچه و ساییدن به مدت طولانی و مزمن باشد. بسیاری از کودکانی که دندان‌قروچه می‌کنند خودشان از این موضوع مطلع نمی‌شوند، مگر اینکه خواهر یا برادر یا والدین آنها این مشکل را تشخیص دهند. برخی از علایم عبارت‌اند از:
• صدای ساییدن دندان‌ها وقتی که کودک خوابیده است.
• شکایت کودک از درد فک یا درد صورت هنگام صبح
• درد هنگام بلع یا جویدن
اگر فکر می‌کنید کودک شما دچار دندان‌قروچه یا ساییدگی دندان است، حتما وی را نزد دندان‌پزشک ببرید. دندان‌پزشک دندان‌های کودک را کاملا معاینه می‌کند و مینای دندان و هر گونه آسیب لثه‌ها را چک می‌کند ولی ممکن است با اسپری هوا و آب روی دندان‌ها حساسیت بیش از حد یا غیرمعمول دندان‌ها را مورد ارزیابی قرار دهد.

برای درمان آن چه‌کار باید کرد؟
 

در بسیاری از کودکان دندان‌قروچه همچنان باقی می‌ماند، اما مشاهدات والدین و ویزیت‌های منظم دندانپزشکی می‌تواند به رفع مشکل کودکان کمک کند. در مواردی که دندان‌قروچه و ساییدن دندان‌ها به هم موجب آسیب و زخم عضلات صورت و فک یا صدمات دندانی شود، دندانپزشک ممکن است برای کودک محافظ دندانی هنگام شب را توصیه کند. این محافظ‌ها شبیه محافظ‌هایی است که کودکان هنگام بازی از آنها استفاده می‌کنند. نتیجه مثبت گاهی بلافاصله پس از استفاده حاصل خواهد شد. کودکان ممکن است قادر به کنترل دندان‌قروچه قبل از خواب باشند؛ مثلا قرار دادن یک حوله گرم یا گرفتن دوش آب گرم، گوش کردن به موسیقی یا کتاب خواندن می‌تواند به کودک آرامش دهد. در مواردی که دندان‌قروچه در اثر استرس ایجاد شده باشد، حتما دلیل نگرانی و ناراحتی کودک را پیدا کنید تا راهی را برای کمک به او بیابید. کودکی که در مورد دوری از خانه و یا مهد ناراحت است نیاز به امنیت و اطمینان از وجود پدر و مادر دارد و باید مطمئن شود که در هر شرایطی والدین در کنار او هستند. در موارد نادر، کاهش استرس هم موجب قطع دندان‌قروچه نمی‌شود. اگر کودک دچار مشکلات خواب است باید بیشتر از سوی دندانپزشک و روان‌پزشک مورد بررسی قرار گیرد. این مشاوره می‌تواند در تعیین دلایل استرس و راه‌های مناسب درمانی کمک‌کننده باشد.

دندان‌قروچه چه‌قدر طول می‌کشد؟
 

دندان‌قروچه ممکن است تا دوران نوجوانی ادامه پیدا کند اما در بسیاری از کودکان، وقتی که آنها دندان‌های دوران کودکی‌شان (دندان‌های شیری‌شان) بیفتد قطع می‌شود. تعداد کمی از کودکان تا بزرگسالی دچار دندان‌قروچه خواهند بود. اگر ریشه‌اش استرس باشد معمولا تا وقتی استرس پا برجاست، دندان‌قروچه هم ادامه خواهد داشت.
منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان