ماهان شبکه ایرانیان

حسادت در زندگی زناشویی

اگر شما دیگر علاقه ای به همسرتان نداشته و برای رابطه تان ارزشی قائل نباشید، با هیچ گونه تهدیدی در این رابطه حس حسادت تان برانگیخته نخواهد شد؛ اما اگر این رابطه برای شما اهمیت داشته باشد و خود را به آن متعلق بدانید، هر خطری را تهدیدآمیز تلقی می کنید و در برابر آن حسادت از خود نشان خواهید داد

حسادت در زندگی زناشویی
اگر شما دیگر علاقه ای به همسرتان نداشته و برای رابطه تان ارزشی قائل نباشید، با هیچ گونه تهدیدی در این رابطه حس حسادت تان برانگیخته نخواهد شد؛ اما اگر این رابطه برای شما اهمیت داشته باشد و خود را به آن متعلق بدانید، هر خطری را تهدیدآمیز تلقی می کنید و در برابر آن حسادت از خود نشان خواهید داد.
حسادت می تواند افراد را مجبور به انجام کارهایی کند که پیش از این هیچ وقت انجام نداده اند! مانند جاسوسی طرف مقابل یا اقدام به ضرب و شتم عامل تهدید و یا حتی کشتن او!
ویژگی های رفتاری و شخصیتی افرادی که در زندگی زناشویی آنها حسادت وجو د دارد:
بسیاری اوقات کسانی که با بحران حسادت دست و پنجه نرم می کنند، احساس می کنند عقل شان را از دست داده اند! و گاه در نیتجه همین احساسات اقدام به کارهای عجیب و غریب و حتی خشونت آمیز می کنند. حسادت از نگاه روانشناسی یک مشکل شایع در روابط زناشویی زوج ها محسوب می شود. زن یا شوهری که از شدت حسادت آرامش ندارد و همواره بی قرار است، احتمالاً شخصی کاملاً ناراضی، ناخشنود و نگران است که در زندگی زناشویی همواره به مشکل بر می خورد و با همسرش رابطه خوشایند و مطلوبی ندارد. حسادت معمولاً یک هیجان ساده نیست، بلکه معمولاً با اضطراب شدیدی همراه است. علاوه بر این، افکار و اعمال وسواسی، خشم، پرخاشگری و شرایط ابتلا به اختلالات دوقطبی و افسردگی در افرادی که حسادت در زندگی زناشویی شان حکمفرماست، به وضوح دیده می شود. اینها فرایندهایی هستند که از بعد روانشناسی می تواند همراه با حسادت بروز کنند. اساساً افراد حسود برای حفظ موقعیت، امنیت و رضایت خویش، شرایطی را تعیین می کنند! آنان تصور می کنند که باید همسرشان را از آن خود سازند!

پیامدهای حسادت در زندگی زناشویی:
 

در رابطه ای که بر پایه اعتماد و امنیت بنا شده است، حسادت می تواند نقش «یادآور» را ایفا کند و به طرفین متذکر شود که تا چه حد برای یکدیگر اهمیت قائلند! ولی در واقع حسادت به طرفین یادآوری می کند که رابطه شان چه امنیت و اهمیتی به زندگی زناشویی شان بخشیده است! از سوی دیگر، وقتی حسادت مشکلی پایدار و همیشگی است، احساس امنیت و اعتمادی که زیربنای هر رابطه زناشویی است مورد تهدید قرار می گیرد. بنابراین درگیری همیشگی با حسادت ممکن است باعث از پاافتادگی جسمانی و روانی زوجین و در نیتجه منجر به دلزدگی از روابط زناشویی شود. با این توضیح، به طور مختصر به پیامدها و رهاوردهای ناشی از حسادت در زندگی زناشویی می پردازیم:

1. اضطراب و افسردگی:
 

معمولاً افرادی که حسادت در وجودشان رخنه کرده است، دچار اختلالات اضطراب و افسردگی می شوند و به خاطر داشتن یک سری افکار غیر منطقی و ناراحت، خشم در آنها، پدیده ای پایدار شده و در صورت عدم بروز، منجر به افسردگی و اضطراب دائمی می گردد.

2. شخصیت پارانوئید (سوءظن و بدبینی):
 

با توجه به اینکه خیانت همسر در ذهن افرادی که حسادت در آن حاکم است و با عنایت به اینکه حساسیت بیش از حد به این موضوع حس کنجکاوی آنان را برمی انگیزد، بنابراین شخصیت بدبینانه و داشتن سوءظن، بدبینی، شک و سایرتصوراتی که شاید وجود خارجی نداشته باشند، در این افراد شکل می گیرد.

3. نیاز شدید به عاطفه و محبت:
 

افرادی که حسادت در شخصیت آنان جا افتاده است، اساساً به مانند یک کودک، نیاز شدیدی به محبت، عشق، صمیمیت و عاطفه همسرشان دارند تا شاید این خلاء عاطفی احساسی شان پر شود.

4. ناامیدی، خشم و دلسردی
 

یأس و نا امیدی، دلسردی، خشم، کینه، عصبانیت، کدورت و... واکنش حسادت آمیزی است که ریشه در افکار غیرمنطقی و غیر اخلاقی دارد. چنین نگرشی، همیشه فردی را که با حسادت دست و پنجه نرم می کند نگران و آشفته و هراسان نموده و آرامش روح و روان را از او می گیرد.

5. خستگی و پریشان حالی همسر:
 

این مقوله بیش از سایر موارد می تواند باعث ایجاد مشکلات در روابط زناشویی شود. کنار آمدن با رفتار ناخوشایند همسر در ابتدای امر شاید قابل توجه باشد، ولی به مرور زمان باعث خستگی روحی روانی و آشفتگی و نابسامانی و پریشانی همسر فرد حسود می گردد. شاید به جرأت بتوان گفت فردی که حسادت دارد، همسر خویش را بسیار محدود کرده و تمام رفتارها و برخوردهایش را زیر نظر دارد تا اینکه سرانجام همسر وی از این گونه رفتارهای او به ستوه می آید و خسته و آزرده خاطر می شود!
روش های برخورد با افرادی که در زندگی زناشویی شان حسادت وجود دارد:
1ــ تغییر دادن افکار، عقاید و باورهای غیرمنطقی و غیراصولی 2ــ سفارش به صبر و تحمل بیشتر در قبال رفتار فرد حسود 3ــ آموزش به همسر فرد حسود 4ــ نشان دادن پیامدها و رهاوردهای منفی ناشی از حسادت 5ــ جانشین نمودن رفتارهای دیگر به جای حسادت در افراد 6ــ از بین بردن وابستگی به دیگران 7ــ استفاده از روش های درمانی شناختی (شناخت درمانی) 8ــ توجیه افراد حسود مبنی بر اینکه می توانند حسادت خود را تحت کنترل خویش در آورند.

و کلام آخر اینکه:
 

امیدواریم روزی فرا برسد که دیگر شاهد پیدایش و گسترش این قبیل رفتارها در زندگی زناشویی زوج های جوان این مرز و بوم نباشیم. به امید آنکه پیوندهای سبز که آغاز می شوند، همچنان پایدار و استوار بمانند و هیچ پدیده ای از جمله حسادت، خیانت، بدبینی و... در زندگی زناشویی وجود نداشته باشد و شاهد گسترش اعتماد، اعتقاد، اطمینان و خودباوری و دیگرباوری در بین زن و شوهرها باشیم.
منبع:ماهنامه دنیای زنان شماره 52
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان