کانون خانواده از اهمیت بالایی برخوردار است. زن و شوهر هر دو وظیفه دارند این کانون را روز به روز گرم تر و پرنشاط تر کنند. البته لازم به ذکر است نقش زن در این میان حساس تر می باشد. برای همین اکثر بزرگان و استادان رواشناسی خانواده طرف سخن با خانم ها را دارند تا زنان با راهکارهایی موفقیت آشنا شوند و بتوانند کانون خانواده را استوار نگه دارند. یکی از موارد که امروزه همسران را اذیت می کند افسردگی روحی و اضطراب باطنی است. این مسأله نه تنها موجب ایجاد احساس ملال، خستگی روان، اختلال در نظم زندگی و فروپاشی آرامش روزمره زندگی آدمی می شود بلکه تداوم زندگی را نیز تهدید می کند، اضطراب از عوامل اصلی ایجاد تنش و ناراحتی میان زن و شوهر می باشد. در این مقاله به طور مختصر به چند علت از عوامل اضطراب آور اشاره می کنیم تا با آشنایی با آنها اضطراب از کانون خانواده دور شود.
یکی از عوامل مهم اضطراب بدبینی نسبت به آینده است آنجا که آدمی در زندگی آینده ای روشن و سرنوشتی رضایت بخش را برای انتخاب و کردار خود احساس نکند، دچار اضطراب می شود. درمان این موضوع این است که همیشه نسبت به آینده زندگی خود و همسرتان خوش بین باشید. خوش بینی به کانون خانواده انرژی می دهد. ناامیدی نیز از عوامل ایجاد اضطراب است. انسان های ناامید به تاریکی ها چشم می دوزند و روشنایی ها را نمی نگرند. این ویروس خطرناک همانند خوره روز به روز توسعه می یابد و بدبختی ها، دلهره ها و بدبینی های شومی به بار می آورد. فلذا ناامیدی را حذف کنید و همیشه با امید زندگی کنید.
سوءتفاهم و سوء برداشت نیز یکی از عوامل مهم اضطراب به حساب می آید. گاهی سوءتفاهم به معنای سوءبرداشت از سخن، کلام، حرکت با تصمیم گیری کسی می تواند نگرانی در زندگی آدمی ایجاد کند و بدبینی را در زندگی فردی و اجتماعی فرد پدید آورد. در کانون خانواده سوءتفاهم گاهی ریشه در سوءبرداشت ها و سوءکردارها دارد و این مسأله چه بسا از کوتاهی و عدم تعمق لازم ریشه می گیرد و در این رابطه یافتن ریشه سوءتفاهم، زمینه پدیداری اضطراب را از بین می برد.
احساس ناسپاسی نیز از عوامل مهم اضطراب است. گاهی احساس ناسپاسی مایه ناامیدی می شود. افراد در خانواده هنگامی که طرف مقابل را نسبت به خود ناسپاس می بیند، احساس گرفتاری در بن بست کرده به دلهره مبتلا می شوند. بنابراین برای از بین بردن اضطراب و قدردانی از یکدیگر بپردازید. معجزه خارق العاده تشکر کردن را سعی کنید خودتان تجربه کنید و از همسر خود مرتب تشکر و قدردانی کنید. متأسفانه در فرهنگ ما تشکر و قدردانی کردن جایگاه برجسته ای ندارد و سعی کنید در کانون خانواده مایه از بین رفتن اضطراب همدیگر باشید.
درجایی امام صادق (ع) فرموده است:«افراد بزرگوار و گرامی زنان خود را بزرگ و گرامی می دارند و افراد لئیم و پست و حقیر زنان خود را پست و حقیر می داند.» باز امام صادق (ع) فرموده: «بر زن واجب است وقتی همسرش بر او وارد شود، با تمام مهر و محبت و با آغوش باز با او برخورد کند و کاری نکند که همسرش دلسرد شود.»
امام صادق (ع) اظهار عشق و محبت زن نسبت به شوهر را با گفتار پاکیزه و دل انگیز از جمله ویژگی های زنان خوب می شمارد.
باز ازآن امام بزرگوار نقل شده که فرموده اند: «در تمام حالات با همسرتان مدارا کن و به نیکی معاشرت نما تا زندگی ات با صفا شود.»
باز یکی از وظایف زن این است که چراغ خانه را روشن کند؛ غذا آماده نماید، وقتی شوهر وارد می شود تا نزدیک در به استقبال شوهر بیاید و به او خوش آمد بگوید.
منبع: نشریه راه کمال، شماره 38