به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، علیرضا عسگری سرپرست ایرانی کاوش های باستان شناسی شهر پارسه تخت جمشید امروز" شنبه" با اعلام این خبر گفت :شهر پارسه تخت جمشید محدوده ای وسیع از ویرانه های آثار باستانی پیرامون تختگاه تخت جمشید است که در دوره هخامنشی به عنوان یک شهر مطرح بوده.
وی با بیان اینکه این شهر متشکل از باغ ها و پردیس هایی بوده که ویلاها و کاخ های هخامنشی در آن قرار داشته اظهار داشت : شهر از بخش های مختلفی تشکیل شده که بخش اصلی آن ارگ شاهی با همین تختگاه امروزی تخت جمشید است.
به گفته این باستان شناس ، کشفیات اخیر شهر پارسه نشان می دهد که این شهر از دوره کوروش هخامنشی شکل گرفته و در دوره داریوش و پادشاهان بعد به حداکثر گسترش رسیده است.
کاوش دروازه شهر
عسگری گفت :آنچه در جدیدترین یافته های باستان شناسی طبق مدارک دوره نخستین این شهر قابل ملاحظه است یعنی آثار دوره کوروش هخامنشی که تا کنون ناشناخته مانده بود ،محدوده ای به وسعت 500 هکتار از آثار شهر پارسه است که طی 4 سال گذشته شناسایی شد و دروازه این بخش از شهر مورد کاوش قرار گرفت.
او این دروازه را ، دروازه ای بی همتا و برابر با دروازه شهر بابل در دوره کوروش دانست و تصریح کرد : سبک واحد و مشترک بین دروازه شهر پارسه و شهر بابل در دوره هخامنشی نشان از پیوند فرهنگی بین پارسه و بابل دارد.
به گفته این باستان شناس ، شهر بابل مهمترین شهر بین النهرین باستان در جنوب عراق امروزی واقع است که طی سه هزار سال به ویژه دوره هخامنشی به عنوان مهمترین شهر مذهبی بین النهرین شهره داشت.
یادگار فتح بابل
او اظهار داشت : تاریخ گذاری های دروازه جدید بخش کهن و بافت اولیه شهر پارسه تخت جمشید نشان می دهد که این دروازه به یادگار فتح بابل توسط کوروش هخامنشی در پارسه بنا شده است.
عسگری گفت: دروازه مورد اشاره متشکل از راهرو ،یک اتاق مرکزی و سرتاسر نمای دیوارهای سترگ مزین به انواع آجرهای لعابدار طی شش فصل کاوش باستان شناسی مشترک بین دانشگاه بولونیا، دانشگاه شیراز، دانشگاه هنر شیراز و با پشتیبانی و حمایت مالی و مدیریتی پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، معاونت میراث فرهنگی کشور و پایگاه تخت جمشید کشف شد و طی ماههای اخیر سازمان میراث فرهنگی کشور و پایگاه تخت جمشید برنامه حفاظتی گسترده از این بنای ارزشمند را در دستور کار قرار دادند.
او با اشاره به اقدامات حفاظتی صورت گرفته برای این محوطه افزود :در این مرحله با مدیریت طالبیان معاونت میراث فرهنگی کشور و رضایی مدیر تخت جمشید برنامه پوشش حفاظتی سقف دروازه پارسه آغاز شده است.
به گفته این باستان شناس، این محوطه به زودی به یک سایت موزه قابل بازدید به منظور بازدید تمام گردشگران تبدیل می شود و مورد بهره برداری گردشگری سازمان میراث فرهنگی خواهد گرفت.